שאלה..

שאלה..

בקשר לשיר 39', הרי אם הוא מדבר על כך שמישהו נסע לחלל ואהובתו יותר מבוגרת ממנו, ובריאן כתב את השיר, והוא למד אסטרונומיה או משהו, אם אני לא טועה.. בקיצור, גיסתי הסבירה לי את זה בשבת [אגב, היה ממש כיף !] ובעצם כל העניין הוא רק תאוריה שאף-אחד לעולם לא ניסה אותה כי אי אפשר להגיע למהירות האור לא משנה באיזה חללית אתה תטוס, וזה לא עומד להשתנות. זה אומר שבריאן כתב שיר על סמך תאוריה בלבד ? אין לי בעיה עם זה, סתם רציתי להבין [פשוט אמרו לי שכל מי שנוסע לחלל בשבילו שנה בחלל פה זה שנה, אל זה רק אם נטוס בחלל במהירות האור זה יקרה . דבר שלא יכול כמובן להתקיים].

עצונת...

לפני שאת שואלת, תעשי חיפוש בפורום. כי בד"כ דבר דיברנו על כל הדברים האלו... אין טעם לחזור על הכל כל הזמן. וכן, זה נכון שבריאן כתב את השיר על מתנדבים שיצאו לחלל וחזרו אחרי 100 [כשבשבילם זו הייתה שנה אחת]. אני לא יודע מה לגבי מהירות האור והתיאוריה...

תודה=] אבל בכל זאת..

אתה תחזור צעיר ותגלה שהחברים שלך מובגרים ממך בהרבה מאד שנים רק אם נסעת לחלל וטסת במהירות האור. אבל אם סתם תטוס לחלל והכל, אתה תחזור באותו גיל של החברים שלך. מפני שהדבר היחיד שגורם לזה שתישאר "צעיר" זו מהירות האור, וכמובן שבני אדם לא יכולים להגיע אליה, ובשביל חללית כזאת[שמגיעה למהירות האור] צריך הרבה יותר מדיי דלק ממה שחללית מסוגלת להכיל. זה לפחות הנתונים לשנת 2007..לך תדע מה אפשר כבר להמציא...;].

dudy1234

New member
מה???

שמהירות תשפיע על הזמן????.. בחיים שלי לא שמעתי על דבר כזה!!.. עד כמה שנראה שככל שעוברים הדורות דברים נעשים יותר ויותר אפשריים דבר כמו זה נראה לי ההזוי מכולם!. אני חושב שזה איזו תאורייה אגדית ותו לא.. ואין כמו יוצרים באימוץ אגדות..

1Reebok

New member
זה נכון מאוד, וזה ממש לא אגדי.

השאלה היא אם את מתייחסת למדע המודרני כנכון. בניגוד לניוטון, שטען כי הזמן הוא קבוע, איינשטיין הוכיח שהזמן הוא יחסי, ושככל שגוף נע במהירות גבוהה יותר - למתבונן מהצד, יראה כאילו הזמן חולף לאט יותר ברכב בו האדם הראשון נוסע. איינשטיין ניסח זאת היטב ב"פרדוקס התאומים" - לוקחים שני אחים תאומים, ואחד מהם טס בחללית במהירות שמתקרבת למהירות האור. לאחר כמה זמן, כשהתאום ינחת בחזרה על כדור הארץ, הוא למעשה יהיה צעיר יותר מאחיו - זו במידה ואחיו עדיין חי (יכול להיות שבינתיים הוא מת מזקנה, בעוד שהאח הראשון עדיין צעיר).

תחשבי על משהו...

הסרט מלחמת הכוכבים באמת יכול להתקיים? או הארי פוטר? ילד יכול להתעורר ולגדול פתאום שהוא קוסם? לא הכל מבוסס על המציאות. בריאן החליט שבשיר שלו המשלחת שטסה חזר אחרי שנה אבל בכדור הארץ עברו 100. אולי הרעיון לשיר עלה לו לראש כי הוא אסטרונום, אבל זה לא אומר שהשיר חייב להיות מבוסס על עובדות מדעיות מדויקות. ואני אומרת את זה בלי שום ידע באסטרונומיה או מהירות האור וכל הדברים האלה, אם מישהו יודע שאני טועה - בכיף, אבל חצי מהשירים של קווין הם דברים דימיוניים ולא מבוססים אם המציאות.

