שאלה

3danan

New member
שאלה

למה דווקא הפסיכיאטר של בית החולים צריךלהיות המנהל של מחלקת ילדים 3-19 )?

hilabarak

New member
יכול להיות סתם עניין של כישורים ניהוליים

זה כמו שיכול להיות מנהל של חברת הסעות, שאין לו בכלל רישיון לאוטובוס. יכול להיות שאותו פסיכיאטר במקרה מנהלן מוכשר.

3danan

New member
אבל העניין הוא

שפסיכאטר של בית חולים הוא לא מנהל סתם של מחלקת ילדים. הוא משפיע עליהם בצורה שלילית. יש גם פסיכיאטרים לא טובים.למה לא לתת לילדים מישהו שמתמחה בילדים ולא מישהו שמתמחה בניהול?

hilabarak

New member
למה שהוא ישפיע בצורה שלילית ?

נניח לרגע שאותי היו ממנים כמנהל מחלקת ילדים, האם הייתי משפיע עליהם בצורה שלילית כי אני כלכלן ? הרי אני אבא לילדים בעצמי, אין לזה קשר למקצוע שלי. אני מנסה להבין - את טוענת שהוא אדם לא מוכשר לנהל מחלקה של ילדים כי את מכירה אותו ויודעת שיש בעייה ספציפית איתו ? או שאסור באופן עקרוני לתת לפסיכיאטרים להתקרב לילדים ? (אז השאלה היא האם לכלכלנים מותר ? האם לעורכי דין ? למה דווקא לפסיכיאטר לא ?) ולגביי שאלת הניהול מול היכולת לעמוד מול ילדים, אינני יודע מה המטלות שלו. אולי הוא צריך לדאוג לסידורי עבודה ולמלאי תרופות ולהשקעות נכונות בציוד וכולי. האם את מעדיפה מישהו נחמד לילדים, שתמיד יחסר לו מלאי תרופות, ויריב עם האחיות כך שתמיד יהיו אחיות חסרות במשמרת (אצל מנהל גרוע, הרבה פעמים עובדים מתחלים וקשה לו לסגור משמרות), וכל מיני חברות עם ציוד חדשני יגרמו לו לקנות ציוד מיותר וחדשני במקום ציוד חכם וחשוב .......... אינני יודע מה המטלות שלו, אבל בהחלט יכול להיות ש90 אחוז מהתפקיד שלו הוא להתמודד עם ענייני מנהל, ורק 10 אחוז זה לבקר את הילדים. ואולי עדיף אחד שקצת לא מוכשר בדיבור עם ילדים, אבל נהדר בניהול. סתם לדוגמא - אישתי גננת ואם היא תפתח גן משלה, ברור שאני אנהל אותו בנושאי כספים ועלויות ומלאי ושכר וכולי. אבל הכי חשובה זו אישתי מול הילדים ולא אני. אולי במחלקה הכי חשוב זה הצוות של הרופאים והאחיות והמתנדבים, והמנהל חסר משמעות כלפיי הילדים (אולי, אני מכיר ניהול כללי, ולא של מחלקות בבית חולים באופן נקודתי).

3danan

New member
נו באמת,

פסיכיאטר כמנהל ומאבחן של ילדים במצוקה אין דינו ככלכחן כזה. כלכלן יקדיש את הידע שלו לחסכון במשאבי המחלקה וכד', פסיכיאטר לעומת זאת יתייחס למצוקות ולתגובות הילדותיות לא בהתאם ויאבחן ילדים לא טוב ויגיד להם דברים לא מתאימים בביקור כל יום. מה זה קשור ליכולת הניהולית שלו זה שהוא לא נחמד לילדים.זה מוגזם לבקש או לדרוש את שתי התכונות האלה ולמצוא רופא ילדים או רופא כללי או אחר שאינו פסיכיאטר ?

hilabarak

New member
הרי ברור שיש סיבה

או שבית החולים מתעניין יותר בפוליטיקה וקידם מישהו בלי שום עניין לחלוטין בכישורים שלו לתפקיד הספציפי (כי היו צריכים לקדם אותו). או שהאיש ממלא תפקיד ניהולי לחלוטין ולא מאבחן כמעט אף ילד (אלא רופאי המחלקה). אין הרבה ברירות.

