שאלה

שאלה../images/Emo70.gif

אני לא אהיה פה בשביל לקרוא תשובות...אבל בכל זאת... חשבתי לעצמי...(וואו, איזה התחלה
פיצוץ
) האם לדתיים יותר חשוב לגשר בין הזרמים מאשר לחילוניים
כי אחרי הכל....בסה"כ...החילוניים יכולים לחיות בשקט בלי שהדתיים יפריעו להם, לעומת הדתיים שאין מה לעשות, חייבים להגביל את החילוניים קצת... (אני דתייה אז שלא יצא פה מה שנקרא קול תרועה בנוגע לזה......כי אין מה לעשות, זה נכון וזאת גם סיבה מוצדקת....) וגם על הדתיים יש יותר "סטיגמות" מאשר לחילוניים... (ואני מדברת על מה שהצד השני חושב.....) אמממ.....אתם יודעים שאני לא טובה בניסוח...אז אני מקווה שתבינו אותי...ואת מה שרשמתי כאן....הבנתם
וואלה
מי שלא הבין...אמממ....אמממ....בעייה
ו...מותר לשים חיוך לסיום
יופי
סורי שזה...שמוליק.....

שכחתי משפט באמצע....

שכתבתי...."לעומת הדתיים שאין מה לעשות, חייבים להגביל את החילוניים קצת..." התכוונתי..... שהחילוניים יכולים לעשות דברים ש"יפריעו" לדתיים...לדוגמא: לאכול חמץ בפסח או משהו כזה.....

tamarhp

New member
אממ..

הדתיים פשוט רוצים להראות לחילוניים את "האור" אנחנו - הדתיים - מאמינים שיש עולם הבא, והמעשים בעולם הזה משפיעים על החיים בעוה"ב. בגלל זה אנחנו רוצים שגם החילוניים יזכו לעולם הבא ויאמינו באלוקים. החילוניים לא מאמינים בעוה"ב, ומצידם לא משנה באיזו דרך ילכו, ולכן גם לא איכפת להם מה אנחנו עושים.

תודה על התשובה למרות שהיא לא עונה

על השאלה... ואני גם לא חושבת שהדתיים מנסים להחזיר ת'חילוניים בתשובה או משהו כזה וזאת סתם הכללה....אבל זה לא הנושא.....

tiptip4u

New member
הממפ,

לאחושבת... כאילו, הגישור צריך להיות דו צדדי, לשני הצדדים זה אמור להיות חשוב באותה מידה- ונעזור רגע את כל הקטע שאנחנו מסוגלים לאכול חמץ בפסח ולא לצום ביוםכיפור, פשוט כי בני אדם צריכים להיות במצב שלא מצריך גישור- וכואב לי הלב שאני מפסידה בהכירות עם כל כך הרבה אנשים נחמדים שהם דתיים רק כי הם דתיים, ויש ביננו חוצץ דק- באמת חבל. אניגם לא חושבת שעל הדתיים יש יותר סטיגמות, כי יש המון דתיים שבטוחים שחילוניים זה כמעט שטן מהל שמונע מהם את המשיח- ויש המון חילוניים שלא מבינים למה צריך לשמור שבת, כמה זה מטומטם, ובמקום להגיד "אנילא עושה את זה" הם אומרים "איזה מפגר מי שעושה את זה, צריך שלא יעשהאת זה" ואותו דבר לדתיים כמובן, בקשר לדעות. ולתמר, אל תכניסי מילים לפי, אינדבדואלית- יש המון חילוניים שמאמינים בעולם הבא, ואפילו מאמינים בקב"ה, אבל אין להם שום רצון/כוח/הבנה למה לעשות כל כך הרבה מצוות, או שהם חיים ע"פ קריטריונים אחרים של כניסה לגןעדן, כמו למשל; להיות אדם נחמד, לתרום לצדקה ולעזור למי שצריך, במקום להתפלל לקב"ה (וכמובן שהמון יכולים לתרום ולהתפלל, זאת לא בעיה גדולה). ולמרות זאת, אני לא מאמינה בעולם הבא (יש ל תאוריה ארוכה ומפותחת שפיתחתי לאורך זמן אבל אין לי כוחלכתוב אותה). ונחזור אל השאלה הספציפית: אנילא חושבת שלדתיים חשוב יותר לגשר- זה דו צדדי, ויש אנשים ויש אנשים- אינ רואה כל אחד פבני עצמו, וז"א, יש חילוניים שרוצים לגשר וחשוב להם- דתיים שרוצים לגשר וזה חשוב להם- וכאלו שלא. יש אפילו קיצוניים שבטוחים ש"הצד השני" הוא יצור כמעט ולא אנושי מוזר והזוי (אני אוהבת את המילה "הזוי". איזו מילה מושלמת), וזה מזכיר לי את אוזי ו___ מכפר קקאוזי/קקאוזו או משו דומה. (מישזוכר את השם המלא של הספר שיזכיר לי, מקסימום אני אמצא את זה ואכתוב), ששם (למישלא מכיר) שני אחים רבים, עושים חומה, והמשפחות של כל אחד לא יודעות מה יש בצד השני, ואחרי כמה דורות, הצד השני הופך למשפחת מפלצות ואסור לעבור את החומה, עד ששני ילדים מסתכלים מעבר לחומה ורואים שיש שם אנשים רגילים, והכל חוזר להיות טוב ויפה. -סוף- (למי שלא קלט)

