שאלה.

Understanding

New member
שאלה. ../images/Emo96.gif

קודם כל, שלום. ^___^ שמי הילה. הייתי יום שני בצו ראשון וקיבלתי פרופיל 97 ורציתי לדעת [לא בטח שזה המקום הנכון לשאול] איזה תפקידים יש בצבא שכוללים עבודות עם כלבים והאם יהיה לי ייתרון כי למדתי כלבנות בתיכון? והאם התפקידים הם רק קרביים?

fishy16

New member
יש את יחידת עוקץ

שהיא יחידת הכלבנים.. (נראה לי שזאת עוקץ.. או שזה שקד..) זאת יחידה שמכשירה כלבי גישוש.. אני מניח שאם תתאמי מבחינת נתונים (קב"א+פרופיל) ותבקשי את זה בעדיפות גבוהה אז יהיה לך יתרון כי למדת במגמת כלבנות..

"עוקץ" לא מכשירים את הכלבים.

בין בשאר הם גם עוסקים מעט באימון שלהם, אבל כעקרון הם מגיעים מאולפים. מהולנד. ובהולנד יש המון הולנדים.

FlowerPower

New member
תגובה

שלום הילה, ישנם מספר תפקידים בצבא שכוללים עבודות עם כלבים. אני מאמינה שבהחלט יהיה לך ייתרון כי למדת כלבנות בתיכון. יש אפשרות להיות כלבנית בחיל האויר. בבסיסי חיל האויר (ואולי גם בבסיסים אחרים) יש כלבי שמירה לכל אורך הגדרות שבבסיס. התפקיד של הכלבנים הוא כמובן לטפל בכלבים ולעשות איתם סיורים בטחוניים או משהו כזה. יש גם אפשרות של קידום בתפקיד הזה, שזה בעצם להיות מדריך כלבנות - להדריך כלבנים חדשים איך להתמודד עם הכלב וכו'. באתר של חיל האויר תוכלי לקרוא על התפקיד ואפילו לשמוע סיפור של חיל אחד שהיה כלבן בחיל האויר. האפשרות השניה היא כמובן עוקץ. יחידת עוקץ היא יחידה סופר קרבית. ניתן להגיע אליה דרך קרקל, ויש על זה הסבר אפילו במאמרים של הפורום. לגבי עוד תפקידים אני לא יודעת. אולי מישהו יוכל להוסיף על התגובה שלי.. בהצלחה

Understanding

New member
וואו, ../images/Emo51.gif../images/Emo13.gif ../images/Emo96.gif

נכון שלהגיע לעוקץ זה הרבה יותר קשה מלהגיע להיות כלבנית בחיל האוויר? ומזה קרקל?
[אני לא מתמצאת^^"]

babar1

New member
קרקל היא יחידה

שכרגע מה שמאפיין אותה יותר מכל הוא שהיא משלבת לוחמים ולוחמות בפעילות מבצעית משותפת. היחידה עוסקת במניעת הברחות ושמירה על גבול ישראל-מצרים (ואלוי גם ישראל-ירדן, לא זוכר...). אני לא מכיר את יחידת הכלבנים של חה"א, אבל אני יודע שלהגיע לעוקץ זה מאוד קשה - אבל אפשרי.

FlowerPower

New member
../images/Emo13.gif

שמחה שעזרתי! קרקל = חי"ר קל זה אומר יחידה של חיל רגלים. משו קרבי
הנה לך מידע מהמאמרים בפורום גם על קרקל וגם על עוקץ, ואפילו על עוד כמה דברים קרביים לבנות בצה"ל..

FlowerPower

New member
וגם..

בהחלט הרבה יותר קשה להגיע לעוקץ. עוקץ היא יחידה מבצעית ומאוד קשה להתקבל אליה. אם תקראי את המאמר שנתתי קישור אליו בהודעה הקודמת, תראי שכדיי להגיע לעוקץ צריך להיות קודם בקרקל, ומשם איכשהו (אין לי מושג איך) אפשר להגיע לעוקץ. לא כל מי שבקרקל יכול להגיע לעוקץ, לא משנה כמה אותו בנאדם רוצה. ושוב, כמו שכתוב במאמר, כדיי להגיע לעוקץ צריך איכשהו לקחת "סיכון" ולהתגייס לקרקל ולקוות באמת להתקבל לעוקץ.

