שאלה

poziman

New member
שאלה

מה ההבדל בין מנוע של טיסן-מטוס למנוע של טיסן-מסוק?

הבדלים במנועים

יש 2 הבדלים עיקריים: 1.קרבורטור - במנוע של טיסן הקרבורטור מותאם כך שהנקודה החלקה ביותר במנוע היא בפול מנוע - משום שיודעים שרוב הטיסנים משתמשים הכי הרבה בפול מנוע. בקרבורטור של המסוק הנקודה החשובה היא אמצע מנוע (ריחוף) והקרבורטור מותאם בהתאם. 2.ראש מנוע- מכיוון שמנועי הטיסנים מתבססים על קירור אויר (שבמסוק הוא פחות יעיל) במסוק שמים ראש מנוע גדול שמשמש כ- HEAT SINK לפיזור חום יותר טוב וקירור רב יותר. אם שאלת במטרה להבין אם ניתן להחליף בין השניים - אז ככה: אין כל בעיה להטיס טיסן עם מנוע של מסוק , אך יש הרבה בעיות להטיס מסוק עם מנוע של טיסן. בברכה, ליאור.

poziman

New member
תודה

אבל הבהרה- לא שאלתי במטרה להחליף, אני לא טיפש!

alonj

New member
מידיעתי הדלה

המנוע של המסוק עובד הרבה יותר קשה (ראה איזה מדחף גדול הוא צריך לסובב ביחס לטיסן) ולפיכך הוא צריך יותר קרור. בגלל זה יש לו צלעות-קירור הרבה יותר גדולות (מעבר לגודל הראש שלו). נדמה לי שגם מומלץ להטיס אותו עם יותר ניטרומטן מאותה הסיבה.

jeblesh

New member
מה?

אני לא מבין במסוקים אבל אני דיי בתוח שיש אייזה גיר או קלצ´ או שילוב של שנייהם בישויל שמנועה בגודל 30 יסובב רותר קזה ענק אני טועה?

poziman

New member
אתה צודק, אבל עדיין

אין עליו זרם של אוויר כמו על מנוע של טיסן-מטוס אז הוא צריך שטח פנים יותר גדול.

jeblesh

New member
לגבה הקרור

אני לא מיתבקח זה דיי ברור אבל לגבה זה שהו עובד הכי קשה ביגלל שהו מסובב רותר גדול ...............

hifly

New member
קרור לראש מנוע

כלמנוע שעובד במקום סגור או אם קרור מופחת יחסית לטיסן חייב בהגדלת שטח הפנים של צלעות הקרור ,כדי להגיע לקרור מכסימאלי.המנוע גם נעזר בדרך כלל בטורבינת קרור הצמודה אליו. גם במכוניות יש צלעות קרור ענקיות כדי לאפשר למנוע לשחרר מהר את כמויות החום מהראש. אין כל כך קשר לגודל הרוטור,כיוון שהמנוע מסובב אותו דרך גיר הפחתה. אמיר

למעלה