שאלה

sun25

New member
שאלה

צהריים טובים, מה שלומכם? אני מרכיבה פאזלים הרבה שנים (מגיל 19 בערך וכיום אני בת 26), אני עושה אותם קרטון ביצוע ולאחר מכן מדביקה וממסגרת. אך תמיד עשיתי פאזלים בגדלים של עד 2000 חלקים ואכשהו הסתדרתי עם קרטוני הביצוע הסטנדרטים, גם אם הם לא הספיקו בדיוק הייתי חותכת מקרטון אחר ומדביקה אך עכשיו קניתי פאזל של 3000 חלקים והקרטון ביצוע ממש לא מספיק. האם ישנם קרטונים יותר גדולים, ובמידה וכן היכן ניתן לקנות? אולי למישהו יש רעיון אחר שעליו ניתן לעשות פאזלים גדולים? תודה מראשSUN

sun25

New member
אני מתנצלת מראש

אם שאלה זאת נשאלה מספר רב של פעמים ונענתה אין ספור פעמים.

jocie1

New member
ברוכה הבאה

בחנויות ליצירה וציוד לבי"הס כלי כתיבה וכדומה ניתן למצוא פוליגלים גדולים מקרטון הביצוע. שיטת ההדבקה שהשתמשת בה עד עכשיו טובה גם לגבי פאזלים של 3000 ומעלה. חשוב להדביק את המשטחים משני הצדדים כדי למנוע פירוק באמצע ההרכבה. בהצלחה.

Lanni

New member
טוב, אז זה העניין

תשובות לשאלותיך: 1. צהרים (ערב??) טובים גם לך, שלומי טוב תודה!
2. יש קרטוני ביצוע גדולים יותר (אפילו 120 ס"מ על 160) אבל הם די יקרים וניתן להשיג אותם במקומות נידחים כמו חדרה (פרטים אפשר לקבל מ-Missy). קחי בחשבון שלשנע קרטון בכזה גודל זה לא טריויאלי. לא ברכב וגם לא בבית = רוב הסיכויים שהקרטון יתעקם והפאזל יחליק ממנו לרצפה להמון חתיכות קטנות 3. כמו שהציעו אפשר להשתמש בפוליגל (שלדעתי פחות נוח לעבודה וגם פחות יציב) - הנה לינק לשירשור בנושא שמציע כל מיני פתרונות 4. למען האמת את הפאזל 3K שעשיתי לפני כמה חודשים פשוט הרכבתי על 2 קרטונים סטנדרטיים נפרדים - כל חצי פאזל על חצי קרטון. לא נראה לי נוח בכלל לעבוד על פאזל בכזה גודל בתור יחידה אחת (צריך לקום ולהתכופף יותר מדי, במיוחד בשביל לוודא מיקום נכון של החלקים). אבל היי, לדעתי זה יותר נוח אבל יכול להיות שלא כולם יחשבו ככה.. שווה לנסות בכל אופן, ככה גם הרבה יותר קל לשנע אותו ממקום למקום בלי שיתפרק יאללה בהצלחה ולעבודה.. של מה הפאזל?

mgos0911

New member
שטיחון להרכבה ראי במאמרים

היי לחלק של ההרכבה - תשתמשי בשיטחון או אם את פריקית של קרטוני ביצוע ברעיון של תיק (גם במאמרים) לגבי הדבקה - אישית אין לי נסיון מעבר להביא פאזל גדול למסגור מגולגל בשטיחון ושיעבוד המסגר על ההדבקה ואני על התשלום יש לדעתי מאמר עם הדבקה (ואם לא - חפשי בפורום) שכמובן ניתן לבצע לבד. יש גם כאילו שהדביקו גם דבק מגע ולוח PVC (ראי 18000 חלקים שגם היה פה בפורום - חפשי 18000). ברוכה הבאה. בשמחות מיכאל

