שאלה...

mta16

New member
שאלה...

אם אתם זוכרים לפני כמה שבועות פירסמתי כאן הודעה על קניית גיטרה חשמלית ראשונה , בסוף קניתי את ה FENDER STRATOCASTER HIGHWAY1 (היא היתה במבצע) והיום קניתי את המגבר MG30 של מרשל . בכל מקרה עכשיו כשניגנתי על הגיטרה , התכופפתי לשניה , שמעתי צליל שמשהו נפל וראיתי שנפל בורג קטן שחור , אניחושבת שהוא נפל מהגיטרה , הבעיה שאני לא יודעת מאיפה...יכול להיות שהבורג היה בחור של הידית טרמולו? (לא הרכבתי אותה עדיין..) אני מקווה שאני אצליח להעלות תמונה של הבורג... למשהו יש השערה מאיפה הבורג נפל ? תודה , מיה :)

mta16

New member
לא לא..זה לא מהפיקאפים..

התכוונתי לקפיץ לא לבורג... משהו יודע מאיפה יכול להיות שהקפיץ נפל?

amitzangi

New member
תצלמי את הקפיץ ככה יהיה לנו הרבה יותר קל

ותעלי אותו ואז ניתן לך תשובה

Mr MAG

New member
קפיץ שחור קטן

עולה לי בראש או הקפיצים של הפיקאפים אם יש לך האמבקר (לכל פיקאפ יש 2 ברגים שעליהם מולבש קפיץ ואיתם אפשר לשנות את הגובה של הפיקאפ.. אולי יש קפיצים בגשר (למען האמת לא זוכר) תמונה של הגיטרה ושל הקפיץ תעזור.

גם לי זה קרה בזמנו...

כשקניתי את הגיטרה והגעתי הבייתה יצא לי הקפיץ מהחור של ידית הוומי.[קפיץ שחור קטן]. האמתי שעדיין לא החזרתי אותו לשם והוא יושב במגירה שלי.. בגדול את יכולה לחזור לחנות ושישימו לך אותו שם אבל לא עקרוני הסוסיתא שלי מחזיקה ככה כבר 5 שנים..

mta16

New member
תודה על התשובות :)

הפיקאפים של הגיטרה הם סינגלים , בדקתי ולא חסרים שום קפיצים בגיטרה(לפחות ככה זה נראה) , נראה לי שזה קפיץ שנפל מהחור שהידית טרמולו אמורה להתברג..בכל מקרה צילמתי את הקפיץ וברגע שאני אמצא את הכבל של המצלמה אני אעלה את התמונה...

jointstriker

New member
חבר'ה יש לי שאלה ואני אשמח אם תענו.

שמתי לב שיש פיקאפים(וזה בדר"כ סינגלים) שבהם המגנטים לא בגובה אחיד ויש כאלו שהם כן בגובה אחיד. עכשיו השאלה היא כזו. האם לפיקאפ שבו מגנטים אינם בגובה אחיד יש יתרונות על פני פיקאפ בעל גובה מגנטים אחיד? הדגשה של תדרים מסויימים והנחתה של אחרים ? כל דבר.....רק האם יש ביניהם ?

Mr MAG

New member
הסבר

לפיקאפי סינגל עם מגנטים (או poles, מכיוון שיכול להיות גם מגנט יחיד בתחתית הפיקאפ ומוטות מוליכים עליו ולא בהכרך 6 מגנטים נפרדים) בגבהים שונים קורים staggered pole pickup. זה סגנון ייצור שנעוץ לפני יותר מחצי עשור ואם אני לא טועה התחיל מהפיקאפים הראשונים של הסטראט. הסיבה הראשונה והברורה ביותר לעין היא שלפרטבורד יש רדיוס והמיתרים, בחיתוך, עוקבים אחרי הרדיוס הזה לכן אם הפיקאפ ישר, המיתרים נמצאים במרחקים שונים מהמגנטים והאאוטפוט יושפע מזה - אז גם למגנטים צריך להיות רדיוס. הסיבה השניה היא שמיתרים שונים בהתאם לטווח התדרים שלהם, העובי שלהם, המבנה שלהם - מפיקים אאוטפוט שונה. המיתרים של פעם היו בעלי 4 מיתרים מלופפים ו2 חלקים - גם מיתר סול היה מלופף והאאופוט שלו היה נמוך יותר ממה שיש היום, בגלל שהסול והרה הם הכי רחוקים מהפרטבורד תשים לב שהpoles שלהם הכי גבוהים. בד"כ הקיצוניים ביותר הם הנמוכים ביותר כאשר בצד של המי הנמוך לפעמים הpole טיפ-טיפה יותר גבוה (מיתרים מלופפים באופן כללי בעלי אאוטפוט נמוך יותר).. והם גבהים כלפי האמצע. כשהיצרנים התחילו למכור סטי מיתרים של 3\3, בפועל מיתר סול חלק הוא החזק ביותר מבין כל המיתרים ולכן הpole שלו צריך להיות הנמוך ביותר כדי לפצות על הפרשי האאוטפוט. בפועל התצורה נשארה כמו פעם. בתכלס, רוב הפיקאפים המודרניים, ולא רק האמבאקרים אלא גם סינגלים, מאוזנים מספיק ובעלי מספיק אאוטפוט כדי שלא יהיה צורך בזה (ההבדל לא מאוד גדול בסופו של דבר...) אין הרבה יתרונות לstaggerd, לטעמי אלו פיקאפים לא מאוזנים וצריך לפתח סגנון נגינה שונה כדי לאזן את ההדגשה של מיתר סול שנוצרת בגלל המבנה הזה. אני אישית מעדיף single hight poles. למה עדיין קיימים staggered poles ? בעיקר כי זה ווינטאג'.

למעלה