זאת לא תאוריה אגדית:]

אחותי- מגמת פיזיקה גיסתי- תואר בפיזיקה אח שלי- שתי תארים בפיזיקה. הם הסבירו לי את זה מספיק טוב. נדמה לי. בקיצור, אם בן אדם נוסע במהירות האור שיבין את הדבר הבא : לבן אדם ממוצע לוקח ליסוע\ללכל ברגל או מה שזה לא יהיה 300,000 קילומטר הרבה מאד מאד מאד מאד זמן. משהו כמו, אה, אה, 50 שנה ? אז במהריות האור זה שניה אחת, עכשיו, אם אי פעם מישהו יצליח להמציא [לא שזה יקרה, אבל חפיף] חללית שתהיה מסוגלת לנסוע במהירות האור [שוב, זה לא יקרה. אין סיכוי בעולם] אז בני אדם כן יוכלו לחזור צעירים ויתר ולגלות שהחברים שלהם מבוגרים מהם בהרבה מאד, אבל זה בתנאי שהוא ייסע בערך שנה במהירות האור, וזה דבר כמובן , בלתי בלתי בלתי אפשרי, זה לא יקרה. למי שלא הבין.. "חורים שחורים והדוד אלברט", ספר חזק בפיזיקה !=] מומלץ. נ.ב לא הבנתי את ההשוואה בין הארי פוטר והכל..ז"א, הם לא המציאו משהו שלא קיים, זאת פשוט תאוריה נכונה שאי אפשר לממש אותה. אבל זה לא המצאה או משהו כזה.

אני מאמינה לך

ולכל בני המשפחה בעלי התארים בפיזיקה. זה שיר, לא ספר מדעים, בריאן כותב סיפור קצר, מדע בדיוני, בלי שום קשר למציאות ולעובדות מדעיות. אם הוא היה רוצה הוא היה יכול להחליט שהם טסים בצוללת לחלל לחפש כוכב אחר, אפילו שמדעית זה לא יכול לקרות. אמנם זה בלתי אפשרי במציאות, אבל שירים וסיפורים לא תמיד מציאותיים ומבוססים על דמיון הכותב אלא בדויים מראשו. מקווה שהבנת

VC820

New member
כנראה שהרעיון הכללי

שעומד מאחורי השיר הוא פרדוקס התאומים שנובע מתורת היחסות של איינשטיין.

1Reebok

New member
אבל התסריט שבריאן הציב בשיר אפשרי.

אם קבוצה של אסטרונאוטים תטוס בחללית במהירות גבוהה, כשהם יחזרו לכדור הארץ, יכול להווצר מצב שהם התבגרו בשנה אחת מאז שהם יצאו למסע ועד שובם - אבל בני כדור-הארץ הזדקנו במאה שנים. ואז הוא מבקש ממנה שתכתוב לו מכתבים בחול בארץ שנכדיהם ידעו, כדי שימצא אותם
זה אחד העצובים.. בריאן הביא אותה בשיר מקורי ויוצא דופן.

skjg

New member
נדמה לי שענית לעצמך...

בריאן כתב את השיר בהתבסס על התיאוריה שהסברת. מה השאלה?..

1Reebok

New member
האדם לא יחזור צעיר יותר מכשהוא יצא,

אלא השאר הזדקנו מהר יותר ממנו. חומר ממש מעניין
(אגב, אם מישהו מוצא אי-דיוקים במה שאמרתי בשרשור הזה, ויכול לתקן אותי [מידע קונקרטי, ולא מהשערות!], אני אשמח מאוד)

ketas

New member
בינתיים אפשר לקרוא לזה תאוריה

כי עדין לא הצלחנו להגיע לאפשרות של של לטוס במהירות האור.

1Reebok

New member
זו לא תאוריה - זה הוכח.

