שאלה...

Mikey Weiss

New member
אה, לא היסטרי.

כאילו, נו אופנס, אבל ממרומי התואר השני שלי אני יכולה לספר לך שהבגרויות (המזעזעות!) שלי השפיעו בכלום על החיים שלי. אז בהצלחה, אבל יהיה בסדר. כולה בגרויות. ואל תזכירי לי כמה מהר הזמן רץ, אני צריכה שהוא יאט קצת.

jess r

New member
איזה תואר יש לך?

מה מזעזע? בטח היה לך איזה 98 אחד במקום 100 וזה נראה לך מזעזע

Mikey Weiss

New member
כן, בטח.

יש לי תואר שני בעיתונאות מדה יוניברסיטי אוף קליפורניה, ברקלי. היה לי ממוצע בגרות של מתחת לשמונים, שזה מה שקורה כשמבריזים משיעורים מכיתה ז' ולא עושים שיעורים ומגיעים רק למבחנים. מזלי שיש לי זכרון צילומי אז הייתי מוציאה ציונים מספיק גבוהים כדי לא להיכשל, ומספיק גבוהים בבגרויות עצמן כדי לנטרל את ציוני המגן הנמוכים שלי. הכשילו אותי ממש רק פעם אחת, אני חושבת, בסוף י' או י"א והייתי צריכה לעשות פרויקט נוסף כדי לשפר ציון אבל חוץ מזה תמיד הייתי עם השבעימים שלי. להגנתי ייאמר שיש לי הפרעת קשב והיפראקטיביות די קשה שאבחנו אצלי רק בגיל 25 (אחרי שכבר סיימתי תואר ראשון. שוב מתחת לשמונים. אבל סיימתי. מזל שלאוניברסיטאות בארה"ב לא מקבלים על סמך ציונים - זה החלק הפחות חשוב, ככה שהתקבלתי לברקלי - שהיא בטופ 3 העולמי! - וקולומביה. אבל לתואר שני בארץ אני לא מתקבלת).

jess r

New member
../images/Emo2.gif

איך מחליטים "אוקי אני אלך עכשיו ללמוד ולגור בקצה השני של העולם?" (אם זה ארוך ואישי מידי אני אבין אבל חשבתי לשאול בכל מקרה). ועל סמך מה מתקבלים אם לא ציון?

Mikey Weiss

New member
טוב, האמת היא שבתור התחלה

להיות אזרחית אמריקאית עוזר. כי תמיד ידעתי שיש לי אפשרות לעבור ולגור בארה"ב די בקלות כי אני לא צריכה לדאוג לויזות לימודים או עבודה וכו'. מעבר לזה, התעסקתי בעיתונאות מגיל ממש צעיר (ממש, כתבתי לעיתון של השכונה מגיל 10, התחלתי לסקר ספורט לאינטרנט בגיל 15, ובגיל 19 כבר הגעתי לעיתונות ארצית) וללמוד עיתונאות בחו"ל היה חלום כזה. האמת היא שזה מסוג הדברים שתמיד נראים כל כך רחוקים שלפעמים לא נראה שבאמת תעשי אותם, אבל זה היה החלום. והאמת היא שחלמתי ללמוד בקולומביה בכלל, אבל יום אחד באתונה בלילה אחרי שסיקרתי את המדליית זהב של גל פרידמן יצאתי לדרינקים עם החבר'ה של הניו יורק טיימס ועוד כמה עיתונים ובאיזה ארבע בבוקר, כשסיפרתי להם שאני רוצה לנסוע ללמוד בקולומביה, אחד מהעיתונאים סיפר לי שהוא למד בברקלי וכמה הוא אהב את המחלקה, והשתכנעתי. הקבלה לתואר היא על סמך "חבילה" של דברים, שכוללת גם ציונים, ציוני "פסיכומטרי" לתואר שני וגם מבחן קבלה באנגלית, אבל בעיקר שני חיבורים שצריך לכתוב, אחד מקצועי ואחד אישי, תיק עבודות, רזומה, וראיון אישי שכולל מבחן כתיבה גם. אם הם חושבים שאתה מספיק מוכשר או מעניין, הם יכולים אפילו לא להסתכל על הציונים בכלל. מה שמצחיק זה שמעבר לקצת כתבות פה ושם לעיתונים בארץ (ופעם אחת איזה ראיון לגל"צ שהיה איכסה) אני כמעט לא מתעסקת בעיתונות אלא יותר במולטימדיה ועיצוב אינטרנט, שזה משהו שנכנסתי אליו במהלך התואר, אבל אני עובדת בזה בהקשר של מדיה, כלומר, אני מעצבת ובונה אתרים לבמאי סרטים דוקומנטריים וכל מיני יוצרים ואמנים אחרים, בעיקר. היום, למשל, אני עובדת על עיצוב לאתר של במאית סרטים צעירה שצריכה אתר פורטפוליו, ואחרי זה אני הולכת לסיים אתר לסרט שבניתי (ממש מהר, כי הבמאית צריכה אתר כדי שתוכל לגייס כסף לסיים את הסרט) ולעשות כמה תיקונים לאתר שעשיתי לבמאית אחרת לחברת ההפקות שלה.

