שאלה...

shar353

New member
שאלה...

היי! מישהו יודע מי מדובב את סיד העצלן בסרט 'עידן הקרח'? (המדובב בעברית) תודה!

porky169

New member
אין לי מושג אבל אם כבר עידן הקרח../images/Emo134.gif

מישהו שמע פעם על מקרה ה"טוסיק" בדיבוב של עידן הקרח?

porky169

New member
אני אסביר../images/Emo134.gif

בDVD של עידן הקרח היה תוספת מיוחדת של אדם המלמד איך ליצור בחימר את הדמויות מהסרט והחליטו כנראה שצריך לדבב את זה. השחקן שדיבב את האיש אין לי מושג מי הוא לא נראה לי שהוא מהמוכרים, באחד הפעולות הוא הדגים איך מכניסים איזה כלי לתוך החימר אז בלי שאף אחד שם לב הוא אמר "הנה אני דוחף אותו לטוסיק" אפילו הבמאי לא שם לב לזה והרבה הורים התלוננו על זה ודיבבו את הקטע מחדש וגם הפיצו את הDVD מחדש.

אהההה נכון!!

שמעתי על המקרה הזה!! דוד שלי סיפר לי! חשבתי שהוא מדבר על קלטת ילדים מסכנה, לא על עידן הקרח. נו באמת! מי יאשר דבר כזה לשידור? מה לא מתייחסים ברצינות לקטעים שמאחורי הקלעים? לא עושים להם ביקורת?

e f f i e

New member
אז זהו שלא בדיוק...

כל מי שעבר פה סשן עם אנשים שנוח לו איתם יודע שמכניסים צחוקים. רוב הפעמים מוחקים את הקטעים והם כמובן לא עולים לשידור. מה שקרה בעניין הזה הוא שהקטע אכן נמחק, אבל יש בתוכנת הקלטה אפשרות למתוח מחדש את הקטע שנמחק. כשעשו את המיקס בחו"ל כנראה היה נראה לטכנאי, שלא מבין עברית, שהקטע היה קצר או שנשמע לו חתוך, הוא מתח חזרה את הקטע וגילה עוד משהו מוקלט (שד"א יושב בול על הליפס) והוא כנראה חשב שנמחק בטעות. נכון שהייתה אמורה להיות בקרת איכות של מישהו שמבין עברית, אבל מה לעשות... וסתם לידע כללי השחקן הוא גלעד קלטר

porky169

New member
קראתי על זה בYNET../images/Emo134.gif

והיה כתוב משהו אחר, תמיד העיתונות מסלפת את הדברים הנכונים.

אוי, אני לגמרי נגד הדברים האלו.

אמנם יש את העניין של הצחוקים, וכמו שאמרת - המון מדבבים כבר עברו ת'קטע הזה בסשנים עם במאים\טכנאים שנוח וכיף להם איתם. אבל לפעמים כשזה עולה לשידור זאת ממש חוצפה, לפחות לדעתי. היו הרבה פעמים בכל מיני סדרות שהושתלו כל מיני קטעים שממש לא אמורים להיות שם. קצת קשה לקיים דיון כזה, מבלי להזכיר שמות או לתת דוגמאות ישירות. אבל זה מתבקש, ולצערי זה קיים. בכל אופן - ב]וקימון זה קרה כמה פעמים, ועוד לפני שנעשיתי מדבב - קלטתי את זה ולא אהבתי בכלל. היו המון קטעים ש"אש" אמר דברים שהוא לא היה אמור להגיד, כמו "אני יכול לנסות" או "גם שמוליק מסתורי". אלו אמנם דברים קלים, אבל מה תגידו על זה שבקטע אחר אש כאילו 'נפח' (*משמע = הפליץ...) ואז צחק. אני יודע שהיו עוד כמה, גם בפוקימון וגם בסדרות אחרות, אבל זה מה שעלה לי בראש כרגע. בתכל'ס אני חושב שזה בסדר אם זה לא יוצא מהאולפן, אבל כשזה כן קורה וכבר עולה לשידור - קודם כל - זה פוגע בזכויות היוצרים, מציג את הסדרה\סרט בצורה רעה ואפילו בוטה. דבר שני - זה סתם מטופש. בדיחה פרטית כזאת לא צריכה לבוא על חשבון עשרות אלפי הצופים בישראל שכולה ביקשו לראות בתמימות דעת עם גסאת ה-DVD של עידן הקח 2. ושוב, כמו בסרט הנ"ל, זה גם עלול לגרום לכמה תקריות לא נעימות בין ישראל (וכל תחום הדיבוב פה בארץ) לחו"ל. הידעתם, למשל, שבעקבות המשפט הקטן (אך בוטה) הזה נאלצה חברת ההפצות העולמית "fox 20th century" (שאחראית על הפקת והפצת הסרט בעולם בכלל ובארץ בפרט) להחליף את כל אלפי עותקי ה-DVD של עידן הקרח 2? הקטע הוקלט מחדש, או יותר נכון - הושמט. וחבר'ה, החלפה כזאת עולה המון המון המוןןן כסף... וזה יכול להיות... לא נעים.

Piplup

New member
אין לי מושג מאיפה המצאת את זה...

רק השינויי טקסט היו אבל לא הקשקוש האחר שכתבת @_@ וכולם חוץ מה"אני יכול לנסות" תוקנו אחר כך כנראה בזכות תלונות צופים אז גם פה הערוץ לא טרח לדעת מה הוא משדר ושם לב רק אחרי שהתלוננו

porky169

New member
כע../images/Emo134.gif

אני אוהב אותו פעם הייתי מחקה דמות שלו ממשחק משחק ישראלי

דרך אגב..

בעלה של בת דודה שלי (נו,בדרגה ^"),הוא אנימטור ואחד מהפרויקטים שבו הוא השתתף היה עידן הקרח 2..^-^ (הממ...כן אני מתלהבת XPP)

את לא רצינית ../images/Emo12.gif

הוא באמת אחד האנימטורים של עידן הקרח 2? איזה מגניב. ציור אנימציה ממוחשבת נראה כמו חלום רחוק... מאוד רחוק... אני מעריץ אנשים שאשכרה עובדים בזה. זה נראה כיף גדול... אילו עוד פרוייקטים היו לו שאנחנו מכירים? XD

חח כן ^^

אני גם התלהבתי כשגיליתי את זה.. חוץ מעידן הקרח אני לא יודעת איזה עוד פרויקטים היו לו,לצערי הוא גר בארה"ב, אבל כשאני אפגוש אותו שוב..מממ אני אברר(נו,גם עם זה יהיה עוד 20 שנה, ,זה עדיין מעניין ^^")

Tu Lus

New member
שיתארח בפורום. גם אם זה יהיה עוד 20 שנה!

חחחחחח איזה מקצוע חלום!!! יש לי 4 חלומות ממש גדולים זה אחד מהם. ובגדולים זה שאני חושבת פשוט שיהיה ממש קשה/ בלתי אפשרי להגשימם! :(

חחחחח ^^

בקשר לחלום,אם את ממש רוצה את יכולה ^^(נו, אני יודעת שזה נשמע כמו פתק בעוגיות מזל סינית....אבל זה באמת נכון ,אם חושבים שלילי,אז ככה זה יהיה גם)..אלא אםמכן את רוצה להיות אסטורנאוטית (זרג#@!@#$ איך כותבים את זה ^^") שתגיע למאדיםם..אז זה יקח קצת זמן ^^".,

למעלה