שאלה

איני מכחיש את הנקודה שלך!

נכון, הבנייה של הג'יפ היא דבר טבעי. אנחנו נופלים לסמנטיקה. ברור שאנחנו עדיין חלק ממכלול הטבע. זה לא שאנחנו לפתע הופכים להיות מלאכים מעופפים רק כי אנחנו מסוגלים לבנות ג'יפים במקום לברוח מצ'יטות באמצעות הרגליים שלנו. איני הופך את ההצלחה בעבודה ללחץ השרדותי, אבל אני אני חושב (ואתה וודאי תסכים איתי) שהמון מאיך שאנחנו *רואים* את ההצלחה בעבודה *נובע מלחצים השרדותיים*,קרי, יש לזה גורמים אבולוציונים. אני כמובן רומז לתחום הפסיכולוגיה האבולוציונית, המנסה להסביר תכונות פסיכולוגיות באמצעות תיאוריית האבולוציה. מה שכן, אני מסיק שאתה מסכים איתי בנוגע ל"בריחה מהברירה הטבעית הרגילה" משום שכתבת כי גם כושלי עבודה מביאים ילדים המגיעים לגיל בגרות - מה שאומר שניתן להיות "עם פיטנס נמוך" ועדיין להביא צאצאים בריאים ולשרוד. ובקיצור - נוצר מצב שבו המאבק להשרדות כמעט ואינו מעניינם של פרטי המין שלנו. אגב, בנוגע לאבולוציה דוחפת לדת - זה נושא לדעתי לדיון שלם בפני עצמו. עד כה קראתי 3 ספרים שעוסקים בזה (2 פחות או יותר ישירות ואחת בעקיפין - דהיינו, The god delusion, Darwin's dangerous idea ו In Gods we Trust, של דניאל דנט, ריצ'רד קוניס, וסקוט אטראן בהתאמה) - בנתיים עושה רושם שישנם מרכיבים ביולוגיים הגורמים לבני-האדם להיות יותר נוטים לדת, אבל לא מדובר באדפטציה ישירה, אלא בתוצר-לוואי של פסיכו-אדפטציות אחרות, כמו לדוגמה - המנגנון הפסיכולוגי שמאפשר לנו לזהות "סוכנים" בהתבסס על מעט מאוד מידע (כמו רשרוש של עלים או שריקת הרוח). מה שכן, אני אסכים איתך שאין שום ראיות לכך שקיימים "גנים לדתיות".. התופעה הרבה יותר מסובכת מכך, ואני בטוח שאין "גן שמקודד חלבון דתיות" או משהו מופרך בסגנון. כדי להבין את הדתיות, צריך ראשית כל להבין את המוח האנושי, כי הדתיות היא לא יותר מתופעה קוגנטיבית אנושית.. בזה האבולוציה יכולה לסייע, אבל איני בטוח שהיא יכולה לשפוך את כל האור שצריך כדי לחשוף את כל התמונה.

its moi

New member
אני לא בטוח שהויכוח שלנו סמנטי

אני לא מתחום הבוילוגיה, והמונח המדעי "פיטנס" לא ברור לי. אם פיטנס זה סוג של ציון במבחן "כמה טוב אתה יכול לשרוד" ויש בו שאלות כמו "כמה מהר אתה רץ", ו"כמה צאצאים שורדים לך עד גיל בגרות", "כמה מהצמחים סביבך אתה יכול לאכול" וכד' אז לדעתי רב הני האדם הם עם פיטנס מאוד גבוה.

סליחה, אני אסביר את עצמי

הכוונה ב"פיטנס" (זה מונח מתחום ביולוגיה אבולוציונית) הוא שם כולל ליכולת השרדות והצלחה רבייתית (כאשר מדובר על פרטים, אורגניזמים שלמים) או תדירות (או פוטנציאל לתדירות) גבוהה של אללים (כאשר מדובר על גנים. ניתן להסתכל על האבולוציה של יחידות הברירה גם כאורגניזמים שלמים וגם כגנים. אני חושב שבמקרים מסוימים זה יותר יעיל להשתמש ביחידה אחת ולא אחרת כדי להקל על הסבר מסוים, אבל 2 יחידות הברירה הן תמיד ברות-החלפה ותואמות) אז זהו, שאפשר באמת להגיד שלכל בני האדם יש פיטנס מאוד גבוה, השאלה היא ביחס למה. לרוב בני האדם בעולם המערבי יש סיכוי מאוד גבוה לשרוד. אבל לשרוד לאו דווקא אומר להתרבות (שזה חלק מאוד מהותי מה"פיטנס" שלהם) - זה לא משנה גם אם חיית 1000 שנה אם לא העמדת צאצאים שימשיכו לשאת את הגנים שלך. הואיל ופיטנס יותר שימושי בתור מדד כלשהו כאשר מסתכלים על זה באופן יחסי לאוכלוסיה עצמה (דהיינו, מסתכלים רק על הצלחה רבייתית בין פרטים של אותו המין) - אז אני חושב שיש ספקטרום די רחב של "פיטנסים". אפשר להגיד שלעקרים, אפילו הנאים והמוצלחים ביותר שבהם, יש פיטנס 0, למשל. (אני כמובן לא משתמש כאן ממש במינוח המתמטי של אבולוציה חישובית. עוד לא עשיתי את הקורס הזה.
אני מתחיל ללמוד באוקטובר)

