שאלה

Dicki skater

New member
מישהו?...

הקפצההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההה

Dicki skater

New member
LOL

אם את לא יודעת מה זה פסבדו מדע,אז את כנראה יותר טיפשה ממה שאת חושבת!!! חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח (תגידי,את מחשיבה את עצמך לחלק מה"עם הנבחר",ועוד אוחזת בשגיאות כתיב כאלה???) (מבטה-מבטא) והנה לינק שמסביר את המונח: http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A4%D7%A1%D7%91%D7%93%D7%95-%D7%9E%D7%93%D7%A2

ואתה יודע מה זה פסבדו מדע?

אולי תשתף אותנו בידע שלך ותסביר לנו מה זה? אגב, יכולתי לעשות את זה במקומך ולהסביר לכולם מה זה (ולאכזב אותך שאני מ"העם הנבחר" ובכל זאת יודעת מה פירושם של צירופי המילים הללו), אבל אני רוצה שדווקא אתה תסביר לנו. מה יש? למד אותנו משהו.

Dicki skater

New member
פסבדו מדע זה

לנסות לייחס מדע לדת, לנסות למצוא הוכחות מדעיות לקיום האל. זה "פסבדו מדע" IN A NUTT SHELL . לטעון שהיו אלפי אנשים שהיו עדים למתן תורה בלי להביא הוכחה מדעית מדוייקת,זה פסבדו מדע. אבל למה שאני אסביר? הרי אני שאלתי שאלה,שלא נענתה והיא: האם יהדות היא פסבדו מדע?

זו כמובן לא ההגדרה המדוייקת של "פסבדו מדע"

הנה לך ההגדרה המדוייקת מתוך ויקיפדיה: "פסבדו מדע הוא גוף ידע או נוהג המתיימרים להיות מדעיים או להיתמך על ידי המדע, בלא שתהיה תמיכה כזו מין הזרם המרכזי במדע" בתוך ההגדרה הזו נכנסים כל כך הרבה קטגוריות המשוייכות לפסבדו מדע כמו למשל: רפואה אלטרנטיבית, רפואה סינית, אסטרולוגיה, פאראפסיכולוגיה, אמונה דתית ועוד ועוד. אתה שואל: האם האמונה היהודית נשענת על מדע שאינו מקובל על הזרם המרכזי במדע, (משום שלא ניתן להוכיח אותה)? זו שאלה שכל אחד יענה לך עליה בצורה אחרת. אני למשל לא זקוקה להוכחות מדעיות למעמד הר סיני. בשבילי אם אני מאמינה באלוקים ואני יהודיה, כל מה שכתוב בתורה - אמת.

Dicki skater

New member
אז....

אז את בעצם אומרת שאת לא זקוקה להוכחה חד משמעית?... הקטע הוא,שהאמונה הדתית צריכה להישאר בגדר "אמונה" בלבד ותו לא,כשמנסים להוכיח את הדת בעזרת כלים מדעיים...זה נהפך לפסבדו מדע.

לא ניתן להוכיח אמונה בעזרת כלים מדעיים

כך אני חושבת. אולי ישנם אחרים שחושבים אחרת ממני, אבל מבחינתי אמונה אינה ניתנת למדידה מדעית כל שהיא. אתה יכול למדוד מדעית "אהבה"? :)

Dicki skater

New member
זאת בדיוק הנקודה שלי.

אם כך-מדוע בכל הרצאה שמטרתה להחזיר בתשובה אני שומע את אותם טיעונים שטוענים כי המדע "מאמת" כיביכול את הדת?

אני לא יודעת איזה הרצאות אתה שומע

אבל אם אתה רוצה באמת לשמוע הרצאות, אולי כדאי שתשמע הרצאות על "פרשת השבוע" למשל. יכול להיות שתהנה מהיהדות אם לא תרגיש שמישהו מנסה לשכנע אותך להיות יהודי מאמין.

כן, בטח

אבל הרב זמיר מביא הרצאות שונות ומעניינות. הוא מדבר על תופעות כאלה ואחרות, כמו "חלומות" "החיים לאחר המוות" ו"משמעותו של השם אצל האדם" וכדומה, אלה דברים מעניינים מאוד. אני לא רואה בהם איזשהו ניסיון לשכנע מישהו לחזור בתשובה. מעניין אותך, תקשיב, לא מעניין, אל תקשיב.

Dicki skater

New member
אוקיי

אז אולי יש פה אדם שבמקרה לא סובל מדיסלקציה ואייקיו נמוך מ30,ומוכן לענות על שאלתי???

למעלה