שאלה

new tone

New member
שאלה

אם כשהלכתי לחנות מדדתי בגד עליי, ואחר כך הורדתי אותו כמובן וקניתי אותו, אז האם עכשיו כשאלבש אותו שנית (הפעם כבעליו של הבגד) צריך לברך שהחיינו?? תודה

מקווה שזה יעזור לך...

למרב הבנתי (הדלה...) - אפשר גם וגם, הרוב נוהגים לברך כשלובשים בפעם הראשונה בבית: זמן הברכה על בגד חדש מועד ברכת 'שהחיינו' על בגד חדש תלוי במצבו. אם בעת הקנייה עדיין אין הבגד ראוי לשימוש, מפני שצריך להוסיף בו דבר מה, או שצריך לתקנו, אין לברך עליו בעת הקנייה, מפני שעדיין אין שמחתו שלימה, ויש לברך בשעת הלבישה הראשונה, שאז האדם שמח ביותר. ואם הבגד נקנה מוכן לגמרי, אפשר לברך עליו מיד בעת קנייתו, ואפשר גם לדחות את הברכה לשעת הלבישה הראשונה, שגם אז ישנה שמחה גדולה. והיום נוהגים רוב האנשים לברך 'שהחיינו' על בגד חדש, בשעה שהם לובשים אותו בפעם הראשונה (שו"ע רכג, ג; מ"ב סקי"ז; כה"ח סק"ל). (נלקח מכאן)

הבהרה...

קראתי שוב את השאלה שלך. כמובן שעליך לברך רק לאחר שקנית, בין אם מדדת את הבגד לפני כן, בין אם לאו, כי השמחה היא עם הקנייה ולא עם המדידה. השאלה היא אם לברך בעת הקנייה או בעת לבישתו בפעם הראשונה - וזו התשובה שמובאת למעלה - אפשר גם וגם.

ובעצם...

אני לא ממש יודעת כלום.
עדיף שאתן לאחרים לענות...

new tone

New member
אבל הלבישה הראשונה שלי הייתה

לדקה או שתיים בחנות ואז הורדתי אותה וקניתי אותה... אז האם עכשיו כשאלבש אותה זו תהיה הלבישה בראשונה???

new tone

New member
הבהרה והסבר למעלה...

כשלבשתי בפעם הראשונה בחנות- רק מדדתי את הבגד, ולא יודעתי אם אקנה את זה או לא, לכן לא הייתי יכול לברך שהחיינו משום שלא הייתי בטוח שזה שלי או לא, ואז החלטתי לקנות, ולכן הורדתי את הבגד וקניתי אותו ומאז לא לבשתי, אז מה לעשות???

אופירA

New member
מנהל
לברך כשתלבש אותו ע"מ ללבוש

כאשר מדדת את הבגד, עדיין לא קנית אותו. לא שילמת בעדו ולא רכשת אותו. הוא עדיין לא היה שלך. לא סביר לברך על לבישת בגד שעדיין אינו שלך... משום שלמרות שהוא מצא חן בעיניך, הגיוני שבבואך לשלם עליו ולרכוש אותו, אתה בודק אותו, ואם פתאום תמצא כתם גדול או קרע שלא שמת לב אליו, לא תרצה לרכוש אותו. או אם יתברר לך שמחירו אסטרונומי, תוותר על כוונתך לרכוש אותו. כך שבעת המדידה הוא עדיין לא שלך, ועדיין אין השמחה שלמה. לאחר שרכשת - כשתלבש ע"מ לחדש אותו - תברך.

כאשר תלבש לראשונה את הבגד...

לא למטרת מדידה או כדי להראות למישהו, לבישה לצורך לבישה - אז תברך.

נלע"ד דיכול לברך

שהרי הלבישה הראשונית היתה לשם מדידה ולא היתה בה שמחה שאם לא כן היינו מברכים בכל מדידה - וזה לא יכול להיות.

למעלה