שאלה ../images/Emo39.gif

שאלה ../images/Emo39.gif

נתבקשתי לקטלג ארכיון קלטות וידיאו . עד עכשיו היה לנו רישום בדפים עם הפירוט הנ"ל: מספר הקלטת נושא 1 נושא 2 נושא 3 כאשר לכל נושא יש את המיקום בו הוא מתחיל בקלטת למשל (נושא 1 מ-10 דקות עד 16 דקות) וכן הלאה. העניין הוא שיש לנו כמה קלטות ובהן חוזרים ורואים שוב ושוב נושא כלשהו למשל: בית ספר. אך בקלטת אחת מדובר על מסיבות סוף שנה ובקלטת אחרת יש טיולי בית ספר. שאלתי היא האם ניתן באקסס לעשות מיון בעזרת תגיות (כמו שיש בבלוגים בתפוז) שכשארצה לחפש את כל מה שקשור לבית הספר - אלחץ על תגית "בית ספר" ויופיעו לי כל הקלטות שיש בהן צילומים שקשורים לבית הספר. איך עושים זאת באקסס? (אם ניתן כמובן) או אם יש לכם רעיון איך לקטלג את הקלטות בדרך אחרת אשמח לשמוע. בתודה מראש ../images/Emo13.gif

גרי רשף

New member
כעקרון כך..

יש ליצור טבלה נוספת שתהיה מקושרת מטבלת הקלטות ביחס של 1:N, ובה לכל קלטת יוכלו להיות מספר תגיות. כעת כשתבצעי חיפוש על שאילתה הכוללת את שתי הטבלאות, תוכלי לחפש לפי תווית מסויימת.

לגרי ../images/Emo13.gif

כמה טבלאות אני צריכה שיהיו לי סך הכל? אני לא בטוחה שהבנתי איך לעשות שלכל קלטת יהיו כמה תגיות? אשמח אם תוכל לפרט לי טיפה יותר ../images/Emo39.gif

גרי רשף

New member
שתי טבלאות

יש לי חשד לפי השאלות שלך שאין לך ידע בבסיסי נתונים, ולכל היותר זה נראה לך כמו אקסל, רק קצת פחות משוכלל.. המהות של בסיס הנתונים זו יכולתו ליצור קשר בין טבלאות, ובמקרה הזה בין טבלה אחת של קלטות (אותה כבר יש לך), וטבלה נוספת בה כל צירוף של קלטת ותווית מיוצג על ידי שורה (קוד קלטת ותווית). אם הנושא של קישור בין טבלאות אינו מוכר לך- כדאי שתתייעצי עם מישהו שמבין, כי יהיה קצת מסורבל לנסות ולהסביר דרך הפורום.

עשיתי 2 טבלאות

טבלה ראשונה כללה את השדות הבאים: מספר הקלטת (מספור אוטומטי) - שדה מפתח נושא 1 - טקסט נושא 2 - טקסט נושא 3 - טקסט הערות תאריך צילום טבלה שנייה עם השדות הבאים: מספר הקלטת - מספור אוטומטי - שדה מפתח תגיות - טקסט קשרי הגומלין שעשיתי: מטבלת הקלטות קישרתי את שדה מספר הקלטת לשדה התגיות בטבלת התגיות. האם זה נכון? אני לא בטוחה שעשיתי נכון. כי יש לי כמה תגיות בכל קלטת. האם אני צריכה לעשות שדה שייקרא תגית 1 ושדה נוסף תגית 2 וכך הלאה או לרשום את כל התגיות בשדה אחד כמו שעשיתי? גרי, אשמח אם תוכל לכוון אותי ../images/Emo13.gif תודה

למעלה