שאלה...

15שיקוש

New member
שאלה...

מועדים לשמחה! אם אני רוצה ללמוד קאוצ'ינג ואני רוצה לעשות תואר במשהו אחר לפני אבל שקשרו לתחום מה יהיה לי הכי טוב?

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
חג שמח

כדי שנוכל להתייחס באופן מלא, האם תוכלי לספר לנו יותר? למה חשוב לך ללמוד אימון? איזה עוד עיסוקים מעניינים אותך?מה עוד מעניין אותך? האם יש משהו שברור לך שאת חייבת לעשות? מה עוד כדאי שנדע?

15שיקוש

New member
תודה על ההתייחסות!../images/Emo13.gif

כרגע אני רק בת 17 אז עוד יש לי זמן... אבל התחום הזה של הקאוצ'ינג מושך אותי בצורה ששום דבר אחר לא משך אותי מעניין אותי מאד הרעיון של לעזור לבנאדם לעזור לעצמו, לממש את כל הפוטנציאל שטמון בו... (כי רוב העולם לא מממש אפילו חצי מהפוטנציאל שלו לדעתי...) אני גם מדריכה ילד אם בעיות במשפחה (מטל חיים נתנו אותו...) והשנה הוא ממש התקדם וזה שימח אותי בצורה ששום דבר אחר לא שימח אותי כמו כן גם אני צופה במתחילות מחדש ושום דבר לא מצליח לרתק אותי כמו זה ולמרות שאני יודעת שזה שונה במציאות זה ממש ממש מעניין אותי!

15שיקוש

New member
רק אם אפשר לבקש...

תעני לי לפני או אחרי שבת... כי אני שומרת שבת אז אני לא רוצה לגרום לאנשים לענות לי בשבת... תודה מראש! ושבת שלום

ענבל כהן חמו

מנהל
מחשבות

אני מקשיבה למה שאת אומרת - ומה שעולה בדעתי הוא שתחום החינוך מתאר יפה את מה שאת מחפשת - אם מעניין אותך לעבוד עם ילדים או נוער. חינוך ואימון הם שילוב מדהים. מה דעתך?

15שיקוש

New member
אמ...

חינוך באיזה כיוון ייעוץ חינוכי או הוראה? נ.ב- אני לא כ"כ אוהבת את תחום ההוראה הנוקשה אני יותר אוהבת את הקשר האישי...

ענבל כהן חמו

מנהל
התשובות אצלך

מה מבינהם מדבר אלייך יותר? במה יש יותר קשר אישי? ודרך אגב, הוראה לא חייב להיות תחום נוקשה. את מוזמנת לבדוק את התחום של חינוך הומניסטי וחינוך דמוקרטי. המון מקום לקשר אישי והעצמה. האם יש תחום אחר שיש בו קשר אישי ומדבר אלייך?

15שיקוש

New member
אני לא אוהבת הוראה...

אני אף פעם לא אהבתי את מסגרת הלימודים אז אולי ייעוץ חינוכי יהיה יותר טוב... חשבתי גם אולי על עבודה סוציאלית או משהו כזה מה את אומרת?

ענבל כהן חמו

מנהל
רעיון מעולה

אז בינתיים יש לנו ייעוץ חינוכי ועבודה סוציאלית. דרך אגב, שניהם מקצועות שנוגעים בתחום הטיפולי - האם יש מקצועות נוספים מהכיוון הזה? מה עוד יכול לעניין אותך? אני זורקת כמה כיוונים שונים - טיפול בתנועה/הבעה/יצירה משפטים (בהקשר של זכויות אדם למשל). מה עוד?

15שיקוש

New member
עוד רעיונות...

