שאלה

סיגי874

New member
שאלה

השתחררתי מהצבא לפני חודשיים, אני לא יודע מה אני אוהב לעשות ואין לי מושג מה אני רוצה ללמוד.. חשבתי על לימודי מדעי המחשב כי זה מקצוע מבוקש והמשכורות גבוהות יחסית, אבל כולם אומרים שהלימודים מאוד קשים וגם אחרי סיום התואר צריך כל הזמן ללמוד ולקרוא ספרים חדשים, וזה פשוט נראה לי די מתסכל ללמוד כל הזמן חומר חדש במקום להיות מומחה בדבר אחד (כמו עורך דין למשל, לצורך ההשוואה). גם ככל שמתבגרים יש בעיות גדולות יותר במציאת עבודה ומה אעשה בגיל 40 וחמישים במידה ואפוטר? אשמח לדעת מה דעתכם, והאם מה שכתבתי לא מדוייק\נכון? אשמח גם לדעת.

vinney

Well-known member
אני חייב לציין

שתגיע לגיל 40-50 גם אם לא תלמד מדעי המחשב. ותעשה אז אם תפוטר בדיוק אותו דבר - תחפש עבודה חדשה. אם אתה טוב במה שאתה עושה - אתה תמצא. אבל אם אתה תתעסק לא במשהו שאתה באמת אוהב, אלא במשהו "כי המשכורות גבוהות יחסית", אתה כנראה שלא תהיה טוב במה שאתה עושה, ותפקידך ישעמם אותך, וכן, במקרה כזה יש סיכוי לא רע שתפוטר בגיל 40, אפילו לפני גיל 30.

סיגי874

New member
תודה על התשובה

תראה, אני לא יודע מה אני אוהב, אבל אם אני לא אלך ללמוד אני גם אגמור בסוף באיזה מפעל או מקום שגם אותו אני לא אוהב רק ששם אני גם אקבל גרושים.

GuestOfHonor

New member
הערונת

יש כאלה שיגידו שזה שאתה צריך ללמוד עוד ועוד דברים חדשים אחרי סיום הלימודים זה דווקא יתרון, ומונע שחיקה שנובעת מלעשות אותו דבר שוב ושוב ושוב ושוב. חוץ מזה, גם עורך דין או רופא שמתמחים בתחום מסויים צריכים להתעדכן עם הזמן ולהכיר פסקי דין ותקדימים חדשים או מחקרים רפואיים חדשים בתחומם.

סיגי874

New member
תודה על התשובה גם

תראה לפי מה ששמעתי אתה חייב להיות בתחום הזה מעודכן עם כמויות מטורפות של חומרים חדשים, 20+ עמודים ביום של דברים ופיתוחים חדשים שצריך ללמוד כל יום כדי להיות "עם האצבע על הדופק". האם זה לא כך מהתרשמותך? עורכי דין ורופאים נכון, גם צריכים ללמוד אבל במידה מועטה הרבה יותר (לפי מה שאני שמעתי).

1ca1

New member
20+ עמודים זה מעט

עו"ד צריך לקרוא תביעות שבקלות מגיעות למאות עמודים (אלה אם כן הם שופטים ואז הם סתם מקשקשים בלי לקרוא את כל התצהירים). רופא - בד"כ יש המון ז'ורנלים רפואיים לקרוא, ואם אתה חוקר בתחום, כמובן מחקרים והכל. בכל סוג של עבודה של מקצוע "עתיר ידע" תאלץ לקרוא וללמוד ולהתקדם, כי על זה בעצם משלמים לך, לא משלמים לך כי אתה נראה טוב או כי אתה רץ מהר... בכל אופן, במדעי המחשב תצטרך להתקדם, בין אם תחליט לקדם אותך מבחינה מקצועית (כלומר לקרוא עוד דברים תיאורטיים בתחום) או מבחינה נקרא לזה "תעשייתית" (לקרוא נניח אפיוני פרוייקטים וכו') בכל אופן, רשמתי כאן בעבר, במדעי המחשב המשכורות טובות יחסית, אבל זה גם תחום דורש מאוד (מבחינת שעות/הספקים וכו'), וכמו שויני העיר ובצדק, אם התחום לא מושך אותך, יהיה לך קשה מאוד בו. ורק סיפור עם מוסר השכל קטן, מכר שלי, היה עתודאי , ועבד בענף מסויים בח"א, בלי קשר הדוק למחשבים, אומנם גם היה לו עיסוק באלגוריתמים ועוד אבל ממש לא תכנותי, לאחר שחרורו הוא עבר לתעשייה האווירית, לתחום דומה אך מאוד שונה גם בצורה מסויימת, הוא מראש הלך ואמר, טוב אני בן 28, לא יהיה לי פורש ווילה בקיסריה, אבל אני אחיה כמו קינג, ויצא משם עם חצי משרה, שהוא מרוויח שם בדיוק את כמות הכסף שהוא עשה בצבא (טוב כמה מרוויח סרן בקבע עם דירוג מחקר ג?), אבל העיקר, יש לו חצי משרה שם והוא נהנה מהחיים...

למעלה