שאלה

שאלה ../images/Emo9.gif

היי, לפני כמעט שבוע קיבלתי מנילה. היום ישבתי עם ההורים שלי והם מאוד המליצו לי על תכניתנית, שזה מקצוע מאוד מבוקש שכביכול אחרי צבא "חוטפים" אותי לעבודה.. הבעיה שאני לא יודעת אם אני רוצה את זה או לא. זתומרת, זה פאקינג 5 וחצי שנים! כמעט 6 שנים! ומה שאני הכי מפחדת שזה לא יעניין אותי ואני אתקע עם זה כמעט 6 שנים. לפי מה שהבנתי השירות במקצוע הזה זה 3 שנים ואחר כך שנתיים וחצי קבע. השאלה שלי היא האם הקבע זה כמו מקום עבודה שאפשר לצאת לחופשות וכאלה? כאילו, אני תכננתי ליסוע לחו"ל למקסימום חצי שנה לא נראה לי יותר מזה. אתם חושבים שייתנו לי? לפני שקיבלתי תמנילה ממש רציתי להיות מדריכה כלשהי.. למרות שקראתי ומאוד התלהבתי מחוקרת מודיעין אוויר.. מה אתם אומרים על זה? יש לכם המלצות אחרות? נ.ב חברה שלי אמרה לי שיש כאן אנשים שיוכלו להעריך לי את הקב"א פחות או יותר לפי התפקידים שקיבלתי, תוכלו להעריך לי פחות או יותר?
תודה

../images/Emo26.gif

דבר ראשון, אעוץ לך עצה ברשותך: על תדרגי תפקידים שלא מוצאים חן בעייניך. יש לך מנילה מאוד, מאוד עשירה, ואין סיבה שתדרגי תפקיד שלא מוצא חן בעייניך. ואימרי להורייך שילכו לחפש... יש לך הרבה תפקידי הדרכה במנילה. הן הדרכת יח"ש והן תפקידים בחיל חינוך. חוקרת מודיעין אוויר נחשב לתפקיד איכותי מאוד. זה היה עוזר לראות את פירוט האשכולות שדורשים מיון, אבל הקב"א שלך היא 52+, שזו קב"א גבוהה.

snail1

New member
52 בערך

בקשר לתפקיד- תסמני מה שאת רוצה, לא מה שאומרים לך.

dimgold

New member
כיף לך שבכלל יש בחירה

אצלי במנילה יש שישה תפקידים וכולם חרא

N I L S 1 8

New member
לגבי הקב"א אני לא יודע אבל..

לדעתי מפענחת תצלומי אוויר יכול להיות ממש מעניין.. מתפצלים משם לחילות השונים. חקר מודיעין אוויר גם יכול להיות מעניין. מדריכת כושר יכול להיות ממש אחלה.. לדעתי זה סבבה. מה שבטוח, אל תלכי לאלחוטנית חוף, מכשירנית ימית ובקרית שליטה ימית.. שוב פעם - לדעתי, אני בחיל הים. הכי חשוב שתעשי מה שהכי נראה לך שתאהבי, תגידי לנו איפה נפלת בסוף חחח בהצלחה!

מה הבעיה עם בקרית שליטה ימית?!!

באיזה תפקיד אתה נמצא בחיל הים? למה אתה לא ממליץ על בקרית שליטה ימית? מנסיון?! אני פשוט מתממיינת לתפקיד הזה ואני כל הזמן שומעת ביקורות מאוד קיצוניות לפה ולפה (גם לטוב וגם לרע..) והייתי רוצה לשמוע ביקורת ממקור נאמן..

NamelessGirl

New member
אל תלכי למה שההורים שלך רוצים

רק כי זה מה שהם רוצים..יכול מאוד להיות שיחטפו אותך אחר כך לעבודה אבל השאלה אם זה באמת מה שאת רוצה להיות כללל החיים שלך...ואני בספק שזה מה שאת רוצה כי עובדה שאפילו ל5 שנים את מפחדת להתחייב.. אז אל תלכי לזה. ולחצי שנה לחו"ל בזמן השירות לא יתנו לך לצאת.. ויש לך מנילה מאוד מגוונת. אז עצה שלי- תשבי עם החוברת של ההסברים ותקראי תפקיד תפקיד ותראי מה מעניין אותך..פשוט מאוד..כי כל בנאדם מעניין אותו דברים אחרים..אם מעניין אותך חוקרת מודיעין אוויר- לכי על זה.

ש ו ר ט י

New member
אחלה מנילה

על פי כל זה, יש לך קב"א 52+. מניסיון, הכי כדאי לדרג את התפקידים לפי נטייתך האישית- תחשבי על זה שתצטרכי לעסוק בכל תחום לפחות שנתיים! לכן, קצת קשה לי להמליץ לך מה יותר כדאי. בכל אופן, אני סימנתי את אשכול המודיעין בעדיפות ראשונה ובזה אני עוסקת כיום (אבטחת מידע חה"א). כל התפקידים באשכול זה טובים ומרתקים. גם האשכול המקביל אליו, מבצעים ופיקוח, יכול להיות מעניין. אם את רוצה להיות מדריכה כלשהי, כדאי ללכת על הדרכת חי"ר, מכי"ת או מדריכת כושר קרבי. אלו תפקידים מספקים במיוחד ונעשה בהם שירות משמעותי ותורם. בכל מקרה, לא משנה מה את מדרגת, לכי לפי ההרגשה שלך. זה העתיד שלך ולא של אף אחד אחר

shelly707

New member
אני בדיוק באותה הבעיה שלך!!!!!

אני גם לא יודעת אם ללכת לממר"ם או להדרכה כלשהי משהו שתיכננתי כבר מלא זמן!!! בהצלחה בבחירה.. אגב-אני חושבת שנאי אוותר על ממר"ם.. גם אצלי זה משהוש ההורים די דחפו אותי אליו..

בואנה..

את קיבלת פשוט מנילה מושלמת אין כאן תפקיד שלא קיבלת ואל תלכי על ה 5 וחצי שנים האלה.. זה מיותר ביותר תלכי על משו שמעניין אותך ומקסימום תצאי לקצונה, תחתמי קבע או משו כזה..

תודה לכולכם.. ../images/Emo13.gif

לפני שעתיים ככה ישבתי עם אחי וחבר שלו ששניהם כבר משרתים בצבא כמעט שנתיים.. ושנים המליצו לי על להיות מדריכת חיל רגלים... אז זה הדירוג שלי: (שמות האשכולות) 1 הדרכה ביחידות השדה ובבסיסי הטירונות 2- תפקידי מודיעין 3- הפעלת מערכות התראה 4- רפואה 5- יאום וסיוע בצה"ל ומשהב"ט 6- תפקידים בחיל החינוך איך נראה לכם? :]

RedGrass1

New member
מהשו קטן

זה לא כמעט 6 שנים זה 6 שנים, עם הקדץ של החצי שנה.

T w e n t y 4

New member
תראי..

אני בידיוק כמוך. ההורים (אמא יותר נכון) ממש דוחפת אותי לכל המחשבים ופשוט לא מעניין אותי אז אני עומדת על שלי, ולא הולכת לסמן את זה. אם זה מעניין אותך.. לכי על זה. לא מעניין - לא לסמן. את זאת שהולכת להיות בצבא עכשיו שנתיים ואולי יותר.. אז את צריכה להחליט מה את רוצה, לא ההורים. שיהיה בהצלחה.

למעלה