שאלה

שאלה

ראיתי מין עכביש קטן כזה שזה בעצם קרצייה על הפנים של מאיה (הכלבה שלי) הבעיה שזה ממש ליד השערות האלה בפנים הארוכות שזה משהו שקשור לרגשות שמעתי ולא הצלחתי להוציא אותה כי היא דבוקה מה לעשות ?
 

drora121

New member
את צריכה לשים עליה קולר נגד קרציות

הכי טוב הוא הקילטיקס. את יכולה לעשות שימוש בטיפות בשם אדוונטיקס שמטפלות גם בקרציות וגם בפרעושים. אם אינך יודעת איך גשי לוטרינר הוא יכול לעזור לך. אם את רוצה לנסות בכוחות עצמך העזרי בפינצטה ואחר כך לחטא את המקום בסביעור. דרורה צחור כי כלבים זו האהבה שלך, אילוף כלבים זה המקצוע שלי. בכל שאלה, בעיה או התלבטות אשמח להיות לך לעזר.
 
הכי פשוט

לכי לוטרינר התייעצי איתו על התכשיר המתאים, וקני ממנו. באותה הזדמנות הוא יסיר לך את הקרציה. רצוי שתקני ממנו גם ערכה להוצאת קרציות.
 
קל מאוד

בקשי ממישהו מהמשפחה שיעזור. טבלי קצה של קיסם אוזניים או צמר גפן רגיל בקצת אלכוהול או בושם, והצמידי אותו למקום בו הקרציה נצמדת לכלבה. ממש על העור, איפה שהפה שלה. הריח כמו "ממסטל" אותה והיא תנשור לבד מיד. לא לנסות להוציא את הקרציה סתם כך- לעיתים הפה שלה נשאר צמוד לעור, וגורם לגירוי או אפילו לדלקת מקומית קלה. כך או כך, זה לא ממש נעים לכלב, מגרד ומציק. מחר לגשת לחנות חיות ולבקש קולר טוב נגד קרציות או אמפולות שמטפלות גם בקרציות. אני ממליצה על וירבאק, להם קולר בשם "פרוונטיק" לקרציות בלבד ואמפולות "דאווין קונטקט" שטובות לפרעושים וגם לקרציות. שימי לב להגבלות גיל - אינני יודעת בת כמה הכלבה שלך, אך יש חומרים שלא שמים על כלבים צעירים! מומלץ גם לא לרחוץ את הכלבה יומיים לפני ואחרי ששמים אמפולה, ואם קנית קולר- לא לתת לו לבוא במגע עם מים. בהצלחה.
 

moran nonick

New member
טיפה שמן פרפין,

שקונים בכל בית מרקחת - לשים עם האצבע או עם צמר גפן על הקרציה, לחכות חצי דקה, ולהוציא (בשלב הזה הקרציה כבר מתה או כמעט מתה ויוצאת בקלות).
 
למעלה