שאלה

האפי לי

New member
שאלה ../images/Emo73.gif

אנחנו בבית מקפידים על להחגר במכונית (לא רוצים למות) אבל אין לנו מושג מה לעשות עם מיקי הוא לא כללב קטן שאפשר להחזיק על הידיים או להשאיר בין המושבים הוא 20+ ק"ג של פרווה ועצמות כבדות (גם חמודות). לפעמים בעצירות פתאומיות שאנחנו משתדלים לצמצם הוא עף ונחבט במושב הקדמי (הוא יושב מאחורה) ואנחנו ממש מפחדים שיום אחד יקרה משהו רע. זקוקה לעצות:)

be_roo

New member
גם אני התחלתי לתהות בעניין לאחרונה

לצערי בארץ אין כלל מודעות לעניין ולא מצאתי שום מידע בנושא. בחו"ל לעומת זאת יש יותר מידי מידע. חיפוש קצר ברשת ימצא לך עשרות התקני ריסון שונים לכלבים בנסיעה. טווח המחירים גם הוא גדול, ולך תדע אם שווה להזמין מותר בטיחותי שכזה דרך האינטרנט מבלי שתהיהי יכולת לבדוק את יעילותו והתאמתו. נראה לי שבנסיעה הבאה שלי (או של קרובי משפחה) לארה"ב או אנגליה (שם המודעות גבוהה) אנסה לחפש משהו. או אולי לדבר עם בעלי חנות החיות שלך שיראו אם שווה להם לאתר מוצר טוב ולהביא אותו לארץ.

ניל´´י

New member
אפשרות נוספת...

להשאיר אותו עם רצועת ההולכה ולתפוס אותה בדלת הרכב, אבל לא עם קולר חנק, ולהשאיר טווח של הרצועה, זה ימנע ממנו להגיע עד אליכם בעת עצירת פתע.

YaFL

New member
אני קושרת את כלבתי החמודה

עם הרצועה שלה (קצרה) לחגורת הבטיחות של האוטו כך שבמקרה תאונה חלילה החגורה תנעל והיא לא תעוף קדימה. פתרון חלקי כי בתאונה רצינית הצוואר יכול להשבר אבל עד שימציאו רתמה לכלב- זה מה יש.

be_roo

New member
זה לא עובד ככה

חגורות בטיחות, אצל בני אדם, אינן סתם רצועות שנמתחות ונעלות בתאונה. הרבה מדע ומחקר מוקדש לעניין ורק שימוש לפי ההוראות יביא לתוצאות הרצויות (מי שלמשל מעביר את החגורה מתחת ליד יגלה בתאונה שהראש שלו ממהר לפגוש את ההגה). לכן כל יעילותם של כל האילתורים מוטלת בספק. הם אולי ימנעו מכלב לטייל ולעבור קדימה אך לא בטוח שיעזרו לו במקרה של תאונה. ריסון לא נכון גם עלול להביא לנזק גדול יותר. כמובן שבתחום הכלבים אין מחקר כזה, וכל השיפצורים שראיתי מן הסתם הן רעיונות עצמאים של יזמים כאלה או אחרים, אך בכל זאת עדיף מוצר שתוכנן מראש לשימוש הזה מאשר נסיונות לקמבן משהו בעצמי. מאחר ומרכז הכובד של הכלב ברכב גבוה יותר מאשר של אדם יושב, יש חשיבות גדולה לריסון מסת הגוף כולה, ולכן לדעתי כל מה שאינו כולל רתמה מלאה, לא יהיה יעיל בעת תאונה. נמשיך לחפש.

GAUDI2

New member
בכל אירופה אסור להסיע כלב

באותו בלי רשת ביטחון שמפרידה בינו לבין הנוהג, רשת זו גם מונעת העפת הכלב לחלק הקידמי של הרכב בעת תאונה, לגבי ריתוק הכלב לרצועה....זה נראה לי כמו פיתרון בטוח לעריפת או שבירת מפרקת. אני הייתי חושב הרבה מאוד לפני שימוש בפיתרון זה.

miromiro

New member
חס וחלילה!- אסור לקשור את הכלב

עם רצועת ההולכה כשהיא מחוברת לצואר מצד אחד ולאוטו מצד שני. עצירה פתאומית עלולה לגרום לנזק רב ואף לשבירת המפרקת. הדרך היחידה בנמצא כיום היא לצערי דרך שהרבה כלבים לא אוהבים אבל אם רוצים לשמור על בטחונם בכל מחיר אז אין ברירה.. סקייקנל, דהיינו ארגז הסעה לא גדול מדי ומרופד. אותו ניתן לקבע בקלות לרכב ע"י רצועות חצוניות. במקרה של עצירת פתע או חס וחלילה תאונה, הארגז ישמור על הכלב, וכאמור אם הוא לא גדול מדי החבטה בדופן תהיה ממרחק קטן ולכן לא תהיה מסוכנת. שבת-שלום מאיר

למעלה