שאלה

מצב
הנושא נעול.

1הזוהרת

New member
שאלה

שאלה
שלום לכולן, שנה טובה וחוג שמח לכולן. מה קורה עם בדיקת מי שפיר כאשר התורמת בת 25. האם עושים? שקיפות עורפית לפי הגיל הנ"ל ומדידת העורף 1:4000, סקירת מערכות תקינה. תודה על תשובתכן

היי זוהרת וברכה הבאה../images/Emo140.gif

שאלה
שלום לכולן, שנה טובה וחוג שמח לכולן. מה קורה עם בדיקת מי שפיר כאשר התורמת בת 25. האם עושים? שקיפות עורפית לפי הגיל הנ"ל ומדידת העורף 1:4000, סקירת מערכות תקינה. תודה על תשובתכן
היי זוהרת וברכה הבאה

קודם של ברוכה הבאה, לא כל כך ברורה השאלה שלך. כלומר האם לעשות או לא בגלל שהתורמת בת 25 או לעשות בכלל. אני מצרף קישור למאמרים על בדיקות מי שפיר מהפורום השכן. כעיקרון, אם את מעל 35 את זכאית לקבל את הבדיקה חינם על חשבון המדינה לא שום קשר לגיל התורמת. הביעה היא שזו הבדיקה היחידה שעלולה לסכן את ההיריון ועלולה לגרום להפסקתה או יותר נכון לגורם לך ללדת. בשל הגיל ההיריון המוקדם של ההיריון, עד שבוע 20, בו נעשה הבדיקה אז זה יכול להביא ואובדן של עובר בלידה המוקדמת זו. בפורום השכן "היריון לאחרי טיפולים" יש מאמר על ביצוע הבדיקה לאחר שבוע 30 ונקראה FIX ובמידה ונוצר מצב של לידה ניתן להציל את העובר אך זו בדיקה הנעשה באופן פרטי ועלותו כמו סקירה מוקדמת. התורמת שלנו היא בת 23 וכל הבדיקות שביצענו בוצעו ע"פ הגיל הנ"ל. אנחנו כרגע מחכים לתוצאה המשוקללת של גיל התורמת(האם הגנטית), שקיפות עורפית, חלבון עוברי, בטא חופשי ו- ENHIBIN A שאמורה לתת סבירות של 97% לגילוי תסמונת דאון. הסקירה המוקדמת שלנו יצא שהכול תקין ויש לנו תור לסקירה מאוחרת בעוד 3 שבועות, מאחר שההיריון שלנו מוגדר כהיריון בסיכון גבוה אז את המאוחרת אנחנו מקבלים על חשבון קופ"ח אחרת זה היה גם פרטי אבל לא בעלות של המוקדמת. אנחנו לא כל כך מתלהבים ללכת לכיוון דיקור מי שפיר ועם התוצאה הסטטיסטי תהיה טובה לא נעשה את זה. פשוט לא רוצים לסכן את ההיריון. במידה ויהיה צורך
נעשה את ה- FIX. המון בהצלחה והיריון קל. ד"א בו בפורום אוהבים שמספרים על סיפורי הצלחה, אז אם את רוצה לשתף את חברי הפורום בסיפור שלך ישמחו לשמוע. זה די מעודד. שנה טובה
פורייה
ומבורכת

עוד משהוא...

שאלה
עוד משהוא...
אני מזמין אותך לפורום השכן "היריון לאחר טיפולים", יש שם הרבה תמיכה וידע שיכלה לעזור.

שיר5520

New member
ברוכה הבאה!

שאלה
ברוכה הבאה!
ואוו! בשאלה כזו עוד לא נתקלתי. באמת שלב שצריך לחשוב עליו - אילו בדיקות עושים בזמן ההריון? בדיקות שמתאימות לתורמת או לנו? זו כמובן שאלה לרופא, אני לא מבינה בענייני הריונות, אבל נראה לי שההמלצות כאן לפורומים שכנים של הריון גם היו במקום. בכל מקרה, המון הצלחה ונשמח לשמוע עלייך יותר.

אלו דווקא.....