ssyוM

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo13.gif

קיבלת כאן יופי של תשובות
נשמח לשמוע קצת על הפאזלים שהרכבת
תמונות יתקבלו בברכה

sun25

New member
וואוו

תודה רבה רבה על התשובות המפורטות אתם ממש נחמדים. מכיוון שמאוד נחמד כאן אני קצת אשתף :) אני בת 26 נשואה טריה (חודש וחצי) ומאז שהכרתי את בעלי הוא התוודא להתמכרות הרצינית שלי לפאזלים ומכיוון שיש לנו בית גדול, סיפחנו לי אזור של הרכבת פאזלים:)))), הוא קנה לי שולחן פלסטיק ועליו שמנו פרספקט גדול ומאוד נוח לעבודה. לפני שאני מתחילה להרכיב יש לי עבודת הכנה די ארוכה, אני לוקחת שקיות ניילון (של סנדוויצ'ים) וממיינת את כל החלקים לפי צבעים וכמובן ממיינת את המסגרת. לאחר מכן, אני מתחילה להרכיב את המסגרת כשיש את המסגרת אני לוקחת שקית צבע ןומתחילה להרכיב, זה בהרבה יותר נוח(לי לפחות), הרבה עבודת הכנה אך יותר קל לאחר מכן להרכיב. עכשיו אני עושה פאזל של נוף וזאת הפעם הראשונה אז נראה איך זה, נוף די קשה כי רין הרבה צבעים ויש גם חלקי צל. עשיתי בעבר פאזל של נמרים שיצא מדהים ופאזל של סוס, שהחלקים שלו מבריקים הם תלויים אצל בעלי במשרד, הם מדהימים. עשיתי פאזל בשחור לבן של בחור ובחורה על אופניים, מדליק, ועוד כמה שאני לא כ"כ זוכרת...אבל כולם ממוסגרים. אני אצלם ואעלה תמונות. אני מרכיבה על קרטון ביצוע, לאחר מכן מדביקה עם דבק לבן פשוט(מתאים גם לקרטון ועץ), זה מתייבש ונשלח למסגור.

sun25

New member
שאלה ללני ולכולם

איך הרכבת בשני חלקים את הפאזל?זה נוח? אני מרכיבה את כל המסגרת ואז מרכיבה את הפאזל. פיצלת את המסגרת לשניים או שאתה לא מתחיל מהמסגרת? ואתה צודק לי לפחות זה לא מתאים לעשות על פוליגל. מישהו מכיר חנות באזור יבנה או רחובות לגבי קרטוני ביצוע גדולים? כי חדרה זה קצת רחוק:)

Lanni

New member
שמעי

הפאזל היה יחסית קל להפרדה ומיון של החלקים לפי איזה חצי של הפאזל הם שייכים אליו והנה תמונה שמתארת את שני החצאים שעליהם עבדתי התחלתי מהמסגרת באמת שאותה פיצלתי ל-2 קרטונים, ומשם השלמתי את שאר החלקים..

sun25

New member
אחלה

פאזל יפה, כמה חלקים הוא? אני אעלה בקרוב פאזלים שונים שעשיתי... אני עושה עכשיו נוף של עננים, דשא, ים... זה קצת מסובך להפריד לחצי כי השמים ודשא הולכים לכל הרוחב, בעייתי.

Lanni

New member
גם צב הים נחצה באמצע

זה לא אומר שאי אפשר להרכיב ככה.. הרכבתי קודם אותו בנפרד כמובן (עשיתי מיון של חלקי הצב) ואחרי זה פיצלתי אותו ל-2 בשביל לחבר למסגרת זה 3K חלקים כאמור

sun25

New member
אמממ אוף

הוספתי תמונה של הפאזל האמור אולי יש לך רעיון (תאמין לי יותר קל למצוא קרטון ביצוע :))), פעם ראשונה שאני עושה נוף, נראה אם אני אוהב את זה...

Lanni

New member
סה"כ פאזל נוח לעבודה בחצאים לדעתי

לחצי ימני שייכים כל כמעט כל החלקים הירוקים ולחצי השמאלי כמעט כל הגוונים הכתומים והכחולים לעננים בשמים מימין צבע שונה מאלה בצד שמאל (בשמים וההשתקפות) ואפשר למיין את החלקים שהם לא כתומים ולא ירוקים לסוג העננים ואיזה צד הם שייכים. גם ההר הכחול שייך ברובו לחצי השמאלי כמובן שלא חייבים לעשות בדיוק חצי, אפשר לגלוש קצת למשל כדי לתפוס את כל הגבעה הגדולה עד סוף המדרון שלה בחצי השמאלי..

sun25

New member
תודה רבה

אני חושבת שאני אנסה את העניין, עדכונים בהמשך :)

למעלה