jess r

New member
"יצאתי לדרינקים עם החבר'ה של הניו יורק טיימס"

זה בערך הציטוט שמסכם את חלום חיי

Mikey Weiss

New member
זה לא מרשים כמו שזה נשמע

אבל בואי נגיד שסיפרתי את סיפור ה"כתב הניו יורק טיימס שהוא בוגר ברקלי שכנע אותי ללמוד בברקלי בדיוק אחרי שסיימתי לסקר את המאורע ההיסטורי בו ישראל זכתה במדליית הזהב האולימפית הראשונה שלה" באחד החיבורים שלי. אם על זה לא היו מקבלים אותי, על שום דבר לא היו מקבלים אותי... מה חלום חייך, באמת?

jess r

New member
לזכות באוסקר

על תסריט של סרט שביימתי עם טרנטינו. ואז את הנאום שלי אני אתחיל ב"תאלצו לסלוח לי, אני לא כל כך טובה עם מילים". ראית חשבתי כבר על הכל

Sweet Misery

New member
../images/Emo210.gif היא פגשה אותי,

ואחרי לילה של צפייה בפרקים של "בנות גילמור", חייה השתנו לנצח.

jess r

New member
אם צפייה מוגזמת

ב"בנות גילמור" היתה המפתח להצלחה בחיים הייתי כבר מזמן חיה בפנטהוז במנהטן. (את גם ירושלמית?)

Sweet Misery

New member
../images/Emo210.gif גם יומך יבוא.

לא, למרות שאני מקווה להיות אחת בעתיד הקרוב.

Mikey Weiss

New member
האמת שהחלום הכי גדול שלי זה

לזכות באוסקר לתסריט. אבל כרגע אני חושבת שהחלום שלי שזה שיום אחד כשהחיים שלי קצת יותר יסתדרו ויהיה לי קצת יותר זמן פנוי לחזור לכתוב את כל הספרים / סיפורים שתמיד כתבתי ואולי אשכרה לנסות להוציא איזה כתב יד לאור. אבל זה וואן דיי.

Mikey Weiss

New member
לא לקחתי לך פעם את כל הקלטות וידאו שהיו לך

של מכושפות כשעשיתי את הסמינר שלי בתואר ראשון? (יו, שש שנים כבר? איך זה קרה?)

Sweet Misery

New member
../images/Emo210.gif יכול להיות,

וכנראה שאני לא צריכה אותן יותר, את יכולה להשאיר אותן אצלך.

Sweet Misery

New member
../images/Emo210.gif דווקא של מכושפות?

אמנם ראיתי את כל העונות ב-VOD, אבל לא הייתי מרחיקה עד שם. אבל יבוא יום ואני אקנה מארז של העונה השלישית של בנות גילמור. של העונה השנייה כבר יש ליץ

למעלה