3danan

New member
נו באמת,

או שמנהל מחלקת אגף ילדים במחלקה לא מאבחן או שהוא כן מאבחן. איך אפשר לא לאבחן כמעט אף ילד? איך רופא ממלא תפקיד ניהולי לחלוטין ואיך מי שממלאר תפקיד ניהולי לחלוטין מאבחן את הילדים או גרוע יותר , רק חלק מהילדים? לפסיכיאטר בניגוד לכלכלן יש נטיה לאבחן אנשים, ולכן רצוי באופן עקרוני לא לתת לו להתקרב לילדים במצוקה/משבר אחרי פציעה/מחלה. הם ילדים והוא לא נותן להם לחוות טראומה בדרכם ולהחלים ממנה אלא עלול להכניס להם למח חרדות ומצוקות נוספות . מי שנחמד לילדים ותוכו כברו לא חייב שתמיד יחסר לו מלאי תרופות וכו', מה גם שאני בטוחה ויש מנהל מחלקה כזה מהפן הרפואי ולא מהפן הארגוני. אנשים לא לומדים רפואה בשביל להיות אחראים על מלאי. מנהל מוכשר אך חסר לב אנושי לא ראוי לפגוש ילדים כל יום ולכתוב להם מכתבי שחרור ואבחון שמעכבים אותם לפחות בתחילת החיים שאחרי הבית חולים.עוד דבר שלא טוב בחוות דעת הלכאורה רפואית שלו הוא שהוא לא מםנה ולא מציין את קיומן של חוות דעת נוספות שצריכות להגיע מיתר המחלקה שהוא מנהל. חג שמחזה מוזר מאוד שבית חולים מתעניין יותר בפוליטקה ומקדם מישהו כזה בלי שום עניין בקישורים שלו לתפקיד ספיציפי ומשאיר אותו שם במשך עשרות שנים ואף גורם מקצועי לא עוצר אותו. יש כל כך הרבה אנשים חדשים יותר וטובים יותר ובעלי מרפקים כל הזמן, ואף אחד לא מחליף את הרעה החולה הזאת.

hilabarak

New member
אם את יודעת בשביל מה את שואלת ?

זה פורום שבו אנשים עוזרים אחד לשני לחשוב. אם מראש ידעת שהבעייה היא פוליטיקה פנימית בבית חולים, אז בשביל מה לשאול אותנו ולבזבז לאנשים את הזמן בניסיון לעזור לך לחשוב על סיבה אפשרית ? זה בערך כמו שאני אשאל שאלות בכלכלה (כשאני יודע מראש את התשובה), ואז אענה לאנשים "נו באמת .....". היית מראש אומרת "מעצבן שבית חולים מקדם אנשים ללא קשר למקצועיות שלהם".

3danan

New member
אני לא אומרת שזה בגלל פוליטיקה פנימית

אני אומרת רק שאם זה ככה זה מוזר שלא נדחף לחלל שהוא יוצר אף אחד יותר טוב וזה לא מובן איך מצב כזה נמשך עשרות שנים. זה לא מתקבל על דעתי. מוחקים אנשים ושורפים אותם..יש איפה שהוא ביקורת והיא לא משפיעה וזה שנים על גבי שנים.לא מבינה

3danan

New member
תשובות

למה לתת לילדים בלי הגדרה פסיכיאטרית רופא בכיר במחלקה שהוא גם פסיכאטר של כל בית החולים ושהגשרתו היא בעיקר טיפול בחולי נפש ולא בילדים? יכול להיות שבית חולים מתעניין יותר בפוליטיקה, אבל כל כך הרבה שנים ובלי הפסקה? איך נותנים לילדים שעברו טראומה בן אדם שמכניס לחרדות ולמצוקות? איך יתכן ש/מנהל מחלקה לא יודע כלום על חוות הדעת שנכתבותע"י עובדים ממחלקתו ונשלחות אל מחוץ לבית החולים? אני לא מבינה למה הופכים ילדים נורמליים שנפצעו בכוונה לאוכלוסיהתלויים בשע

hilabarak

New member
שאלה גדולה היא - מי את ?

