שאלה

שאלה

ורדית בטח לא תענה לי אבל אולי מישהוא יודע: אז ככה- אני צריכה לקחת 5 אנהלציות ביום, טובי פעמיים סליין פעמים ופולמוזיים. אז השאלה שלי היא מה עדיף לקחת ראשון ומה שני וכו.. ועוד שאלה- אפשר לקחת שני אנהלציות רצוף או שזה לא יעיל? תודה מראש.....

sporTV

New member
הבהרה

"טובי פעמיים, סליין פעמים, ופולמוזיים" עכשיו יותר ברור

chakiv

New member
תשובה לאינהלציות

סדר האינהלציות המתאים ביותר: 1. קודם כל פולמוזיים, ואם יש מכשיר אינהלציה נוסף אז עדיף להשתמש בו בלבד עבור הפולמוזים ואחכ להשתמש בשאר האינהלציות במכשיר אחר. אם לא, אז בהחלט שיהיה ראשון - כדי שכמה שפחות חומר אחר יהרוס את הפולמוזיים מכיוון שמדובר בתרופה מאוד עדינה שנהרסת מכל דבר. מנגנון הפעולה: פירוק של DNA בליחה ובכך סיוע בהוצאתה. 2. אח"כ סליין היפרטוני. הסליין ההיפרטוני גורם להעלאת ריכוז הנוזלים בריאות בגלל ריכוז גבוה של מלח, ובכך מקל על הוצאת הליחה הצמיגה (היא הופכת ליותר נוזלית ולכן יותר קל להוציא אותה מהריאות). 3. אח"כ הטובי (או הכוליסטין, או הגנטמיצין...או כל האנטיביוטיקות האחרות). אחרי שהוצאנו כמה שיותר מהליחה, אפשר להחדיר טוב יותר את התרופה הפעילה כנגד החיידקים (במקרה הזה - פסיאודומונאס). לגבי אינהלציה של פולמוזיים - אפשר בבוקר או בערב, לא משנה מתי. לסיכום, הסדר הוא: 1. מפרק הליחה - פולמוזיים 2. מוציא הליחה - סליין היפרטוני. 3. האנטיביוטיקה/התרופה הפעילה כנגד החיידקים - טוברמיצין, כוליסטין, גנטמיצין וכו' ורדית טוב, היא בוכה, חיייבת לזוז

אינהלציות תשובה לירושלמית

אינהלציות נלקחות במהלך היום ויש לקשור אותם גם לטיפול הפזיותרפי. חשוב התזמון. לדוגמא במקרה שלך יש לקחת בבוקר את אינהלצית הסיילן ההיפרטוני כדי להתכייח מההפרשות שהצטברו במהלך הלילה ולאחר מכן לעשות את אינהלציית הטובי על דרכי נשימה נקיות ופתוחות. פזיותרפיה נעשית אחה"צ לכן יש לקחת לפני הפיזיותרפיה את אינהלצית הסיילן ההיפרטוני השנייה לעשות פיזיותרפיה ולאחר מכן אם עברו מעל 6 שעות מאינהלצית הטובי הקודמת ניתן לעשות מיד אחרי הפיזיותרפיה. אם לא תעשי את אינהלציית הפולמוזיים. ולפני השינה או מאוחר יותר את מה שנשאר הטובי או הפולמוזיים.יש להקפיד שאת החומר של הפולמוזיים את עושה עם נבולייזר נקי ויבש בגלל הרכב החומר של הפולמוזיים כמו שורדית הסבירה. מחקרים הראו שלקיחת פולמוזיים אפשרית בכל שעות היום ללא קשר לפזיותרפיה אך, מחקר שנעשה לפני שנתיים הראה כי לקיחת פולמוזיים לאחר פיזיותרפיה שיפר את מדדי FEV125-75% בהצלחה ונקווה שתעמדי במשימה הלא פשוטה הזו שושי האחות

למעלה