שאלה

ניר4819

New member
שאלה

שמי ניר, אני בן 33. הבעיה העיקרית שלי - אני פסיבי מאד, ופוחד לקחת יוזמה, אחריות ולנקוט בפעולות. לכן, כבר 7 שנים אני נמצא במקום עבודה שאני רוצה לעזוב, אבל לא מעז. לכן, אני פוחד לעשות צעדים לקראת מעבר לדירה חדשה עם בת זוגי. לכן, אני פוחד לסיים את לימודי התואר השני וממשיך איתם כבר הרבה שנים - הפחד ממה יקרה אחרי, ממה אעשה אחרי גמר הלימודים. השאלה שלי, האם, לפי הגדרת הבעיה שלי, מתאים לי לחפש Coach? כמה מחברי חושבים שכן, ואפילו התחילו בחיפושים עבורי (אני פסיבי, כבר ציינתי?). אחרים חושבים שזה לא מתאים לי, שאני צריך לעשות דרך ארוכה במקומות אחרים לפני שאגיע לשלב שבו אוכל לחפש Coach. מה דעתכם? האם לפי הגדרת הבעיה שלי מתאים לי ללכת ל-Coach, או לא?

הי ניר

הי, אתה מספר שאתה פסיבי ושיש פחדים שמעכבים אותך מלצעוד קדימה. אני מבינה שיחד עם זאת, יש לך בת זוג קבועה , אתה לומד לתואר שני מה שאומר שסיימת תואר ראשון בהצלחה, אתה בעל ניסיון רב בעבודתך- כל זה אומר לי שלמרות הקשיים שאתה מתאר התקדמת בחיים שלך, עשית צעדים משמעותיים בחייך. אני משערת שלא היית יכול להשיג כל זאת ללא עשייה, ללא נקיטת עמדה ולקיחת אחריות. על השאלה האם מתאים לך לחפש מאמן רק אתה יכול לענות: האם אתה רוצה ליצור שינוי בחייך? האם אתה מוכן, למרות הפחדים והקשיים לעשות למען עצמך? אין לי ספק, שיש בך את הכוחות לעשות זאת אך הבחירה היא שלך. אימון הוא תהליך בו המאמן ילווה אותך עד להשגת מטרותיך. אימון דורש עשייה. המתנה שדברים יקרו זה אכן להיות פסיבי. אם אתה בוחר להמשיך להמתין שדברים יקרו, אז לתפיסתי, אימון לא יוכל להתרחש. אם לעומת זאת, אתה בוחר להתמודד, לקחת אחריות למרות הקושי ולבחור אחרת- אתה מוזמן לפנות למאמן. העבודה באימון היא גם פנימה וגם החוצה- להציב מטרה ולהתחיל לפעול כדי להשיג אותה, מה שאומר, שאם יש מכשולים מחפשים ביחד את הדרכים להשיג את המטרה. בחרת באימון? הצעד הראשון היא לחפש מאמן- לנקוט בפעולה. לבחור עבורך את המאמן המתאים לך. המון בהצלחה שנה טובה אילת לבנון מאמנת אישית ועסקית

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
איך תדע אם מתאים לך אם לא תנסה ../images/Emo35.gif

orpazn

New member
לגבי דרך ארוכה במקומות אחרים...

אם שאלתך היא האם אתה מתאים לאימון אישי או לטיפול, אז האבחנה בין אימון לטיפול יכולה לעזור לך לקבל החלטה אימון משול למסע משותף בין המתאמן למאמן, המאמן שואל את המתאמן על מה הוא רוצה להתאמן ומכאן מתחיל "הריקוד" ביניהם כשהמאמן חייב שלא להיות ביקורתי, שיפוטי, מכוון או פותר בעיות למתאמן. האגנדה היא של המתאמן בלבד!! המאמן לא יכול להציג את עקרונותיו, דעותיו, ערכיו...החזון הוא של המתאמן בלבד...מה עושה המתאמן,.?את זה פירטתי במיזכר הראשון שלי וכן את מטרת האימון. אימון מכוון לתוצאות במציאות חיי המתאמן - מציאת הכיוון ומקסום תוצאות השינוי אימון = מיקוד בעתיד אימון = הישגים במציאות חיי המתאמן אימון = למקסם את מה שיש אימון = התמודדות רק עם חסמי תפוקות במציאות אימון = לא עוסקים בבעיה עצמה אלא בתוצאה שהשגתה היא המטרה טיפול בנוסף ולעיתים בעיקר מתכוון לתיקון הקיים, הסיבות, העבר ושיפור איכות חיים פנימית של המטופל טיפול = הרבה התעסקות בעבר טיפול = שיפור איכות חיים פנימית והתעמקות בסיבות לדברים ולאו דוקא לתוצאות טיפול = תיקון מה שדורש תיקון טיפול = טיפול בבעיות פנימיות טיפול = התמודדות עם הבעיה בפני עצמה לפי מה שאתה כותב על עצמך , נסה לאבחן מהי המטרה שלך? לאן אתה רוצה להגיע? עבור על כל שורה ופשוט תסמן מה מתאים לך יותר. אם התשובות הן בהווה ובעתיד, הרי שהאימון יכול מאוד לתרום בברכה נירה אורפז מאמנת אישית ועסקית מוסמכת Comprehensive U [email protected]

כן. ממה שקראתי,

אז מאמן/ת טוב/ה יוכלו להעצים אותך ולאפשר לך התפתחות בכיוונים שאתה מחפש
פאסיביות זה הרגל/תפישת עולם שרגילים להתנהל בה. אין אדם שהוא רק פאסיבי או רק אקטיבי. יש כאלו שאקטיביים יותר בתחומים מסוימים (למשל, בעבודה או ביצירת קשרים), ואחרים שפאסיבים בדיוק בתחום זה אך הם כן אקטיביים בסידור המחשב שלהם ובשמירה על הגינה (סתם דוגמה). אפשר ללמוד להביא את האקטיביות לעוד תחומים
בהצלחה!

למעלה