אוי, אני לגמרי נגד הדברים האלו.
אמנם יש את העניין של הצחוקים, וכמו שאמרת - המון מדבבים כבר עברו ת'קטע הזה בסשנים עם במאים\טכנאים שנוח וכיף להם איתם. אבל לפעמים כשזה עולה לשידור זאת ממש חוצפה, לפחות לדעתי. היו הרבה פעמים בכל מיני סדרות שהושתלו כל מיני קטעים שממש לא אמורים להיות שם. קצת קשה לקיים דיון כזה, מבלי להזכיר שמות או לתת דוגמאות ישירות. אבל זה מתבקש, ולצערי זה קיים. בכל אופן - ב]וקימון זה קרה כמה פעמים, ועוד לפני שנעשיתי מדבב - קלטתי את זה ולא אהבתי בכלל. היו המון קטעים ש"אש" אמר דברים שהוא לא היה אמור להגיד, כמו "אני יכול לנסות" או "גם שמוליק מסתורי". אלו אמנם דברים קלים, אבל מה תגידו על זה שבקטע אחר אש כאילו 'נפח' (*משמע = הפליץ...) ואז צחק. אני יודע שהיו עוד כמה, גם בפוקימון וגם בסדרות אחרות, אבל זה מה שעלה לי בראש כרגע. בתכל'ס אני חושב שזה בסדר אם זה לא יוצא מהאולפן, אבל כשזה כן קורה וכבר עולה לשידור - קודם כל - זה פוגע בזכויות היוצרים, מציג את הסדרה\סרט בצורה רעה ואפילו בוטה. דבר שני - זה סתם מטופש. בדיחה פרטית כזאת לא צריכה לבוא על חשבון עשרות אלפי הצופים בישראל שכולה ביקשו לראות בתמימות דעת עם גסאת ה-DVD של עידן הקח 2. ושוב, כמו בסרט הנ"ל, זה גם עלול לגרום לכמה תקריות לא נעימות בין ישראל (וכל תחום הדיבוב פה בארץ) לחו"ל. הידעתם, למשל, שבעקבות המשפט הקטן (אך בוטה) הזה נאלצה חברת ההפצות העולמית "fox 20th century" (שאחראית על הפקת והפצת הסרט בעולם בכלל ובארץ בפרט) להחליף את כל אלפי עותקי ה-DVD של עידן הקרח 2? הקטע הוקלט מחדש, או יותר נכון - הושמט. וחבר'ה, החלפה כזאת עולה המון המון המוןןן כסף... וזה יכול להיות... לא נעים.