את רופאה/אחות במחלקה ? את אימא לילד שהיתה איתו בבית החולים חודשיים ולמדה על בשרה ? את אימא שהיתה במקרה יומיים בבית החולים ולא נראה לה האבחון שהפסיכיאטר אבחן את בנה ? את עובדת מינהל בבית החולים ? את סתם מישהי שקראה במגזין על המקרה ? מדוע זה חשוב לדיון ? אם רופאה/אחות בבית חולים תגיד שזה בכלל לא לעניין שפסיכיאטר ינהל מחלקת ילדים, אז קשה לחלוק עליה. ואז נשאר ההסבר הפשוט, שהנהלת בית החולים (לא ידוע הרי איזה בית חולים), פשוט לא ממש מתעניינת ברווחת החולה כמו בשקט תעשייתי או קידומה האישי. אם מדברת על זה מישהי ששמעה במקרה, אז אולי היא לא יודעת שאותו פסיכיאטר בכלל התמחה ברפואת ילדים בנוסף לפסיכיאטריה. קשה לדון על נושא כזה, בלי לדעת מה המידע הקיים ומי בכלל מדבר איתך. אולי תסבירי מי את ומה את יודעת בודאות ומה את משערת, ואז נוכל לפתח את הנושא. אולי בכל זאת נישאר עם המסקנה, שכמו בהרבה מקומות בעולם במגזר ציבורי (אם זכורה לך הסדרה "כן אדוני השר") - המנהל מתעניין בשקט הניהולי יותר מאשר בלקוח (החולה), ואם מינוי מסויים פוגע בלקוח ובחברה או במדינה, אך עושה שקט למנהל, זה טוב לו (פשוט טבע האדם). אבל לפני שקובעים שיש כאן מחדל ניהולי, כדאי לברר מה בכלל את יודעת ומי את. האמירה "פסיכיאטר שמנהל מחלקת ילדים" לפחות לי לא אומרת כלום, אולי את סתם אימא היסטרית שהיתה עם הילד חצי יום בבית חולים וכבר יודעת לנהל אותו יותר טוב מהצוות הרפואי. אולי את רק אימא, אבל שמעת את הצוות הרפואי מתלונן, ואכן יש בסיס לטענה שלך.

3danan

New member
האובייקטים כאן כאילו לא קיימים

את הילדים אף אחד לא שומע ואף אחד לא מתייחס אליהם מעבר למחקר כזה או אחר. אז הם דווקא כן יכולים להפגע והם יכולים לזכור את זה ולהגיד את זה, אם מישהו מתייחס אליהם בכלל ואם הבלבול והבעיה חבלה שלהם לא מפריעים להם להתבטא.זה רע מאוד שרק אמא יכולה להשמע פה ולחוות דיעה ורופא משפחה בכלל לא מעורב במקרה כי הוא לא מומחה כביכול והילד לא יכול להעביר ביקורת אם זה טוב לו ומקדם אותו או לא, וככה זה נשאר גם כשהו גדל.

hilabarak

New member
ילד נורמלי מדבר דרך ההורה

אם הבת שלי בת ה7 היתה נפגעת מטיפול לקוי כזה או אחר של הרופא, הייתי מאוד מאוכזב מעצמי כהורה, אם היא היתה צריכה להעלות את זה בפורום (אותו הדבר פגיעה מבית ספר או כל פגיעה אחרת). אחד התפקידים הבסיסיים של ההורה הוא להגן על הילד שלו, ולבדוק מתי הוא נפגע ומדוע. מראש לא שאלתי אותך אם את ילדה במחלקה, כי את בגיל 33 (לפחות לפי הכרטיס) ועברו כבר 14 שנה מאז שהיית בת 19, לכן הנחתי שאת אימא או אחות וכולי. לא כי לילד אסור לדבר (פשוט לדעתי כהורה, תפקיד הוריו לעשות זאת - אפילו בזיקים הוריי הטירוניות באו להפגין כשחשבו שצהל שולח ילדות כבשר תותחים). את מדברת כילדה (לשעבר או בהווה ) שאופיינה בצורה לקוייה לדעתה על ידי פסיכיאטר, שהוא מנהל מחלקת ילדים ?

