שאלה

IG101

New member
שאלה

התקשרו אלי היום ורוצים שאני אגיע לגיבוש קרבי של חיל תקשוב. מישהו יודע מה זה?

IG101

New member
אם זה באמת קשרג"ים

אז מתי יגייסו אותי? לפי מה שהבנתי גיוס קשרג"ים הוא ב22/7...והגיבוש שלי הוא ב27-28/6

פנינה 21

New member
בהצלחה בגיבוש

1)התאריך גיוס באוגוסוט אז אולי תספיק להגיע איתנו לשיבטה..ואם לא אז יש גיוס נוסף במחזור הגיוס הבא.. 2)כנס לקומונה יש קומונה לגיבוש קשר"גים שם תמצא את כל המידע שאתה צריך וכמובן אתה מוזמן לשאול שאלות. בהצלחה.

IG101

New member
רגע

הקורס לקשרג"ים הוא משותף לקורס קצין תקשוב מערכתי?

IG101

New member
בכלל לא?

לא נפגשים איתם בכלל? איפה הקורס של קשרגי"ם?

פנינה 21

New member
הקורס נפרד

והם עוברים מסלול הרבה יותר קצר. קשר"גים עושים טיורנות בשיבטה בעוד שהמערכתי עושים אותה בבה"ד 7. אחר כך המערכתי עושים איזה קורס בענף מקצועות היסוד..הקשר"גים שייכים לענף מפקדים בקורס הבסיסי שלהם ועשים קורס של לוחם תקשוב מבצעי.. לקשר"גים מצפה סיפוח ותעסוקה מבצעית אחר כך מה שלמערכתי אין.. ואחר כך מ"כים..ואחר הכנה לקצונה וקק"צ קרבי.. בקיצור הקשר היחיד בין המסלולים יהיה מפגשים בחדר האוכל בתקופות בבה"ד 7 וכמובן שמי שלא מסתדר בקרבי עלול למצוא את עצמו במערכתי אחרי כמה זמן אבל המחזור הקרוב של המערכתי מלא ולכן עדיף לא להגיע למצב הזה.

IG101

New member
באסה

ידידה ממש טובה שלי במערכתי חשבתי שנתראה לעיתים קרובות

פנינה 21

New member
תתרגל לרעיון שלא תפגשו הרבה

היציאות הביתה לא בדיוק כל שבת.. אבל שמע זה אחלה מסלול -תעשה את ההכי טוב שלך בגיבוש. בהצלחה!

IG101

New member
עוד משהו

למה מערכתי יוצאים כל שבת? וד"א המסלולים(קרבי ומערכתי) משותפים לבנים ובנות? תודה

פנינה 21

New member
תשובות

1)מערכתי יוצאים כמעט כל שבת באמת כי הם לא לוחמים-גובניקים יוצאים יותר הביתה זה כזה כלל בצבא. 2)המסלולים משותפים בקרבי יש יותר בנים ובמערכתי יש יותר בנות הסיבות:אין מספיק בנות שרוצות קרבי ..ולגבי מערכתי בנים עם פרופיל קרבי לא יכולים להגיע למערכתי בדיוק כמו שאף אחר לא יחליט לשבץ אותם כפקידים פשוט כי צריכים לוחמים.

IG101

New member
דווקא

ידידה שלי רצתה קרבי אבל היא חששה שהיא תעבור את הגיבוש בגלל הכושר וכל זה... תודה לך בכל אופן!

פנינה 21

New member
הסבר ..

הקשר"ג הוא למעשה מפקד מחלקת התקשוב בגדוד..למקרה והיה ספק גדוד לוחם. הוא אמור לדאוג שכל ציוד הקשר והמחשבים יהיה תקין כל הזמן.. הקשר"ג נמצא באופן קבוע ליד המג"ד כל הזמן .. זהו זה כל מה שיגידו לך עד אחרי הגיוס..אם יש לך שאלה מסוימת נקודתית יותר אז תשאל.

IG101

New member
אז איפה

מציבים את המערכתי? יכולים לספח לגבעתי נניח רק קרבי כן?

פנינה 21

New member
אז ככה

המערכתי פשוט לא מוצבים בגדודים אלה ברמות מעל..ולכן הם לא בשטח.. רמות של חטיבה וכאלה..

IG101

New member
אם את יכולה

תתני לי דוגמא למקום שיוצב בו מערכתי ומקום שיוצב קרבי... סליחה על הבילבולי שכל אני פשוט לא מבין כלום בנושא של חיל תקשוב.

פנינה 21

New member
לדוגמה

בצפון נגיד יציבו את המערכתי בפיקוד צפון ואת הקרבי באחד המוצבים..

למעלה