שאלה

3danan

New member
הבעיה היא חוסמים ממטופל ילד כל מושג גם כן ומת

ייחסים אליו קצת כאל ילד ואין לו הגנה מפני גורמים אינטרסנטים שישפיעו על העתיד שלו. ברור שעדיף שמהנדס גרעין ינהל את הכור הגרעיני. גם לי נראה ככה .מנהל צריך להכיר טוב את הכור שהוא מנהל בשביל לא לעשות אסונות. פסיכאטר לא עדיף בהרבה על רופא ילדים רגיל. פסיכאטר מכיר הפרעות נפשיות, וזו לא בדיוק התמחות בתחום המחלקה. זאת התמחות הרבה יותר צרה . הבעיה היא למה אנשים נוטים לחוות דיעה ולהאמין טוטלית לרופא ולפסיכולוג ולהכריח את הילד להסכים ולהגרר זמן רב בחיים שהם טעות ולא לשמוע את הבכי שלו ולא לשנות כלום בחיים שלו ולתת לו טיפול נגד דיכאון. רופא ילדים רגיל עובר הכשרה כללית לילדים. הוא רופא של קופת חולים ויודע הרבה דברים לפחות במנהלה של קופת חולים.כושר הניהול פה זאת לא הבעיה כי כושר ניהול זה עניין מאוד טכני ופיננסי. הבעיה היא שרופא פסיכיאטר משליך את חוות דעתו הפסיכיאטרית על התייחסותו למטופליו הילדים הפצועים או החולים וזה לא בריא לקחת ילדים במשבר ולאבחן אותם פסיכיאטרית, כי פסיכאטר שהוא לא מנהל מחלקה, לא בטוח שהיה מאבחן אותם, ומנהל מחלקה מבקר אותם כל בוקר ואומר להם כל מיני דברים פסיכיאטריים מעצבנים כי ככה הוא רגיל לדבר וזה עושה נזק. אני לא אומרת שזה חייב להיות ככה בכל מקרה אבל זה עלול לקרות, זה קרה, והעניין הוא שאין לילד עורך דין או מלאך שישמור עליו. הוא לא בריא בבית ולא יכול להגן על עצמו כאשר לא משתפים אותו במחשבות עליו. פסיכאטר לכוד באג'נדה הפסיכיאטרית, פסיכולוג לכוד באג'נדה הפסיכולוגית- בכל אופן זאת סכנה וזה עלול לקרות. בבית חולים נותנים את כל סוגי הטיפולים האפשריים, אבל אחר כך? צריך מישהו שיפקח ויתן את מה שצריך בקופת חולים. מישהו שיפקח על ההורה. ההורה לא צריך להיות סומא באפלה והילד שלו בטח לא צריך להיות סומא באפלה.. לא אמרתי שאסור לילד מאושפז כלשהו לפגוש פסיכיאטר. אבל זה לא צריך להיות מנהל מחלקה שהוא אולי כמו גם אבא וגם אמא בבית חולים. אם אתה רוצה לעזור לי לפתח את החשיבה, אז אפשריים סוגי טיפול שונים, אבל הטיפול שמשקם את המח הוא טיפול שנעשה באופן ממשי בריפוי בעיסוק , ובאופן פחות מובן ומורגש בטיפול פסיכולוג. יש אופציות אבל השאלה היא מה עושה מי שלא חושפים אותו לאופציות וכופים עליו לקבל מה שלא מתאים לו

hilabarak

New member
תראי, לילד באשר הוא יש בעייה כי אלו החיים

אישתי אמרה לי שאני כועס בחריפות רבה מידי על הבת הגדולה שלי. אני מנגד טענתי שהיא לא כזו רגישה, כי אם היא היתה כלך כך מפחדת מהכעס היא היתה יותר נזהרת (אני מזהיר לפחות 3 פעמים לפני שאני מתרתח). בקיצור, שאלתי את הבת שלי בת ה7 מה היא מרגישה ומדוע היא בכל זאת ממשיכה לעשות דברים אפילו שהיא יודעת שנכנעס ואפילו שאני מזהיר וכולי. האמת, לא קיבלתי שום תשובה ממשית. מצד אחד היא נורא מפחדת כשאני כועס, מצד שני אין לה הסבר ממשי מדוע היא מורחת את הזמן בהליכה למיטה למרות הידיעה והאזהרות. היא ילדה מאוד חכמה (לא כי אני טוען, אלא כעובדה עם תעודות הצטיינות וכולי). אבל היא ילדה, אין לה ממש הסברים טובים. בזמן שחקרתי אותה היינו במקרה בקניון והיא טענה שהיא כבר חייבת סווטצ'רט כי שלה קטן ולא היה לנו ממש זמן. שאלתי אותה "אם אני לא אקנה לך את הסווטצ'רט,אבל אני לעולם לא אכעס יותר מה תעדיפי ?" היא ענתה לי "את הסווטצ'רט" אז מה אפשר להבין ? פוחדת מאוד אולי סתם לא נעים לה. לאן אני מכוון ? אי אפשר ממש להקשיב לילד, לא כי הוא טיפש. אין לו ממש ניסיון חיים ואין לו מתודה סדורה הוא לא אדם בוגר ולכן גם ההורים בכל מקום בעולם הם אפוטרופוסים עד גילאים מבוגרים. הילד תלוי מעצם הגדרתו כילד בהוריו ומבוגרים אחרים ששומרים עליו (מורים, רופאים וכולי). אני חושב שעיקר הכשל הוא אצל הורייך (אם בך מדובר). יש מספיק דוגמאות בעולם של מורים שטענו שהילד חייב ריטלין וההורים סירבו והעבירו בית ספר. אם ילד שלך בוכה, אינך אמור להקשיב לפסיכיאטר בלבד, אלא גם לילד שלך ולבקש חוות דעת נוספת. אני חושב שזה קל להטיל לקשיים של חיים שלמים, על מקריות של פסיכיאטר כמנהל מחלקה במקום על ההורים. אבל אני די בטוח (ניסיון חיים כללי, ולא היכרות ספציפית עם בתי חולים) שהסיפור הזה הוא 95 אחוז הורים ו5 אחוז פסיכיאטר. הורה שנלחם על הילד שלו, יילך לרופא אחרי רפוא אחרי מורה אחרי יועץ ולא ירגע גם 20 שנה עד שלא תהיה תשובה (ובטח שלא אם הילד עצמו מתחנן ובוכה) והורה שלא נלחם על הילד שלו - אז כבר אין הרבה משמעות, בכל מקרה תהיה בעייה לדעתי. אם יהיה מזל רע ותהיה תאונה אז הבעייה תהיה חמורה מאוד, ואם לא תהיה תאונה אז סתם יהיו לו חיים מחורבנים כמבוגר. אבל אולי אני שוגה בהבנת המקרה. סתם שאלה נוספת - לא היו הורים שבילו עם הילדים שלהם את כל הזמן של השיקום ולא השאירו אותם בכלל לבד עם הרופאים ?

למעלה