3danan

New member
ילד זה מגיל 3 נניח עד גיל מצוות ומעלה.

לכן זה ממש לא מובן למה ילד נורמלי מדבר דרך ההורה שלו. השאלה היא גם מי ההורה . אני מדברת על ילד פצוע שעובר מהמסגרת הרגילה למסגרת בית חולים. בערך כמו חייל שאחרי שהוא נפצע הוא יכול להשאר כמה זמן בשיקום . הסמכויות קצת יוצאות מידי ההורה ועוברות לצוות בית החולים והצןןת החינוכי. את הילד פחות ישמעו גם אם הוא ילד גדול. ואם הוא ילד נורמלי שמדבר דרך עצמו, פחות ישמעו אותו. . הבעיה היא כאשר ההורים לא באים להפגין כשחושבים שפוגעים בילדים שלהם אלא תומכים במה שעושים לילדים גם אם פוגעים בהם כי זה צה"ל או מנהל או רופא וכד'. אבחונים יכולים להיות לא נכונים.

hilabarak

New member
כשאני הייתי קטן היה לי חום גבוה

ואימא שלי לקחה אותי לרופאה שאמרה לה שזה כלום. אבל אימא שלי כאדם לא היסטרי, התעקשה שזה לא כלום, כי היא יודעת מה זה ילדים חולים. הרופאה התעקשה שזה כלום, ושאימא שלי היסטרית. בסוף אימא שלי לקחה אותי לבית חולים, וגילו שיש לי דלקת כרום המוח והפציצו אותי באנטיביוטיקה. מה אפשר להסיק מהדיון הזה על עולם הרופאים ? לדעתי כלום, זה יכול לקרות, וטוב שיש הורה עירני, ואם הורה לא עירני (כי הוא לא חכם או לא יודע או לא מתעניין) אז יש בעייה לילד. לא כי אנשים לא מתייחסים לילדים, אלא כי האפוטרופוס של הילד הוא ההרוה, ותפקידו עד גיל 18 (ובחברה מודרנית גם אחרי) לדאוג לאינטרסים של הילד. במידה והאפוטרופוס נכשל, אז יש בעייה, וקשה למדינה לטפל בכל מיליוני ההורים שיש בה, זה תפקיד ההורים. לגביי הפסיכיאטר - קשה לי להאמין שהוא מאבחן שטויות ואומר להורים כל מיני דברים שמנוגדים להיכרות שלהם והם פשוט קונים את זה. ואם ההורה מסכים עם הפסיכיאטר, אז אולי שניהם צודקים, הרי ילד עם בעיות בדרך כלל לא יגיד "חברה, אני בעייתי וצריך טיפול" הוא יגיד "כולם לא מבינים אותי, כולם חושבים שאני דפוק ומנסים לשנות אותי". אולי כדאי שתסבירי על מה הדיון. את הולכת סחור סחור. אף אחד מאיתנו לא מוכשר לדעת האם אפשר וראוי לשים פסיכיאטר כמנהל מחלקת ילדים. זהו תחום מקצועי, שצריך ידע בו. אם יש לך טענות ספציפיות שקשורות בדברים שראית או עברת בעצמך, אז תעלי אותם ואפשר לעזור לך לפתח. סתם לשאול אנשים שלא ממש מבינים ברפואה "האם אפשר לשים פסיכיאטר כמנהל מחלקת ילדים ?" זה כמו לשאול חבורת אנשים שלא מבינים בכלכלה "האם אפשר לשים רואה חשבון כחשב או גם כמנהל כספים ?" הייתי מצפה שרק מי שמבין בנושאים הללו יענה.