חשבתי אלי פסיכולוגיה כי זה נשמע מעניין ואני אוהבת להקשיב... (אני לא ממש יודעת אבל מה זה פסיכולוגיה) מה זאת אומרת טיפול בתנועה/הבעה/יצירה? לא כ"כ הבנתי... משפטים זה משהו שבאמת מעניין אותי! לעזור למישהו להילחם על זכויותיו. אמ.. בלי קשר אני אוהבת לחקור דברים, צילום, ספורט... זהו לא עולה לי עכשיו עוד משהו...

isaacm

New member
שלום לעלמת החן

קראתי את חליפת ההודעות שלך עד עתה (בינתיים עם ענבל). אני מתלהב כל פעם מחדש לראות אנשים שגורפים הנאה מעזרה לזולת בכל צורה שהיא. הבטן שלי מדברת ואני רוצה לשתף אותך במחשבות שעולות בי, ואני מקווה שאועיל לך בכך. בגילך את מפתחת ומתחילה לייצב את סדרי העדיפויות שלך. את עושה את זה ממקום של התלהבות וטוב שכך. לדעתי, פן העזרה לזולת ילווה אותך כחוט השני בכל תחום בו תבחרי. לפי גילך השלב המיידי הוא השלמת הלימודים, ואח"כ לפי בחירתך (שירות [צבאי / אזרחי] או אזרחות). בשלבים האלה מה שאת כבר עושה זה נפלא, ואין פלא שאת שואבת מכך הנאה. אין דין חיים עם מיומנויות אימון מפותחות כדין חיים עם מיומנויות אימון שאינן כל כך מפותחות. כוונתי לומר שהלימודים של מיומנויות האימון בוודאי ישפרו את איכות החיים שלך. זה בהתייחסות לנושא האימון האישי ולימוד אימון אישי. כשאת רוצה לדבר על בחירת מקצוע לחיים - האם זה הדבר היחיד שמעורר אותך? זה הדבר היחיד שאת רוצה לעשות? כמה מתוך זה - התלהבות? (וזה לא ממקום של לשלול אלא ממקום של לראות את הדברים כפי שהם). אולי יהיה שווה לך להמשיך ולהתעניין במקצוע הזה כמו בכל מקצוע אחר, ובהגיע הזמן לבחור באיזה מקצוע להמשיך ולהשקיע. מועדים לשמחה איציק

15שיקוש

New member
איציק...

מועדים לשמחה! בהתחלה זאת במאת הייתה התלהבות אבל עבר כבר הרבה זמן ועכשיו זה משהו מעבר וזה בעקבות דברים שעברתי ופתאום שמתי לב שאני מתנדבת בצורה שדומה לזה ואני ממש ממש נהנית ואפילו כשאין לי כוח לשום דבר אחר זה נותן לי את הכוח! (מצטערת אם לא הבנת קשה לי לבטא את עצמי בכתיבה) חוץ מזה אני בנאדם מאד מאד אידיאליסטי (יש לזה יתרונות וחסרונות) וחשוב לי לעסוק במשהו שיביא שינוי אני מרגישה שזה חלק מהשליחות שלי בעולם! והאימון הוא נראה לי תחום שאני אוכל להיות טובה בו ולשנות! נ.ב-אני דתיה אז אני ממשיכה לשירות לאומי...

isaacm

New member
וכיום? מה עוד את עושה?

