הנה זה....
אני אענה על מה שביקשת כי אני מבינה שזה יהיה לך נחמד יותר ככה?
רק שמראש אני רוצה לרשום שלטעמי אין סיכוי שבאמת נבין אחד את השני. למשל, אם ניקח את המילים "חופש פנימי". כשאני אומרת חופש פנימי אז יש הרבה דרגות למצב הזה. ההגדרה לא תתן את כל המצבים האפשריים. חוויתי חופש פנימי, אך איני עדיין במצב של חופש פנימי מלא. ההבנה שלי של חופש פנימי מבוססת על שעות מצטברות של תרגולים, חוויות שונות בזמן הזה, דברים שונים שלמדתי, דברים שראיתי, טעויות שעשיתי בהבנה, הבנות חדשות, ועוד. אני יכולה לתת לך את הכיוון אבל בגלל שאתה לא בתוכי, זה יהיה רק כיוון. אותו דבר על שאר המושגים. שמתי לב שלאנשים שעברו מסלולי התפתחות דומים,
יחסית קל יותר להבין אחד את השני. כמו שבטח מישהו שאתה מלמד באופן קבוע מבין אותך בקלות יותר, ממישהו שאתה לא מלמד. אבל גם בין אנשים שעוברים מסלולי התפתחות משותפים יש מלא אי הבנות, ואנשים שומעים משהו שאדם אחר אומר, וישר מבינים את זה מתוך העולם שלהם, מקשרים את זה לידע הקיים וזה מזכיר להם משהו, והופ פתאום הם מוציאם את עצמם מתנגדים למשהו שהם לא הבינו, מצטדקים, מגוננים וכדומה. ושנינו כל כך שונים..אז האפשרות להבנה אמיתית מרגישה רחוקה. או לפחות כך זה מרגיש כרגע. טוב, בקיצור, הנה הכוונות שלי
1- מה זה חופש פנימי? כשכתבתי את ההודעה נראה לי שהתכוונתי למצב שאדם רואה את עצמו, שלם מבפנים, אוהב את עצמו במלואו, מודע, נוכח, חופשי לפעול מבפנים ומבחוץ. באמת חופשי מבפנים....איך לפרט על זה יותר במילים?....הממממ......זה פשוט מצב שונה מהזדהות פנימית. 2- מה זה חופש? תלוי באיזה הקשר. בהקשר של חופש פנימי זה שהאדם לא כבול, שהוא באמת יכול לבחור, שהוא משוחרר מכל מה שכדאי לו להיות משוחרר ממנו
3- מה זה אהבה? בהקשר של אהבה עצמית יש לזה כמובן דרגות. באחת מהתצורות של מצב זה - זו תחושה שבאה מבפנים ומצב הוויה מסוים. יש במצב זה אמון, תחושה טובה בגוף, חיבור ליקום (לעומת תחושת נפרדות), פתיחות. 4- מה זה להיות "שלמה עם עצמך"? אם חווית מצב זה, תדע
התחושה הזאת שלפעמים אנשים חווים, שהם מרגישים טוב עם עצמם - מעין שלמות פנימית...כן השתמשתי באותה מילה שניסיתי לתאר. 5- מה זה "זמן חופשי"? זמן פנוי. למשל, המקרה ההפוך הוא של אדם שעסוק בהתחייבויות, עבודה שהוא לא מרוצה ממנה, רץ ממקום למקום, זמנו מוקדש לדברים שהוא לא בחר, או שהוא לא רוצה לעשות וכדומה. 6- בלי "מצב כספי מעולה" את לא יכולה להיות חופשייה? אם אדם עסוק בהישרדות כלכלית, או שהרבה מהזמן שלו או מהאנרגיה שלו מושקעת בכסף, או במצב כלכלי, איך הוא יכול להקדיש זמן להתפתחות שלו ולחופש שלו. אני רואה את המצב הכספי המעולה בתור בסיס לחיים חופשיים. אם אדם לא יכול להעביר את עצמו לכל מקום בעולם, אני לא מרגישה שהוא חופשי. (כמובן לפי תפיסתי. אני לא מנסה להגיד מה נכון או משהו כללי מעין זה). 7- מה זה "סביבה פנימית"? המרחב הפנימי שרק האדם נמצא בו. בשונה מהמרחב הפיסי שאדם לידינו גם יכול לראות. למשל, אם שנינו נשב על ספסל ותצביע עבורי על ציפור לידינו, אני אראה אותה והיא במרחב החיצוני המשותף. ואם תגיד לי "איזה קטע תראי מה עבר בי עכשיו", זה שייך למרחב הפנימי שלך.