שאלה...

בבקשה.

על פי האגדות הטולטקיות הכוונה קיימת לפני שהרוח התחילה להתקיים... לכן התשובה היא פשוטה: לא. הכוונה לא נובעת מהרוח, הרוח קיים בגלל שקודם היה קיים דבר מסתורי בשם כוונה.

מי או מה?

בכל אופן, מי או מה הביא את הכוונה... או מאיפה היא התחילה...מה ה"מקור" שלה ושאלות דומות, הם לא שאלות שאענה עליהם כאן בפורום

RieM

New member
האם נזירי זן

המודטים כל היום מול הקיר וכל רכושם עלי אדמות מסתכם בגלימה לגופם וקערת אורז, מתקרבים למצב של חירות מוחלטת ?

מנוליה

New member
נזירי זן? לא ולא...

החיים כל כך יפים וטובים אז למה להרחיק אותם ממך? אם מערכת האמונות שלך אומרת לך להעניש את עצמך, אז כדאי שתחפש מערכת אמונות חדשה.

ibag

New member
לא בהכרח יש לנזירי זן מערכת אמונות

ולא בהכרח מה שאתה מפרש כהענשה עצמית מתפרש אצלם באופן דומה. כדי לבין מה נזירי זן עושים אתה אמור להתנסות באורח חיים שלהם, רק כך תבין את הההגיון הפנימי של דרכם.

מנוליה

New member
תשובה.....

נזיר הוא מעצם טבעו מתנזר, ממה הוא מתנזר? אין לזה כל משמעות, כל עוד הוא מחסיר מעצמו משהו, אזי יש לו מערכת אמונות שגורמת לו להתנזר. דון חואן אומר, שהתנזרות זה סוג של התפנקות, וזה נובע מרחמים עצמיים.

ibag

New member
תשובה לתשובה

גם האדם המערבי של המאה ה-21 מחסיר מעצמו דברים: הוא מחסיר תזונה נכונה, שינה מספקת, עשייה הרמונית, אורח חיים בריא...על פי מערכת אמנות שמבוססת על הרס עצמי. האם גם בהם אתה רואה נזירים? מה דון חואן,או דון סילביו, או דון רמירז אומר לא כל כך מעניין אותי...מעניין אותי נקודת ההתייחסות הייחודית שלך על התנזרות שמבוססת על נסיון חיים והבנה עצמאית של העניין.

מנוליה

New member
לא התכוונתי לומר שלטולטק יש מערכת אמונות..

אדם הקורא את ספריו של קסטנדה או סופר טלטקי אחר, רואה את הספרים (או את הספר) כמערכת אמונות.

RieM

New member
איך אתה מגדיר אושר ?

לפי רמות הדופמין במוח ? יכול מאד להיות שהם יותר מאושרים מכולנו.

מנוליה

New member
יכול להיות שהם מאוד מאושרים...אבל

זה עדיין לא מביא אותם לקרבת המושג 'חירות מוחלטת'

מנוליה

New member
לא שלי ולא של נזירי הזן....

חירות מוחלטת כפי שכתוב בראש הפורום הזה.

מנוליה

New member
כל אדם שבעולם רוצה להיות מאושר...

ואם יש באיזה מקום אדם שאינו רוצה להיות מאושר, אני הייתי נותן לו 'פרוזאק'.

למעלה