מה עוד מלהיב אותך? למשל - את אוהבת לטייל? את אוהבת היסטוריה? - להראות את ארץ ישראל יכול לקלוע. בכלל, גם אם את מרגישה עכשיו שאת ממש רוצה ונמשכת, גם אם זה מה שלבסוף תעשי! שווה לך לראות מהם תחומים נוספים בהם את טובה, מהם תחומים נוספים שמרגשים אותך וגורמים לך הנאה, מהם תחומים נוספים שתרצי לעשות בהם. ראוי לך לשקול ממקום של שפע בבחירה ולא ממקום שבו האימון הוא הדבר היחיד העומד לרשותך (וברור לי שיש יותר מזה כמו שאני מניח בביטחון שברור גם לך). בסה"כ לזה התכוונתי - אבל התגובה שלך די מעוררת בי מחשבות (כי יש לי תחושה שאת דוחפת בכיוון, יותר מאשר זורמת).
אל תמהרי להשיב, קיראי את ההדעה הזו שוב בעוד כשעה(מזמן שאת קוראת את ההודעה - לא זה שאני כתבתי אותה) - ואז, אם תרצי, אשמח לקרא את תשובתך. לגבי זה זאת דתיה, וממשיכה לשירות לאומי - אומר לך שזה מאד ברור מהבקשה הראשונית שלך לא לענות לך בשבת. כשאני מזהה במישהו או מישהי שהם דתיים - אני נמנע מלכתוב להם בשבתות או במועדי ישראל. וברור שהרקע הדתי שלך נלקח בחשבון בבחינת הרעיונות והמקומות מהם את מגיעה. שמחתי לקרא שאת ממשיכה לשירות לאומי מאחל לך הרבה הצלחה בבחירות העכשוויות והעתידיות. איציק

15שיקוש

New member
בוקר טוב!

איציק, אולי אתה צודק... אני התכוונתי שבינתיים זה מה שאני רוצה ולכן התעניינתי ושאלתי אבל בהחלט יכול להיות שבעוד כמה זמן אני אשנה את דעתי כמו ששיניתי השנה... יש עוד הרבה דברים שאני נהנית בהם ואם יצא לי להתעסק בזה בעתיד אז סבב"ה פשוט כרגע זה עניין אותי ולכן שאלתי... זה לא שאני ישר אלך ללמוד את זה... נ.ב- חלק מהדברים שמלהיבים אותי אלו דברים שלא אוכל לעסוק בהם כמקצוע.

הי שיקוש

כשאת אומרת "יהיה לי הכי טוב?" למה את מתכוונת? על פי מה תבחני את מידת הטוב של הצעה כזו או אחרת? או על פי מה היית רוצה שכמציעים נבחן אנחנו את מידת הטוב של ההצעות האפשריות? ועוד נקודה למחשבה, הרבה מאמנים מגיעים מרקעים שונים לגמרי האחד מהשני ועושים חיל בתחום האימון, לרובם התחום ממנו הם באו, אם לא מהווה נדבך לפרקטיקה שלהם ללא ספק מהווה רקע מעשיר ונסיון חיים שמשביח את תפיסת האימון שלהם. אישית אני מכיר מאמנים טובים שאצל חלקם התאמנתי בעצמי והרקע שלהם הוא - מדריכת טיולים, טייס, קוסמטיקאית, מסג'יסטית, מנהלת משרד, מנכ"ל, מסעדנית, שף, מורה, יועצת אירגונית, פסיכולוגית, מנהל שיווק, וזו רשימה חלקית. אני עצמי מגיע לאימון מניהול פרוייקטים בתחום מערכות מידע, ובנוסף עוסק מזה כמה שנים במדיטציה בודהיסטית, מבחינתי שני התחומים משולבים באימון שלי ומהוים מרחב ידע וכלים לשימוש יעיל באימון. כמו שאת רואה, מקצוע שקרוב לאימון הוא דבר שכימעט ולא קיים באופן אובייקטיבי, אמנם יש נטייה לקשר בין אימון למקצועות טיפוליים למניהם אך לטעמי ההקשר הזה הוא לא יותר מאשר תוצר של חשיבה נורמטיבית שהכחדותה היא רק עיניין של זמן, ולא הרבה מדי. בהצלחה,

