שאלה

wagoman

New member
שאלה

אני מקווה שזה לא נשמע מטומטם מדי, אבל משום מה לא הצלחתי להבין את כוונת המשורר בשיר Green Eyes Honey you are a rock upon which I stand Honey you are the sea upon which I flow האנגלית שלי טובה והכל.. פשוט לא הצלחתי להבין את המטאפורה (אם אני זוכר נכון) שפה..

politik59

New member
הנה תרגום ../images/Emo26.gif

אני לא כ"כ אוהבת לתרגם לעברית, כי זה לא פשוט להעביר את היופי של השיר לשפה אחרת... לדוגמה המילה honey שהפירוש שלה הוא מותק, לא מסתדר לי כ"כ הנה תרגום של המשפטים שביקשת: את הסלע עליו אני נשען Honey you are a rock upon which I stand את הים שבו אני זורם Honey you are the sea upon which I flow זה אחד השירים היפים של קולדפליי ותרגום של כל השיר (אתם מוזמנים לשפר את התרגום שלי
) את הסלע עליו אני נשען ובאתי לפה לדבר, אני מקווה שאת מבינה "עיניים ירוקות", אור הזרקורים מאיר עלייך ואיך מישהו יכול להתעלם ממך הגעתי לפה עם "משא" ואני מרגיש הרבה יותר קל ,עכשיו שפגשתי אותך את צריכה לדעת שאני לעולם לא אוכל להמשיך בלעדייך "עיניים ירוקות" את הים שבו אני זורם ובאתי לפה לדבר אני חושב שאת אמורה לדעת ש"עיניים ירוקות" את האחת שרציתי למצוא וכל אחד שניסה להתעלם ממך, כנראה יצא מדעתו כי הגעתי לפה עם "משא" וזה מרגיש הרבה יותר קל מאז שפגשתי אותך ואת צריכה לדעת שאני לעולם לא אוכל להמשיך בלעדייך. הנה קישור למילים למי שרוצהhttp://mycoldplay.com/home/index.php/lyrics/a-rush-of-blood-to-the-head/green-eyes/

politik59

New member
../images/Emo13.gif דווקא חשבתי על כמה שינויים...

יש כמה משפטים שאני לא בטוחה שתרגמתי נכון, כי תרגמתי לפי הפרשנות שלי לשיר, רציתי לדעת מה דעתכם
לדוגמה: you are a rock upon which I stand תרגום: את סלע שעליו אני עומד תרגמתי : את הסלע עליו אני נשען you are the sea upon which I flow תרגום: את הים עליו אני זורם תרגמתי: את הים שבו אני זורם And how could anybody deny you תרגום: איך מישהו מסוגל להתכחש לך תרגמתי: איך מישהו מסוגל להתעלם ממך הנה תרגום עם כמה שינויים: את סלע שעליו אני עומד ובאתי לכאן כדי לדבר, אני מקווה שאת מבינה "עיניים ירוקות", אור הזרקורים מאיר עלייך ואיך אפשר להתכחש לך הגעתי לכאן עם "משא" ואני מרגיש הרבה יותר קל ,עכשיו שפגשתי אותך את צריכה לדעת שאני לעולם לא אוכל להמשיך בלעדייך "עיניים ירוקות" את הים עליו אני זורם ובאתי לכאן כדי לדבר אני חושב שאת צריכה לדעת "עיניים ירוקות" את האחת שרציתי למצוא ואם מישהו ניסה להתכחש לך, הוא ודאי לא היה שפוי כי הגעתי לכאן עם "משא" ואני מרגיש הרבה יותר קל מאז שפגשתי אותך ואת צריכה לדעת שאני לעולם לא אוכל להמשיך בלעדייך.

en li shem 7

New member
יפה מאוד :)

אני אוהבת את השינוי של 'ואם מישהו ניסה להתכחש לך, הוא ודאי לא היה שפוי' נשמע יותר עמוק מקודם. אולי תלכי להיות מתרגמת רשמית?XD

למעלה