שאלה ...

איב101

New member
שאלה ...

אני לא באה במטרה לתקוף או לריב . רק לאחרונה התחלתי להתעניין באמת בפציפיזם ואני עדיין מנסה לסדר את המחשבות .
הבנתי לפי מאמרים וגם לפי הפורום כאן שפציפיסטים בעצם מתנגדים לאלימות מכל סוג שהוא , ואם זה אני מסכימה לגמרי . אבל [ותמיד יש אבל קטן] , מה היה קורה אם לא היה צבא (אפילו לא צבא מקצועי) , מי היה מגן על אזרחי המדינה (על כל דתותיהם ורעיית עולמם) , נכון להגיד שהכי טוב יהיה כאשר אנשים בכל רחבי העולם לא ינהגו באלימות בכלל , אבל תמיד יהיו קיצוניים(משני הצדדים) שיודעים לפתור בעיות רק באלימות , איך יהיה אפשר "להילחם" בהם בלי הצבא ? ... אני באמת לא באה לכאן עם דעה שלמה ואני באמת מבולבלת . מצד אחד אלימות היא "הפתרון" הגרוע ביותר שיכול להיות ושימוש בה יביא רק לעוד אלימות ועוד סבל לכולם , אבל איך אפשר לדחוק לפינה את הקיצוניים שלדעתם אפשר לפתור בעיות רק בכוח , ואם לא בכוח אז בעוד יותר כח ... כל תשובה או דעה תתקבל בשמחה רבה
. תודה מראש

צה"ל והמדינה רחוקים מלנהוג כמו שתיארת

אין ערך חיי אדם ואיכות החיים של פלסטיני שווים למה שצריכים חיי אדם להיות שווים, וערכים לאומיים ואגוצנטרים אחרים עדיין נחשבים למתחרים בהם. אני חושבת שזאת אבן הבוחן - כל עוד החיים והפגיעה בקבוצה מסוימת נתפסים כפחות חשובים מאלו של קבוצה אחרת, כל עוד טיעונים להגנה עצמית באים על חשבון דיכוי של עם שלם בתנאים מחפירים ומעשי רצח יומיומיים, כל עוד לא מתקיים המשפט של יעקב כאשר שמע שעשו בא לתקוף אותו בראש צבא - שהוא גם פוחד לעצמו וגם חרד לפגוע באחיו - לא מדובר בבחירה בפתרון אלים רק בתור הפתרון הגרוע ביותר.

למעלה