שאלה

שאלה ../images/Emo9.gif

היי, אני שוקלת בכובד ראש לעבור וללמוד באוניברסיטה בבריטניה. השאלה שלי היא, מה קורה בעצם אחרי הלימודים. אני רוצה להישאר ולגור שם, ולא לחזור לארץ. אני לא ממש בקיאה בנושא לכן אני שואלת פה איך זה מתנהל. כמו בארה"ב? או שישנם הבדלים? ועוד שאלה, אני לא יודעת עד כמה היא קשורה לפה, אם יש לי דרכון אירופאי אני יכולה להשיג דרכון לבריטניה ולקבל שם אזרחות? תודה וסליחה על הבורות

תותי-בת

New member
וואי עשית מה זה סלט.. ../images/Emo6.gif אין חיה כזו דרכון אירופאי. יש דרכון של אחת מהמדינות ביבשת אירופה. יש דרכון של אחת ממדינות האיחוד האירופאי. איזה דרכון יש לך חוץ מישראלי? לגבי לימודים בבריטניה ומגורים שם אחרי - אם אין לך דרכון של אחת ממדינות האיחוד - את קודם כל צריכה להוציא ויזת סטודנט ואח"כ זה לחדש אותה כל הזמן (פעם בשנה אם אני לא טועה) - ולהישאר לגור שם אני באמת לא יודעת מה הסיכוי ככה סתם. האם בדקת בעבר לגבי המקצוע שאת רוצה ללמוד בבריטניה? אם יש לך דרכון של אחת ממדינות האיחוד, זה כבר סיפור אחר... יהיה לך יותר קל ללכת וללמוד ואחר כך להישאר ולגור בבריטניה מהבחינה החוקית - גם בתוך זה יש הרבה סעיפים ואת צריכה לבדוק שאין לאזרחות הנוספת שלך שום סוג של הגבלה בבריטניה. מדינות האיחוד האירופאי וארצות הברית של אמריקה - לא אותו הדבר. לגבי אזרחות בריטית - זה כבר סיפור שאת יכולה לבדוק בעצמך, תכנסי לארכיון הפורום ותקראי את ההודעות שקשורות בזאת. בהצלחה.

תודה.. סורי על הבילבול

בעיקר בדקתי לגבי לימודים ומחיה בארה"ב ככה שזה קצת בילבל אותי בקשר לאירופה. בעיקרון, אני רוצה ללמוד באנגליה (צילום ופירסום), אבל מה שכן אני רוצה אחרי שאני מסיימת את הלימודים להישאר לגור באנגליה ולעבוד שם. הבנתי בשארה"ב כל עוד יש מישהו שמוכן שאני אעבוד אצלו יש לי אשור להישאר לגור שם, ורציתי לדעת אם קורה משהו דומה לזה באנגליה (כי זה די בעייתי) יש לי רק דרכון ישראלי. חשבתי שאני יכולה להוציא עוד דרכון .. פולני כנראה, כי סבא וסבתא שלי באו משם אבל הבנתי שגם זה חתיכת סיפור שעולה הרבה כסף. תודה על התשובות

גוזליה

New member
זה לא סתם "מישהו שמוכן שתעבדי אצלו"

זה מישהו שצריך להתחייב על ההעסקה שלך, ומהווה בעצם סוג של ספונסר עבורך. תכלס, צריך בעצם לשכנע את השלטונות- בין אם הבריטים ובין אם האמריקאים- למה דווקא להעסיק אותך. כשעושים רילו מטעם מקום עבודה מסודר זה די קל, כשבאים ומחפשים עבודה זה קצת יותר מסובך.. דרכון של אחת ממדינות האיחוד זה נחמד אבל לא ממש יעזור לך בארה"ב. יהיה לך קצת יותר קל מבחינת לימודים ושהייה בבריטניה אם יהיה לך דרכון של האיחוד. קחי בחשבון שהלימודים פה לא זולים (בלשון המעטה) וכך גם המחייה- משהו שצריך להתייחס אליו בשיקולים הכלליים. אכן, מדיווחי חברים, הוצאת דרכון פולני היא סיפור לא ממש פשוט, בעיקר אם זה צריך לעבור דור בדרך (אני מבינה שלהוריך אין)- ואאל"ט מצריך גם ראיון אופציונלי בפולנית בקונסוליה. שיהיה בהצלחה

TrigATUSA

New member
ועוד קצת

אם למדת במדינה מסויימת יהיה לך יותר קל למצוא עבודה ומעסיק שיעשה לך וויזה באותה מדינה, ביחס למי שלמד למשל בארץ השאלה הגדולה תהיה האם את יכולה לממן את זה? בארה"ב יש אפשרות מאוד מצומצמת לעבוד בתור סטודנט (רק בתוך הקמפוס) בבריטניה קצת יותר, חופשי, אבל המחייה ושכר הלימוד בממוצע יותר יקרים

למעלה