yaelmmmmm

New member
שלום לכל המומחים. אל תשכחו

שיש התפתחות בתחום העיסוקים והמקצועות. היום אפשר להגיע לאימון מרקעים שונים. מי ערב לכך שהמצב הזה יישמר לאורך שנים? גם היום, אני לא אאמן בתחום הפיננסי אם אין לי כל הבנה בו... ואולי (כפי שכמה מאחלים לנו) התחום הזה יצטמצם? יתרחב עוד יותר? ולא צריך לשכוח גם שעיסוק קודם "צובע" את האימון מה הוא יהיה ואיך הוא יהיה ובאיזה בית ספר לאימון נלמד אותו... הערה למחשבה. ולתוכן הדברים: קבלת החלטה בבחירת מקצוע היא תהליך חשוב ומשמעותי. אני חושבת שבמהלך השירות הלאומי (או הלימודים במדרשה) שאלה זו עולה, ולא בפעם הראשונה. כרגע את, שיקוש, נמצאת בשלב של חקירה לגבי תחומים מקצועיים. אני מציעה שתחקרי את עולם המקצועות המסייעים... איפה הם נלמדים, מהן דרישות הקבלה, מה לומדים בתכל'ס. ואם כבר אימון, תחפרי פה בפורום מהו תהליך האימון ומה המאמן נדרש לעשות בו. ותשוחחי עם יועצת בי"ס. אגב, יועצת חייבת ללמד שליש ממשרתה, כך שכיוון ייעוצי מחייב הוראה... ואין רישיון בייעוץ ללא תעודת הוראה. עצוב, אבל ככה זה.

ladybug4NLP

Active member
יועצת בית ספר שלא מלמדת עוברת על החוק

וכך גם הנהלת בית הספר. כנראה שיש פעמים נדירות שעוקפים את העניין ובודאי מדובר ביועצת ותיקה ולא במתחילה - כך שאם את רוצה לעסוק ביעוץ תהיי חייבת גם ללמד שליש משרה ובמקצוע ספציפי. אם הבנתי נכון את מועמדת להתחיל את השרות הלאומי בשנה הבאה בלבדת וזאת כשתסיימי את לימודייך בתיכון. השרות הלאומי מציע מגוון די גדול של התנסויות בעלי פאן אידיאולוגי ועזרה לזולת (שירות בבתי חולים/עבודה עם פגועי נפש/עבודה עם תלמדים בעלי קשיי למידה והתנהגות /קשיים תפקודיים והרשימה עוד ארוכה (בין אם זה במקומות סגורים או במעונות על בסיס יומי). במקומו אלה (פרט אולי לבית החולים) הבנות מתנסות בעזרה מעשית ואף לומדות טכניקות ממטפלים אחרים כדי להתמודד עם האוכלוסיה הספציפית שלא לדבר על למידה תוך כדי עבודה כ-modelling של מטפלים אחרים שרות לאומי אפשר כידוע לעשות שנה או שנתיים שהם מספיק זמן כדי לבדוק האם הכוון נכון. לא ידוע לי שיש אפשרות ללמוד לימודים סדירים בשרות שכזה מאחר והעבודה מתבצעת לעתים במשמרות ולעיתים לא במקומות שקרובים לאוניברסיטאות/מדרשות וכו' והעבודה אמנם מספקת אבל בהחלט אינה קלה ודורשת את מירב הזמן והמשאבים של הבנות וגם הלימודים עצמם דורשים את הזמן והשקעת המשאבים המקסימליים להשגת תוצאות טובות. את ודאי מכירה בנות אחרות שעברו שרות שלאומי שכזה ו(חבות, אחיות של חברות וכו') ואם תרצי-תוכלי להתיעץ גם אתן. בהצלחה ג'ודי אליאס NLP Master Practitioner דמיון מודרך , NLP בשילוב EFT http://www.idan-hadli.co.il/madrich/dir_members.php?sub_id=151&navid=8 http://www.nlpplus.co.il/user.php?op=viewnew&id=78

bridges

New member
חינוך

היי, קראתי את ההתכתבות שלך וראיתי את ההתנגדות שלך לעניין החינוך ואני מבין אותו מאוד. אני מזמין אותך להקליד "חינוך ולדורף" ולקרוא על שיטת החינוך הזאת. בהצלחה, רונן

למעלה