שאלה

viko222

New member
שאלה

שלום יש לי הפרעות קשב וריכוז ADD נסיתי לעשות 3 פעמים מדיטציה פעמיים מתוכם,נרדמתי!וזאת למה?!כי במקום להתרכז הייתי שקוע בדברים אחרים ופשוט נרדמתי... יש לי במחשב דמיון מודרך של רבע שעה אם אני לא טועה. במדיטציה אני שוכב ולא יושב! כי קשה לי לשבת עם הגב ישר כ"כ ואז מתחיל כאבי גב... יש פיתרון למצב כזה? ויש אולי מדיצטיה שיכולה לגרום לכושר הריכוז להתחזק?

lost insight

New member
היי ויקו

כדאי לעשות מדיטציה כשאתה לא עייף. לדעתי, כל מדיטציה שעובדת על ריכוז משפרת את כושר הריכוז במידה מסויימת (אבל קשה לי להאמין שזה יפתור ADDוייתכן שהשינויים לא יהיו מורגשים). המטרה של מדיטציה היא בד"כ לא ריכוז, רוב המדיטציות אינן כאלה בכלל. לפעמים מתאמנים בריכוז כדי להקל על התבוננות. השאלה היא - מה המטרה שלך? מדוע אתה מתרגל?

viko222

New member
אין לי מטרה כ"כ

אני לא טיפוס עצבני,אבל המטרה להיות רגוע עוד יותר... וגם להיות יותר מרוכז כי אם אני אצליח להתרכז מספיק במדיטציה ואני אעשה מדיטציה באופן קבוע אז אולי זה ישפיע עליי בעתיד,כלומר אני אצליח להתרכז גם בלימודים...(מקווה שהסברתי את עצמי כמו שצריך)

Seeker68

New member
הצעה בשבילך...

אתה יכול לנסות "מעברים קסומים" (תורת תנועה אנרגטית שאמאנית), אפשר לראות בהם סוג של מדיטציה בתנועה - כך לא תצטרך להתאמץ לשבת בשקט מול עוצמת ה-ADD. מידע ספציפי, שאלות ותשובות יש כאן. מידע כללי יש באתר (של אהד אזולאי). ישנם מעברים ספציפיים לשקט וריכוז. ניתן ללמוד בבית לבד, למשל מהספר - מעברים קסומים / קרלוס קסטנדה חלק מהמעברים יש בסרטים או כתובים. ישנם גם סדנאות. ואם תרצה ללמוד באופן אישי אתה מוזמן לפנות אלי במסר אישי. בועז

lost insight

New member
מדיטציות של ריכוז

או ליתר דיוק, טכניקות של ריכוז (כי לא כולם יסכימו שאלה מדיטציות) ישפרו את הריכוז ויגרמו לך להרגיש רגוע. רק חשוב להיות עירני ולתרגל בישיבה עם גב זקוף.

הצופה.

New member
מדיטציה וריכוז

כאשר מתחילות המחשבות שלך לנדוד תדע שזה בסדר. תינדוד איתם ,ותנסה לזכור אותם. זה יכול להיות בשכיבה בישיבה בהליכה לא משנה.לאט ובעדינות תנסה לעקוב אחרי המחשבות כל השאר יבוא בטיבעיות לאחר מכן....אל תכפה על עצמך דבר ותקרא את החתימה שלך ! אף אחד לא מבטיח לך שיש מחשבה אחת יותר טובה מהשניה

קישור לבתי ספר מיוחדים לבעיה זו.

וסלח לי שאיני נכנסת כאן לעצות . פשוט , איני מורה מוסמכת. :)

הצופה.

New member
אני מבין שההפניה לאתר היא לא עצה

ובטח לא קראת את האתר מתחילתו ועד סופו כדי להמליץ עליו זאת אומרת שאת לא ממש מוסמכת להמליץ על האתר? (אולי אפש/ר לארגן הרצאת מבוא להפרעות קשב
)

OriIdan

New member
מה בדיוק הקשר לשאלה שלו?

בכל מקרה אני לא חושב שלהמליץ לאדם להוציא 7630 ש"ח זו המלצה טובה. כל זה אינו אומר שהמדיטציה אינה טובה. המדיטציה הטרנסנדנטלית היא הדבר הכי טוב שאני מכיר. אבל האגודה למדיטציה שגובה 7630 ש"ח, זה כבר סיפור אחר. המחיר הגבוה נועד כנראה כדי שלא ילמדו אז בבקשה אנשים, לא ללכת ללמוד אצלם ולמי שכבר למד, לא להמליץ לאחרים ללמוד. למה לעשות משהו נגד רצונו של מהרישי?

לא הבנתי איך אתה יכול לקבוע

האם סכום זה הוא סכום גבוה או נמוך? אני אישית לא עוסק בתחום, אבל לא אני ולא אתה לא יכולים להכנס לנעליו של משהו אחר, במיוחד לנעליו של גורו. אנו לא יודעים מה מטרותיו, וכמה הוא משקיע, ולמה נקבע הסכום הזה ולא סכום אחר. כאשר אתה תמציא מדיטציה משלך, ותתחיל ללמד אותה, תגבה כל סכום שאתה רואה לנכון. כרגע מי שלא יכול להרשות לעצמו 7630 ש"ח, טוב יעשה אם ימצא לעצמו מסגרת אחרת. מה שאני כן מכיר הוא חוק מוזר שאומר, כאשר אדם משקיע במשהו סכום רציני, אין שום ספק שהיחס שלו לאותה השקעה הוא יחס רציני, אך כאשר האדם לא משקיע ומשלם (בצורה זו או אחרת) ומקבל דבר מה החינם או במחיר זול, היחס שלו יהיה בהתאם, לא רציני ואולי אף מזלזל.

