שאלה

שאלה

אפשר להגדיר אהבה כנטיה לרצות דבר בגלל הרגשה שהוא טוב? למשל, נוטים לרצות לאכול משהו שאוהבים כי מרגישים שהוא טעים, ונוטים לרצות להיות עם מישהו שאוהבים כי מרגישים שהוא נחמד.

הממ...שאלה קשה ../images/Emo13.gif

אני חושבת שמה שאתה מדבר עליו זה יותר משיכה, כי משיכה זה נטייה למישהו בגלל מי שהוא מבחינת מראה ומבחינת אופי, התנהגות וכו'.

לחלוטין כן.

אתה אוהב מישהו בגלל התחושות הטובות שהוא גורם לך להרגיש. ושירי, זה יכול להיות גם עניין של משיכה. בשורה התחתונה, הרגשה.

בהחלט../images/Emo45.gif

אנחנו בדרך כלל הולכים לכיוון הדברים שגורמים לנו להרגיש טוב. אין ספק שזה אחד מהם.

neta1979

New member
מסכימה עם קודמיי בעניין ומוסיפה

כל בנאדם נותן לך מראה (עם קמץ ב-א'. או פתח? בעעע אין לי שמץ) שונה לגבי עצמך. והאהבה הכי גדולה תבוא ממישהו שרואה אותך באופן הכי יפה שאפשר - אפילו יותר יפה ממה שאתה רואה את עצמך. כמובן שיש גם מראות שחורות - אנשים שאנחנו אוהבים, אך הם מראים לנו את השחור שבנו. אלו יחסים רקובים מהיסוד, ולדעתי צריך להתרחק מהם אם לא מעוניינים בסבל מתמשך. כולנו רוצים מישהו לאהוב, ושמישהו יאהב אותנו בחזרה, יתן לנו להרגיש הכי טוב בעולם עם עצמנו, יהיה "המראה הלבנה" שלנו, יגרום לנו להרגיש מוצלחים ויפים וחכמים. וזה מה שאמא נותנת לנו מהיום הראשון שלנו על פני האדמה ולכן (חוץ ממקרים נדירים לא עלינו) אנחנו אוהבים אותה יותר מהכל. טבעי לגמרי
יש לי הרגשה שלקחתי את הדיון למקום אחר איפשהו.. המממ

smartblonda

New member
כמובן

אהבה היא הרגש הכי אמיתי שיש וכמובן שהוא נותן הרגשה לא טובה,אלא מעולה. לכן אנו נימשכים ורוצים אהבה בחיינו בגלל כל הטוב שהיא מביאה.

למעלה