אני מתחיל ללמוד ביולוגיה

באת"א. למרות שיש לי קצת רקע (זה קצת מסובך איך הגעתי לזה) בביולוגיה בצורה לא פורמלית (למרות שישבתי בהרצאות לאורך 2 סמסטרים בשנה א' בביולוגיה השנה. אני לא רואה את זה כ"רקע" אקדמי ממש, אבל זה בהחלט הקנה לי *המון* ידע מלבד הקריאה שעשיתי לבד) אני מתחיל ללמוד ביולוגיה במסלול המחקרי לתלמידים מצטיינים (היי, אני לא מנסה להשוויץ, ככה הם קוראים למסלול הזה. אם אני הייתי יכול לתת לו שם,היית קורא לו "מסלול למתאבדים". כי זה מסלול שואתי) באוקטובר. Wish me luck

m0sh3

New member
אז אפשר לומר שנהיה שכנים ../images/Emo8.gif

בהצלחה! אני מכיר את המסלול, לומדת איתי מישהי שהיתה בו. אם יש לך המלצות על קורסים טובים באבולוציה אני אשמח, אין לי ממש זמן לקחת קורסים בנושאים האלה ולהבחן עליהם אבל לבוא ולשמוע יכול להיות נחמד. חשבתי על אבולוציה מולקולרית או משהו בסגנון.

אה, איזה שנה אתה?

האמת שאני ממש ירוק בכל הנושא הזה, אני ממש לא יודע למה אני נכנס וכל מה שאני חמוש בו זה מוטיבציה גדולה ללמוד ולדעת ולהצליח בלימודים. Hopefully that should do. אתה מן הסתם לומד ביולוגיה, אבל באיזה מסגרת? דו-חוגית? מיוחדת? ביואינפורמטיקה (אתה נשמע מספיק ידען בשביל להיות אלה המסוגלים להתקבל למסלול בעל הרף הגבוה הזה)

m0sh3

New member
אני לא לומד ביולוגיה, אני לומד רפואה

אבל זה כרוך בלמודים בתחום הביולוגיה, כמובן.

אה, רפואן! KUDOS

איזה שנה אתה כבר? אני חושב שרפואה בלי ביולוגיה זה כמו מכונאות בלי פיזיקה.

m0sh3

New member
עולה לכיתה ב' ../images/Emo8.gif

חלק הארי של שנה א' הוא באמת קורסי יסוד של ביולוגיה וכימיה.

אה, נו,

אז יש מצב שאנחנו נשב אפילו באותם קורסים! (או שלא. אני לא יודע איך זה בשביל רפואנים. מהמעט שידוע לי, אני יודע שאין לכם זמן לחיות)

m0sh3

New member
בשנה ב' רוב הקורסים הם כבר ספציפיים

ועוסקים בבני אדם - היסטולוגיה, פיזיולוגיה, אמבריולוגיה וכו' וכו'. ההרצאות של רפואה הן בנפרד משל ביולוגיה כי מלכתחילה מנסים לתת לך הרגשה שלמרות שאתה עוסק במדעים כלליים, זה קשור לזה שיום אחד תהיה רופא [מנסים לתת כל מיני קורלציות קליניות אפילו לכימיה כללית ופיזיקלית].

ברור. אבל אני מניח שכל רפואן מבין

שזה בסה"כ תת-נושא במדעי החיים. הרי לא מדובר ב"מכניקת גופם של מלאכים" - הגוף שלנו נתון לאותם חוקי טבע כמו לכל יצור חי אחר. אנחנו פשוט חקרנו את המערכת של הגוף האנושי *מאוד*

משה שלנו is not like the others

חוץ מזה. רפואנים צודקים. הם הכי טובים מכולם. הם הפריכו את האבולוציה

m0sh3

New member
אגב, אם אתה עומד ללמוד באת"א

אני חושב שכדאי לך לקחת את הקורס של יואל רק, "עדות המאובנים לאבולוציה של האדם" [זה שסיכומיו מופיעים באתר חופש, אם הזדמן לך לראות]. הקורס מעניין ופרופ' רק הוא מרצה מעולה ובעל ידע נרחב מאוד. מעניין אם לכם הוא יספר על תגליותיו בנוגע ללוסי, אותנו הוא עוד מידר

ארמ. אתה עושה דוקטורט עכשיו או משו?

לפי איך שאתה מספר את זה, זה כאילו שלמדת אצלו כשרק גילו את לוסי. אתה רוצה להגיד לי שהוא חקר את לוסי בעצמו :-| המרצה עצמו הוא פליאנטולוג? אני לא יודע אם בכלל יש את הקורס הזה עדיין, לא נתקלתי בו. אבל למען ההגינות לא עלעלתי ברשימת קורסים יותר מדי.

m0sh3

New member
יואל רק הוא פליאונתולוג

והוא ראש החוג לאנטומיה ואנתרופולוגיה בפקולטה לרפואה. הוא אכן חקר את לוסי ופרסם לא מזמן מאמר שטוען שלוסי [יותר נכון, המין שלה - אוסטרלופיטקוס אפרנסיס] היא אולי לא חלק מענף ההתפתחות שלנו. הקורס לא מועבר בפקולטה לביולוגיה אלא בפקולטה לרפואה, תצטרך לגשת למזכירות של רפואה בשביל להרשם [זה ממש סמוך לביולוגיה]. http://www.pnas.org/cgi/content/abstract/104/16/6568

קראתי על זה,

חשבתי שליקי בעצמו דיבר על זה שכנראה לוסי אינה אב קדמון אלא בן-דוד של אב-קדמון. איזה כבוד מטורף זה לפרסם בpnas.

למעלה