3danan

New member
אני אנסה לענות על הכל ואתחיל בסוף

האם לשים פסיכיאטר כמנהל מחלקת ילדים זה לא כמו האם לשים רואה חשבון כחשב או גם כמנהל כספים. הדוגמא שלך מתאימה לרופא כללי ולא לרופא ספיציפי. רופא פסיכחאטר בהגדרה לא עבר הכשרה לכלליות אלא הכשרה מאוד צרה וזה לא מגיע לילדים. אני לא אלך סחור סחור. ילד נורמלי שעבר נזק מוחי בתאונהלא יגיד אפילו כולם לא מבינים אותי ומנסים לשנות אותי. הוא ירגיש טיפול לא מתאים וינסה להסתגל כי הוא ילד . טטיפול זאת לא מילת פלא . יש כל ימיני טיפולים.ואם ההורה מסכים עםן הפסיכיאטר זה לא אומר כלום. הורה זה בדרך כלל לא רופא.פסיכיאטר זה לא אלוהים. גם בטיפול באוכלוסיות שמגיעות לטיפול נפשי הם עושים בעיות, מהכרות אישית, ועל אחת כמה וכמה כשהם מטפלים באוכלוסיה מוחלשת אחרת-ילדים.כמנהל מחלקת ילדים כללית צריך למנות רופא ילדים כללי. במילא יש המון טיפולים שעוברים בבית חולים. הבעיה היא שהורים מאמינים לכל מה שרופא יגיד לאחר טראומה שעבר הילד.. אם ההורה לא יודע או לא מתעניין אז יש לילד בעיה ענקית. האינטרסים של הילד זה מושג רב משמעי. האם האנטרסים של הילד הם להיות אדם עצמאי בריא ומאושר או שהאינטרסים שלו הם להרוויח מהחוויה הלא נעימה שהוא נאלץ לעבור הכי הרבה כסף שאפשר על חשבון האטת ההתקדמות שלו . יוצא שזה מה שקורה.בית משפט יכול לפסוק לבן אדם כזה אפוטרופוסות גם אחרי שהוא בן 18 או 19 ואז צריך לעשות משפטים חוזרים ולעבור בדיקות לא נעימות וחקירות אצל פסיכאטר וכו' ואסור להתבלבל עם התשובות. אני אומרת שאם קשה למדינה לטפל במליוני ההורים שיש בה, אז יש בעייה גדולה. השאלה היא מה זה הורה עירני. אם זה רק למחלות שלו או גם לשיקום לא מתאים שנכפה על הילד. כשמעורב בזה כסף העירנות פוחתת. לדעתי יש בעיה קשה לאנשים במצוקה שמכל מיני סיבות הם לא נחשבים. יש מצוקות שרואים בקצה שלהן אור תקווה רחוק ויש מצוקות שלא רואים בקצה שלהן אור תקווה רחוק. אני פשוט לא מבינה למה גורמים ברפואה ברווחה בבריאות הנפש וכו' יוצרים מצוקות. מצוקות זה לא עושה לאנשים טוב. ומהיכרות זה יכול להיות קטלני ויותר מעצוב.

hilabarak

New member
את יכולה להבין שזאת תהיה חוצפה מבחינתי

כאדם ללא התנסות בנושא לבוא לבית חולים ולהגיד להם - "חברה, ילד שעבר נזק מוחי לא אמור לפגוש פסיכיאטר, אלא רופא ילדים". הם יכולים ובצדק לשאול אותי שאלות רבות בסגנון : יש לך מושג מהם בכלל סוגי הנזקים המוחיים ? (לא אין לי מושג) יש לך מושג, איזו הכשרה בדיוק עבר הפסיכיאטר ? (לא אין לי מושג) יש לך מושג, איזו הכשרה בדיוק עובר רופא ילדים רגיל ? (לא אין לי מושג) יש לך מושג, איזה סוגי טיפול אפשריםם במקרה של פגיעה מוחית ? (לא אין לי מושג) אם לך יש מושג, כי עברת נזק כזה בעצמך כילדה, או כי את רופאה בעצמך, או אחותך עברה או שסתם חקרת את הנושא, או השד יודע איזו אופציה, אז אני יכול לעזור לך לפתח את החשיבה. אבל לי אין מושג, לא בחוויה, לא מידע ולא מכלום. אינני יכול לקחת חוט מחשבה שלך, שאין לי מושג מהיכן הוא מגיע (כי את לא מוסרת שום פרט) ולהגיד לך אם את צודקת או טועה. בעיני כאילו שאלת "האם מותר למהנדס אזרחי לנהל את הכור הגרעיני ?" נראה לי שעדיף שמהנדס גרעין יעשה זאת, אבל אולי דווקא מהנדס אזרחי עדיף. אינני יודע ואינני מבין. אם יבוא מהנדס גרעין ויסביר מדוע מהנדס אזרחי לא יכול, אולי אוכל לחשוב יחד איתו. אבל אם יגיע סתם אדם ויגיד לי "לא ברור שאסור למהנדס אזרחי לנהל את הכור ?" - תשובתי תהיה "אין לי מושג" אני לא נוטה לחוות דיעה על דברים שאינני מכיר.

