שאלה

igorderen

New member
שאלה

אני רוצה להתחיל להתנדב במשמר אזרחי... אני בן 18.. יש בכלל אפשרות שאני יתנדב? באיזה יחידות אני יכול להתנדב האם סמכותיי כמו שלי שוטר רגיל? האם יהיה לי מדים ונששק?

amnon77

New member
תשובות...

א.מבחינת גילך אתה יכול להתנדב ב.אם אני לא טועה אתה יכול רק במשמר ה"קלאסי" לעת עתה ג.חוץ מלבצע מעצרים ולרשום דוחות אתה יכול הכול ד. לא יהיו לך מדים ונשק עד שתעשה קורס יח"מ (יחדות מיוחדות)

boris84911

New member
לא צריך להטעות

1.נשק יהיה לך מסוג קרבין. 2. הוא ראשי לבצע מעצר באישור של קצין (במידה וזה חשוד שנמצא על ידו).

RedGti07

New member
למה?

אם התבצעה עבירה זה מקרוב, למשל הגעת לסייע באירוע פורץ,החשוד נמלט ותפסת אותו ,אתה רשאי לכבול אותו אם הוא מתנגד. בדיוק כמו כל אזרח מן השורה שרשאי לכבול אדם שעבר עבירה מסוג פשע והוא מנסה להמלט.

בשביל להיתנדב ליחידות המיוחדות אתה

צריך להיות לאחר צבא, ולכן אתה יכול להיות קלאסי כרגע, מדים לא, תלך לצבא, תקבל מדים ונשק והכל .... ואם תהיה בשטחים גם תהיה לך סמכות

igorderen

New member
אוקיי

מה ההבדל בין יחידות מיוחדות וקלאסי? נגיד תעבורה זה מיוחדות?

יח"מ

תנועה,סיור,בילוש ונוער - יש עוד כמה .... ביח"מ אתה עובד עם יחידות השוטרים עצמם בכמעט הרמוניה, למעשה היות ואתה ניראה כמו שאר השוטרים, ואם אין סממן מיוחד עליך (כמו קוקו או מישקל עודף) אתה לא יכול להבחין אם שוטר מולך או מתנדב - חוץ כמובן מתגית השם שכמיתנדב מנסים לחייב אותך לשאת. (בה כתוב שאתה מתנדב) בקלאסי אתה שייך ליחידה של מיתנדבים קלאסים, ולכן גם המשימות שלך הן בהתאם, למעשה נוחכות בשטח. אם מתפתח משהו אתה תתחיל איתו אבל מהר מאד יחידות השוטרים (ובניהם גם היח"מ) ישתלטו על הארוע - סה"כ יש להם הרבה יותר ניסיון והכשרה.

760

New member
סמכות ? איזו סמכות בשטחים ? כחייל ? כמתנדב ?

למעלה