לטוס במהירות האור לא נוכל לעולם - אין אפשרות להאיץ למהירות האור (או לפחות כך קבע איינשטיין...). ישנן תיאוריות, חלקן פסבדו-מדעיות, לגבי עצמים שנעים במהירות הגבוהה ממהירות האור (שנקראת טקיון, עד כמה שאני זוכר), אבל לא מדובר פה על האצה למהירות האור, אלא על גופים שכבר נעים במהירות האור. אם נוכל להגיע לטקיון בלי האצה, אולי נוכל לעבור את מהירות האור... אבל אני לא יודע לגבי זה, אני לא פיזיקאי
בכל מקרה, גם כשאת הולכת, במהירות הליכה רגילה, הזמן בשבילך עובר מהר יותר מאשר לאדם שיושב לידך - אבל ההבדל הוא מזערי ואפסי , חסר חשיבות לחלוטין. מצד שני, ניסוי כבר נעשה - הוצבו שעונים אטומיים שדייקו עד נקודות רבות אחרי האפס (כמה בדיוק, אני לא יודע..), בתוך כלי תעופה כלשהו שטס במהירות גבוהה מאוד, וביחד איתם גם שעונים על האדמה, שלא זזו (והם, כמובון, היו מסונכרנים עם השעונים שבתוך המטוס). כשהמטוס נחת, הפלא ופלא, השעונים כבר לא היו מסונכרנים - מכיוון שבתוך המטוס הזמן נע לאט יותר מאשר על האדמה. אבל במדע כמו במדע.. אולי יום אחד מישהו יגלה סיבה אחרת לעניין, ולא רק פרדוקס התאומים של איינשטיין.

dudy1234

New member
שמע..

במידה והתפתחות גוף האדם תלויה בפגיעת חלקיקים בו אז יש מצב גדול שזה נכון.. ככה סתם.. אם זה תלוי רק בזמן אז זה נראה שהכל שטויות.. לגבי השעונים יש סיכוי גדול שההפרש בזמנים נבע מזמן השידור למטוס להתחיל 'בו בזמן' את השעון.

1Reebok

New member
התפתחות גוף האדם תלויה בפגיעת חלקיקים?

תסביר למה כוונתך? ובקשר לשעונים - הם התחילו לעבוד על האדמה. אנשים מלומדים ממני וממך קבעו את החוקים האלו - אל תנסה למצוא להם סתירה.

dudy1234

New member
בעניין החלקיקים

אני לא פיסיקאי אבל אני מניח במידה מסויימת שמניעת התפתחות (קרי להישאר צעיר) שנגרמת ע"י השגת מהירות האור נובעת בעיקר מהשגת חלקיקים שטסים במהירות האור שבעצם הם אלה שגורמים להזדקנות העור וכו'... שוב.. סתם הנחה.. כי קשה לי להאמין שיש קשר בין המהירות והזמן. לא קראתי על זה באף מקום.. אבל שווה לבדוק ת'עניין..( גם ת'עניין של השעונים). אני מקווה לחזור עם תשובות

1Reebok

New member
אוקיי..

זה כבר מתחיל להיות מתאים יותר לפורום פיזיקה מאשר לפורום קווין.. אז אני אחזור ואומר - אי אפשר להגיע למהירות האור. אפשר להתקרב אליה, ולא להגיע אליה (ומן הסתם, גם לא לעקוף אותה). החלקיקים, מן הסתם, גם הם לא טסים במהירות האור. אני לא יודע איך הגעת למסקנה הזאת. אור הוא גל, לא חלקיק. ואני גם לא יודע למה אתה אומר ש"החלקיקים גורמים להזדקנות העור". על איזה חלקיקים אתה מדבר? אטומים? כי העור עצמו עשוי מאטומים. זה לא שהם גורמים להזדקנות שלו. כשאתה נע במהירות גבוהה מאוד שמתקרבת למהירות העור, אתה לא נשאר צעיר. הזמן שלך עובר לאט יחסית לזמן של אדם במנוחה, זה הכל. אף אחד מכם לא נשאר צעיר. זמן הוא יחסי. ככל שעצם נע במהירות יותר גבוהה, כך הזמן עבורו נע לאט יותר - יחסית לזמן של האדם שנמצא במצב מנוחה. זה לא שאתה תחייה, כביכול, "יותר שנים" אם תטוס במהירות שמתקרבת למהירות האור - זה רק יחסית לאדם שנמצא במצב מנוחה. אני אשמח אם תסביר על בסיס מה אתה מניח את ההנחה שלך.

1Reebok

New member
מהירות העור? ../images/Emo122.gif אני נהיה עייף ../images/Emo3.gif

למעלה