FlowerPower

New member
הממ..

לא ידעתי שיש גם להם.. בגלל זה לא סתם כתבתי בסוגריים וגם בסוף ההודעה שאני לא סגורה על זה שזה רק בחיל אויר, וגם שאם למישו יש משו להוסיף אז שיוסיף.. אז אם בא לך, תוסיף!

Itamarro

New member
אני יודע רק ממה שהסבירו לי ב...

יום חיילות שיש למג"ב יחידת כלבנים מעולה... שמשתמשים בכלבים שעולים 10 אלף דולר. ולפי מה שרשום באתר: שוטרי מג"ב נוהגי כלבים המיועדים לאיתור חומרי נפץ ולמניעת פיגועים חבלניים, וכן כלבי סיור במרחב התפר. ומה שרשום בויקיפדיה: יחידה שמפעילה כלבים למטרות פח"עיות (פח"ע - פעילות חבלנית עוינת) ופליליות. אה, והכלבים לבנים.

eliro

New member
ידידה שלי כלבנית שם בעוקץ

והיא אמרה לי שזה לא כל כך קשה אני בטוח שאם תתאמצי את תצליחי ומה גם שיש לי יתרון למשל ידידה שלי יש לה שלוש כלבים בבית והיא מסתדרת טוב עם כלבים ובטוח שזה יתרון ועוד ידידה שלי שהיא חברה של ההיא חחח היא בהרבה יותר סוסה ממנה בכושר וכל זה אבל היא לא התקבלה כי היא לא משהו עם כלבים את מבינה יש לך יתרון עצום אז שיהיה בהצלחה ומצטער שאני לא כותב עם פסיקים וכאלה מאוחר אין לי כח

Understanding

New member
../images/Emo51.gif לכולכם. ../images/Emo9.gif../images/Emo96.gif

עזרתם לי מאוד. ל-FlowerPower אני אקרא את הכתבות שאני אחזור מבי"ס, מבטיחה.
ממש תודה.

אוקיי מה שאני יודעת

בזמנו ביררתי כל דבר אפשרי על כלבנות בצבא כי זה מה שרציתי. בכל מקרה עוקץ בתוך קרקל ראיתי שכתבו על זה, הבעיה עם עוקץ זה שהדרך היחידה לבנות להיכנס לעוקץ היא דרך קרקל ואם לא הצלחת לעבור את המיונים את נושרת לקרקל וצריכה לשרת שירות קרבי ביחידה, הסיכויים לצאת ממנה די קטנים, זו מבחינתי היתה הסיבה שויתרתי על עוקץ, אם את בקטע של קרבי בכל מקרה אז סבבה אין מה להפסיד. יחידת הכלבנים של חיל האויר, דיברתי עם כמה אנשים שם, זה שלמדת בתיכון כלבנות נותן לך עדיפות גדולה על אחרים! בעיקרון התפקיד הוא כלל צהלי כלומר, תוכלי לקבל אותו רק ביום הגיוס מקצין מיון. אין כמעט שום דבר שיכול להבטיח לך את התפקיד ולכן זה גם סיכון שלא להתמיין למשהו לפני. בכל מקרה דיברתי עם שתי בנות שהיו ביחידה, אחת למדה בתיכון כלבנות והצבא ייעד אותה לתפקיד, היא גם ידעה את זה לפני שהתגייסה(שווה לבדוק את העניין) השניה היה לך נסיון ,לכן שהיא קיבלה את התפקיד ביום גיוס, בכל מקרה היא סיפרה לי על חברה שלה שנלחמה על התפקיד היתה קצת בכלא ובסופו של דבר קיבלה אותו. אה כן ודיברתי עם עוד אחת שהתגייסה שאלו אותה לאן היא רוצה ללכת היא לא ידעה ולא התעניינה אז אמרו לה שתלך ליחידת הכלבנים בח"א. יש אנשים עם מזל. לגבי מג"ב מעולם לא ביררתי מאותה סיבה כנראה שאם לא מתקבלים לעוקץ נשארים בקרקל ואני לא מעוניינת במגב. אם תרצי שאני אפנה אותך לבחורות שהיו שם אז בכיף. בהצלחה :)

למעלה