שאלה.....

• פותח הנושא elush
  • פורסם בתאריך

elush

New member
שאלה......./images/Emo92.gif

שלום, אני קוראת הרבה, אבל עד כה לא השתתפתי, החלטתי ל"אזור" אומץ לשאול שאלה..... הבת שלי בת 8 חודשים יונקת במרץ ... ובד"כ בלי בעיות, לאחרונה הפטמות שלי הן כמו שני כפתורים אדומים כואבים... האחיזה שלה בעייתית היא כאילו מכוונת את היניקה כך שרק הפיטמה עצמה בפה שלה, ושאני מנסה להכניס לה יותר לפה היא כאילו מתנגדת די בכוח שמה לי יד ישרה על החזה כאילו "מחסום" ודוחפת לאחור...לאיך שנוח לה... זה נהפך קצת לסיוט, כי כואב לי... יועצת הנקה נראה לי דבר מאוד יקר, שמעתי משהו בסביבות 400 ש"ח??? היש עצות???? האם לא מאוחר מידי ללמד לינוק???? הצילו!!!

It could be a pitria

Did either you or your aby get antibiotics since the birth? Do your nipples burn after the feed? Does your baby have a white layer on her tongue? If it is pitria, you need a special cream for the baby's mouth, and another one for your nipples.​

kat the bat

New member
תרגום: יכול להיות שזו פטריה

האם את או התינוקת של קיבלתן אנטיביוטיקה מאז הלידה? האם הפיטמות שלך שורפות אחרי הנקה? האם לתינוקת שלך יש שכבה לבנה על הלשון שלה? אם זו פטריה, את זקוקה למשחה מיוחדת עבור פיה של התינוקת, ומשחה נוספת עבור הפיטמות שלך.

elush

New member
תשובות.....

לא קיבלנו אנטיביוטיקה, אם כי סבלנו בעבר מפיטריה... כן הפטמות שורפות אחרי הנקה, וגם יש עליהן בקצה מן לבן כזה.... לתינוקת אין שכבה לבנה על הלשון, ולא נראה כי היא סובלת.... יכול להיות שרק אני סובלת מפטריה??? והאם יש קשר בין אחיזה לא טובה של הפיטמה לבין התעוררויות מרובות בלילה??? מודה מאוד -

tonti

New member
פטריה יכולה להיות רק אצלך

בלי שיהיה כלום בפה של בתך. פטריה בפטמה גורמת לפטמה להראות ורודה יותר ומבריקה. לפעמים יש קצת קילוף עליה. כדאי שתלכי לרופא שיאבחן את זה.

elush

New member
תודה רבה! יש רופא שאת יכולה להמליץ

לי עליו, או פשוט ללכת לקניקולוג שלי??, אני מקופ"ח מכבי, המון תודה.

למעלה