אויש אתה טמבל
"קונפו ג´יטסו היא אומנות לחימה" ברצינות???? את זה הבנתי עוד במפגש פורום. איזו אמנות זו? מאיפה? מי? למה? מתי? אני אתן לך דוגמא איך עונים על שאלה כזו: קפואירה היא אומנות לחימה שפותחה ע"י עבדים אפריקאים, הקפואירה היא בעצם חידוש של ריקוד אפריקאי שרקדו רק הלוחמים. העבדים האפריקאיים בברזיל רצו למרוד ובגלל שלא היה להם נשק (נשק חם ובכלל) הם היו צריכים אומנות לחימה ובגלל שהם היו כבולים בידיהם הם יכלו להשתמש רק ברגליים (ובסטירות שהראיתי לך), קפואירה משלבת אקרובטיקה ובעיטות ביחד. . בסופו של דבר הקפואירה ניצחה את השומרים החמושים וכיום ברזיל שייכת לצאצאיהם של אותם עבדים. קפואירה משלבת ריקוד, אומנות לחימה ומשחק, הקפואירה מתחלקת להמון שיטות, השיטה שאני לומד נקראית קורדאו ז´יאורו. בעבר הקפואיריסטים היו מחזיקים סכינים עם הרגליים ונלחמים עם זה (כנראה שמכאן יש את המאקוללה). בשלב מסויים הקפואירה הוצאה מחוץ לחוק, בזמנים האלה הומצאו הכינויים בכדי להקשות על המשטרה למצוא את הקפואיריסטים (לך תדע מי זה שהשם שלו זה "סלע מתגלגל", השם האמיתי שלו יכול להיות כל דבר החל מאמהל וכלה בג´ונס). כיום הקפואירה היא דבר חוקי לחלוטין ואף מקובל, בברזיל אפשר לראות ה מ ו ן קפואירה. עכשיו הבנת? "דבר ראשון, מה הגיל קובע?" זמן להרווחת נסיון. עכשיו אתה תתחיל להסביר לי על הקנפו ג´יטסו שלך. "לא פיסית ולא מאגית..." אני משתמש בכישוף מאז היה לי מוצץ בפה, בעולם המאגי אני שטן ענקי ואתה נמלה קטנה. "אז מתי נפגשים?!" מחר. על אי שלא מסומן במפה...