שאלה

FreshF5

New member
שאלה../images/Emo88.gif

עם איזה מאפיינים (תכונה/יכולת וכדו') או חוויות שבהן כל אחת מהבנות בסדרה (טס, ונסה, מג, ליין, אליסון וקארן) מתאפיינת/או עברה אתם מוצאים קווי דמיון או יכולים להזדהות (מכל אחת מהבנות) ?

רק עם אליסון

החרדה העמוקה ממוות בגלל מחלה קשה, הדפורמציה של הגוף שמובילה לסלידה רצינית מעצמי, או יההההההההה

המונשרי

New member
מזדהה

עם אליסון ( כמה לא מקורי מצידי). בגלל הרוך שבה בגלל הכאב שחוותה בגלל חוסר הוודאות שבקיומה והנסיון להתמודד עם הקשה מכל.

chenby

New member
אני כמעט בכל אחת מצאתי מראה

בבתאני - שלא ידעה איך לבקש תמיכה ורק הראתה כמה שהיא בסדר וחזקה (לפני שהגיעה לבית) עם קנדי - וההרגשה הגברית והרצון להתחבר לנשיות עם רייצ'ל - התחושה של הלבד (למרות שלי אישית יש משפחה גדולה אבל לבד זה סובייקטיבי) עם רנה - הלא יודעת איך להתבגר להפסיק להיות ילדה ולהתחיל לקחת אחריות וליצור מחוייבות עצמית (לדעתי הכי הרבה התחברתי אליה) טס עוררה בי המון התנגדויות בהתחלה, אבל לאט לאט היא נפתחת ואני אוהבת את זה.. קארן - קשה לי איתה בטירוף!!! הדכאון שלה, הפרצוף שלה... ואני יודעת שגם זה מראה... וליין - לגמרי מתברת אליה - לא יודעת ליצור מערכות יחסים. היא באמת באה לי טוב עכשיו... ולא ראיתי אתמול אז לא פגשתי את החדשה..... שתהיה שבת נפלאה, שמחה שיש את הפורום הזה. חן :)

inbary68

New member
"לקפוץ למים"

גם לך FreshF5 וגם למונשרי, לשאלתך מלפני מספר ימים. שתיכן שאלתן שאלות יפות. גרמתן לי לחשוב. הבעיה היא שאת העונה הזו אני לא רואה ברציפות מספקת אז זה גורם לי פחות להזדהות. אני מרגישה שכל אחת וכל סיטואציה יכולה לעורר אצלי הזדהות, אבל מה שעלי ממש השפיע (אפילו קצת מביך עד כמה) - זו סיטואציה מהעונה הקודמת שבה ריין (המובטלת השחורה, חד הורית עם שתי בנות)- קפצה ממקפצה של 3 מטרים אל מי הבריכה. זה קרה אחרי שעות שבהן היא הלכה וחזרה עשרות פעמים, בכתה, השתוללה, קיללה, ואחרי שהבנות מלמטה עודדו אותה שוב ושוב ובסוף התייאשו והחליטו ללכת ולהשאיר אותה שם... דווקא אז, בשנייה אחת של חוסר תשומת-לב....הגברת פשוט קפצה למים, אחרי שכולם כבר התעייפו מלשמוע אותה ו'להבין' אותה ולהזדהות איתה ולעודד אותה... לעיניהן המשתאות (גם שלה עצמה) היא עשתה זאת. על פניו...תרגיל מטופש ממש....אבל.... זה כל-כך דיבר אלי. כמה לפעמים המרחק שצריך לעבור הוא לא גדול בפני עצמו, אבל המשמעות היא שצריך לעשות איזה צעד אחד של תעוזה ושבו צריך לעבור את המחסום של הפחד. זה דיבר אלי מאוד אל מקום שאני נמנעעתי בו מלעשות 'צעד' במשך שנים. נמנעתי מתוך הפחד, התבשלתי בו, בכיתי, צעקתי, קיללתי, ובעיקר ביקשתי אמפטיה להמנעות שלי מן הסביבה, שכמובן עשתה זאת ועודדה אותי, כי זה מאוד משכנע. אבל...כמה אפשר להתבשל בתוך ההמנעות שלך ולא לעשות את הצעד, ורק לדבר ולהתבוסס בזה...??? זה בסוף מעייף את כולם,,,,ואפילו אותך שנמאס לך כבר לשמוע את עצמך...ואז, "פתאום" יש רגע סתמי כזה אחד שבו פשוט מבינים ש- "או שעושים או שלא" - וזה הרגע לעשות (או לוותר). זה פשוט מדהים כמה שזה השפיע עלי, ההבנה של כמה אפשר להתבוסס בהמנעות, ושבסה"כ האומץ הוא צריך לעמוד בצעד הזה, כי כשאתה בתוך הבריכה - אתה פשוט שוחה בזה. צריך לקפוץ למים, להירטב, ולשחות הלאה משם. גם ריין עצמה, זוכרת איך שאמרה: "אם עשיתי את זה - אני מרגישה שאני יכולה הכל". אני לא יודעת מה אתכם, ואם אתם מכירים את ההרגשה הזו של לעשות משהו שנמנעתם ממנו (ולא משהו חד-פעמי בסגנון באנג'י דווקא, אלא משהו שיושב לכם שם שצריך לעשות אותו, ושאתם מתבשלים בהמנעות של 'נעשה ברגע הנכון' - וכמה זה מאתגר לעשות את הדבר הזה אחרי שנמנעתם המון זמן). נראה, כשאנסח את זה יותר טוב אולי אפתח שירשור. בכל אופן, אחרי הפרק הזה, לקחתי לעצמי 'מאמן אישי' כדי לעזור לי לעשות את ה'פרוייקט' שלי - ואני כעת שוחה בתוכו. זהו. צירפתי דולפינים, שקופצים מן המים אל תוך המים (קודם צירפתי נמר - זה בא בקונטרסט פשוט, וגם 'בנושא'). שתהיה שבת מקסימה ונעימה.

Y. Welis

New member
../images/Emo45.gif מעורר הזדהות

אני בטוח שיש דברים שאנחנו נמנעים לעשות רק מפחד. גם לי נדרש גם זמן עד שהבנתי (לפני שנה בערך) שחלק לא קטן מהבחירות שלי בחיים בוססו על חששות, ולא על מחשבה שקולה. בסופו של דבר ההתגברות על החשש מעוררת השראה, כמו שציינת. אפשר רק לקוות שבזכות הסידרה המסר הזה יעבור טוב יותר.

המונשרי

New member
עינברי

כ'כ יכולה להזדהות עם מה שתארת ... הפחד העוצר מבעדנו לעשות דברים משול בעיני לעורבים שיושבים מאחורי הראש ומנקרים כל הזמן באומרם : את זה לא תצליחי לעשות למה לך להתאמץ בכלל. בזה יש אנשים שטובים ממך פי אלף ... מי את ומה את בכלל ? החוכמה היא לנסות ולהתעלם - וכן למצוא אצל עצמך נק' חזקות וללכת איתן. שמחה שקמת ועשית מעשה למרות התקיעות וההמנעות. כי לקום ולשנות -> זהו אחד הדברים הקשים ביותר. נ.ב מצפה לשרשור שהבטחת בלי לחץ בקצב שלך...

טלטוש

New member
בעיקר עם קנדי

הקטע של חוסר הנשיות, עיסוק בעבודה גברית הרצון לשלוט בכל לעזור לכולם לא לסמוך על אחרים בעשיה, "אם אני לא אעשה את זה, זה יעשה כמו שצריך" ונכון להיום גם עם התקפת הזעם של טס.

למעלה