בת דמות

New member
בהתאם לאותו החוק

כאשר אדם משקיע מחוייבות אמיתית, שנובעת מרצון עצמאי כנה ודרישת לב בלתי ניתנת לזיוף, היחס שלו הוא יחס רציני והקבלה שלו היא חסרת תנאי, הרי אין לו ברירה גם ככה וכאשר אדם משקיע כסף הוא מצפה לתמורה ניתנת לכימות, היחס שלו בהתאם ליחסו למוצרי צריכה שונים אותם הוא קונה בכסף, הוא אינו מקבל - הוא צורך consumes. אפשר לקנות ריטלין, ירקות אורגניים, סוף שבוע במצפה הימים, בית מרווח ומאוורר- כל אלו יועילו לתחושת הרווחה והנוחיות בחיי היומיום, כמה נחמד שאפשר להשתמש כך בכסף אי אפשר לקנות או למכור או לסחור או לשווק או לצרוך כנות. השקעה כספית גבוהה אינה תחליף ובוודאי אינה עדות לרצון כנה לדעתי הכפתור שהמ"ט לוחץ לי עליו הוא מוטיבציה לא נכונה, מ"טריאליזם רוחני, זה בולט דווקא בשיטות יעדים ומסרים של השיווק ולא רק במחיר של הקורס (שהוא סימפטום של הגישה ולא העיקר) ולמרות שלא הייתי בהרצאת מבוא ולא תרגלתי לפי הנחיות מ"ט אני מתקשה להאמין שזה לא בא לידי ביטוי בעצם התרגול, היעד, של הטכניקה עצמה מטריאליזם רוחני זה לא משהו מיוחד למ"ט, כולם צריכים להתמודד עם זה בצורה כזו או אחרת, וככל שמעמיקים זו התמודדות עדינה חמקמקה וחשובה יותר. מי שנקודת המוצא שלו (והסביבה התומכת שלו מעבירה מסר) שאפשר לשלם יותר או to zone out במקום לבדוק ולטהר את הכוונה שלו, מצוי בצרה צרורה וגרוע מכך- מפיץ אותה נראה לי שמיציתי כל מה שיש לי לומר בנושא.

כל מה שרשמת

מאוד מענין, ואני שמחתי לקרוא את הכל, תודה. אך לצערי זה לא בהתאם לאותו חוק. אולי אנו מדברים על חוקים שונים. אולי לא הבנתי אותך, אבל לדעתי אין מקום לחלוקה בין רוחניות לבין חומריות. ולדעתי אדם לא יכול, לאורך זמן, לאמץ גישה הדומה למה שרשמת "כאשר אדם משקיע מחוייבות אמיתית, שנובעת מרצון עצמאי כנה ודרישת לב בלתי ניתנת לזיוף" כדי להגיע למצב זה אדם צריך להיות כבר בעל רצון, וללא זיוף.

בת דמות

New member
המשפט האחרון- אמת

לכן מנטרה\טכניקה\הנחייה מתאימה שתוביל להתפתחות רוחנית מקבל מי שיש לו כבר רצון כנה, ללא זיוף מי שיש לו 7630 שקל לשים על מזגן לנפש מקבל מיזוג נפשי, עם שלט, ביטוח לכל החיים ושרות לקוחות

עוד יותר טוב

האם יש לנו רצון כנה? איך אנו משיגים רצון כנה? אולי אנו צריכים לעשות עבודה מסוג אחר לפני כן?

בת דמות

New member
:) לאמונתי זה לא רצוני או נשלט כיעד "להשגה"

זה נולד או נחשף כפונקציה של בשלות. כל אחד יכול להתפלל (כפי יכולתו ונטיות ליבו) ולחקור ולברר מהו רצון ומהו הרצון שלו, לכל הפחות יכיר את הכוחות הפועלים בנפשו והכרתו היכרות אינטימית יותר

איך מגיעים לבשלות?

במקרה? הזמן עושה את שלו? אולי אנו צריכים לעזור במשהו כדי להגיע לבשלות?

בת דמות

New member
אני לא יודעת

אבל רואה ששותפים בכך זמן, חסד וההשתדלות שלנו, פשוט עובדים עם מה שיש וזה בסדר גמור

בת דמות

New member
הבאתי לך ציטוט ממורה שעזר לי בשאלות כאלו

A pure heart isn't unattainable or difficult, it's only difficult if you have value of something that isn't true. If you hang on to that value, such as mental or emotional patterns used for coping and controlling, then it's really difficult to have a pure heart, and the only reason it's difficult is because you don't want one. When there's purity of heart, it is incredibly clear because you're just simply, totally surrendering to what you actually know is true." John de Ruiter

למעלה