hilabarak

New member
דרך אגב - כהורה שמכיר הורים אחרים

הרבה פעמים הורה לוחץ על רופא לתת טיפול לקוי לילד מתוך אינטרס של עצמו (אפילו כי יש לו חרדות ונוח לו להפציץ ילד באנטיביוטיקה במקום להתמודד עם החרדות של עצמו). במקרה שאת מספרת, לא בטוח שהבעייה היא בפסיכיאטר, כמו בהורה. אם הורה מתעניין להרוויח כסף מתאונה, הוא יהרוס את הילד בלי קשר לרופא. לאישתי היתה תאונה קשה בערך שנה לפני שהכרנו. העורכת דין המליצה לה להתלונן אצל רופא על כאבי ראש, כדי להוציא הרבה כסף בביטוח. אני אמרתי לאישתי "תעזבי אותך משטויות, תשכחי מהכסף ותתעלמי מהתאונה" (כי באמת לא כאב לה הראש). אחרת יהיה לך כסף, בלי חיים. אבל זה כבר לא קשור לפסיכיאטר, גם עורך דין יכול לגרום זאת וכולי. יש הרבה דבילים שיהרסו לעצמם את החיים, בשביל להיות נכים ולהרוויח כסף. אולי ההורים לחצו מתוך אינטרס כספי על כל הסיפור והפסיכיאטר הוא רק שעיר לעזעזל.

3danan

New member
רק עכשיו ראיתי את ההודעה הזאת

אתה מבין עניין. זה נכון שהבעיה היא בהורה אבל היא לא מופיעה משום מקום. הוא מקבל הנחיות וזה מהפסיכיאטר . הבעיה היא ש/ההורה לא רק מתעניין בלהשיג כסף מהתאונה אלא שהוא מתכוון להשיג כסף עבור הילד בלי לאפשר לילד חס וחלילה לעשות עם הכסף שטויות ואף אחד לא נהנה, חוץ מהעורכי דין. והוא מכניס את הילד למצוקות ומגבלות משפטיות שיגבילו אותו גם כשיעבור את גיל 18 וגם כשיעברו עוד שנים ועוד שנים ויהיו לו פחות כלים להתחיל את החיים כמו כולם. לילד אין בן זוג תומך, וחרדות של אמא בלי שהאבא יחשוב ביחד איתה הן רעות לילד. מה שאני אומרת זה ילד , בפרט שצריך את כל הכח הנפשי והעידוד , אסור שההורים ילחצו ולא נכון מתוך אינטרס כספי. אף אחד לא מדבר על האינטרס הכספי, אבל זה מה שקורה והילד אוכל אותה. אני לא מבינה למה אין הגנות על הילד מהבחינה הזאת. למה הורים תמיד צודקים גם כשהם לא וגם כשלילד נגרם נזק ולמה התגובות המוחנקות של הילד משמשות לרעתו. הורה שנותן לילד רק משהו שהוא כביכול שיקום בלי לדעת זאת אבל גם בלי לשמוע את איתותי המצוקה של הילד הוא דוגמא לבעיה של אנשים שמטופלים ע"י הביורוקרטיה של המדינה לא נכון אבל בגיבוי של עובדים סוציאליים ואף אחד לא שומע אותם. זה יכול להגרם רע מאוד כי משאבים נפשיים הם משאבים מתכלים.

למעלה