ברוכה הבאה!
ואוו! בשאלה כזו עוד לא נתקלתי. באמת שלב שצריך לחשוב עליו - אילו בדיקות עושים בזמן ההריון? בדיקות שמתאימות לתורמת או לנו? זו כמובן שאלה לרופא, אני לא מבינה בענייני הריונות, אבל נראה לי שההמלצות כאן לפורומים שכנים של הריון גם היו במקום. בכל מקרה, המון הצלחה ונשמח לשמוע עלייך יותר.
אלו דווקא.....
שיר, אילו בדיקות שעושים במהלך ההירון. אילו דווקא השאלות שואלים אחרי ששואלים את הרופא. אילו בדיקות שלא חובה לעשות אלא מבחירה על-מנת לקבל תמונה על אפשורת של פגם גנטי כמו תסמונת דאון ועוד...
. בפורום "היריון לאחר טיפולים" אין היריונות, פרט לזו שלנו, מתרומת ביציות ונושא גיל האם בשקולול התוצאות בדיקות הסטטיסטיות היינה אחד הפראמטרים לקבלת תוצאה אמינה. מאחר ובניגוק לרוב להיריונות בפורום השכן, גיל אם הגנטית, במקרה שלנו, הינה גיל התורמת. אז דווקא אני כן רואה את השאלה של זהורת, פה במקום הנכון. מסכת הבדיקות, תהיות ושאלות לא נגמרות אחרי שנכנסים להיריון הם ממשיכות למשך כל ההירון ואני מניח גם אחרי הלידה. לכן, ולמזלנו קיים הפורום השכן "הריון אחרי טיפולים" והפורום השכן של השכן "הורים לאחר טיפולים". אבל מידי פעם יש צורך לבצע התאמות למצבינו כמו נושאים הקשורים לתורמת ששם אני לא חושב יכולים לתת מענה. תמיד אמרנו שהפורום הזה הוא עבור תהליך תרומת ביציות, מהלך ההריון מתרומת ביציות וגם אחרי התוצר הסופי. אני מקווה שהפרשנות שלי הייתה מדיוקת למה שאמרו פה תמיד או שהיה פה שינוי מדינות שלא עודכנתי בו.

צוקה1

New member
מלח,למה אתה נדחף? ../images/Emo3.gif../images/Emo6.gif

אלו דווקא.....
שיר, אילו בדיקות שעושים במהלך ההירון. אילו דווקא השאלות שואלים אחרי ששואלים את הרופא. אילו בדיקות שלא חובה לעשות אלא מבחירה על-מנת לקבל תמונה על אפשורת של פגם גנטי כמו תסמונת דאון ועוד...
. בפורום "היריון לאחר טיפולים" אין היריונות, פרט לזו שלנו, מתרומת ביציות ונושא גיל האם בשקולול התוצאות בדיקות הסטטיסטיות היינה אחד הפראמטרים לקבלת תוצאה אמינה. מאחר ובניגוק לרוב להיריונות בפורום השכן, גיל אם הגנטית, במקרה שלנו, הינה גיל התורמת. אז דווקא אני כן רואה את השאלה של זהורת, פה במקום הנכון. מסכת הבדיקות, תהיות ושאלות לא נגמרות אחרי שנכנסים להיריון הם ממשיכות למשך כל ההירון ואני מניח גם אחרי הלידה. לכן, ולמזלנו קיים הפורום השכן "הריון אחרי טיפולים" והפורום השכן של השכן "הורים לאחר טיפולים". אבל מידי פעם יש צורך לבצע התאמות למצבינו כמו נושאים הקשורים לתורמת ששם אני לא חושב יכולים לתת מענה. תמיד אמרנו שהפורום הזה הוא עבור תהליך תרומת ביציות, מהלך ההריון מתרומת ביציות וגם אחרי התוצר הסופי. אני מקווה שהפרשנות שלי הייתה מדיוקת למה שאמרו פה תמיד או שהיה פה שינוי מדינות שלא עודכנתי בו.
מלח,למה אתה נדחף?

תגיד, מישהו רמז שחברים שבהריון מתרומת ביצית לא רצויים
כי אני ממש לא ראיתי שום רמז לכך.אז במטוטה ממך תירגע- טוב?
הדברים הברורים שאמרנו קודם הם הם הנכונים,וזה אכן אופי הפורום שלנו.כך שאתה( לא בורח לשום מקום) וכל השאר נשארים איתנו לאורך כל ההריון ..עד הלידה ..וכהורים לילד מתרומת ביצית. בברכת שנה טובה מוצלחת ופוריה מאוד
צוקה

צוקה1

New member
מזל טוב וברוכה הנכנסת../images/Emo65.gif../images/Emo65.gif

שאלה
מזל טוב וברוכה הנכנסת

נראה שכדאי לך ליישם את הצעתו של מלח: לפנות ולהיעזר בפורום אחרי הריון הם המומחים בנושא הריון המון הצלחה צוקה .

אריאלה22

New member
ברוכה הבאה ושנה טובה ../images/Emo140.gif

שאלה
ברוכה הבאה ושנה טובה

שמחתי מאוד לקרוא את סיפור ההצלחה שלך ואני חייבת לומר שיכולת ההתמדה שלך ראויה להערכה רבה. בנוגע להחלטה האם לעשות או לא לעשות את בדיקת מי השפיר, כמובן - לא ניתן לקבל עבורך או להמליץ. אני יכולה לספר לך שבהריון שלי שוקללו נתוני שקיפות עורפית+חלבון עוברי+סקירת מערכות, ומאחר שגם אצלנו גיל התורמת היה נמוך מהגיל שלי וכל הבדיקות הנ"ל היו תקינות, החלטנו שלא לסכן את ההריון. כמובן, ההחלטה אם לעשות מי שפיר או לא צריכה להתבסס גם על השאלה האם עשיתם בדיקות גנטיות ומה היו תוצאותיהן, וכמובן - מהי המלצת הרופא המטפל (בתנאי שהוא מוכן לומר...) בהצלחה בכל דרך אשר תבחרי והמשך הריון קל.

מצב
הנושא נעול.
למעלה