ganooov

New member
כן. ../images/Emo13.gif

האחדות היא גורם חשוב ביהדות, גם אם לא מדובר באחדות דעות. יש משמעות לגישור בין זרמי העם, זה חשוב מאוד..

פלסטיק

New member
החילונים כבר עשו איזשהו צעד

הם מבינים שיש לדתיים איזשהן בקשות/דרישות שנובעות מערכיהם חלק גדול מהדתיים עוד לא עשו אפילו את הצעד הקטן הזה, להבין שיש לחילונים גם כן בקשות/דרישות ערכיות. ערכיהם של החילונים אינם בעילת שפנים אכילת נידות וביצוע אורגיות תוך כדי עישון סמים יש לי חדשות בשבילך. לחילונים יש דרישות ערכיות מהסביבה שלהם והסביבה כוללת את הדתיים. כל מיני דרישות שנובעות מהתייחסות אדם לחברו, אדם לחברה בה הוא חי, אדם לסביבה ודומות להן. ומכיוון שהחילונים אינם מקשה אחת (עוד פחות מהדתיים) הדרישות עשויות להשתנות ההתקרבות תצעד צעד גדול קדימה כשהדתיים יקבלו את זה שיש מערכת ערכים לחילונים (יותר מאחת), שהחילונים מאמינים בערכים אלו ושהם יקרים להם. חלק מהערכים הם של אדם לעצמו ולכן אין השפעה ישירה על הסביבה וחלק מהערכים בהחלט מציבים אתגרים גם לאדם הדתי השאלה היא אם גם נאה דורש נאה מקיים. האם האדם הדתי שרוממות הבקשה/דרישה שלו לכבוד לדרישות דתיות ופשרה איתן מוכן גם לקבל את הבקשות/דרישות של הערכים החילוניים?

מיקה2000

New member
התחשבות....

בס"ד איזה דרישות יש לחילונים? תן דוגמא? אני חושבת שגם אנחנו משתדלים כמה שיותר להתחשב בכם, מה לעשות שיש דברים שאנחנו פשוט לא יכולים לוותר עליהם?(כמו שבת וכשרות...)

א ו ר בת

New member
אתם לא נדרשים

לווותר על השבת והכשרות שלכם. אתם מתבקשים לוותר על השבת והכשרות שלנו .

tamarhp

New member
כלומר?

למה שהמיסים שאנחנו משלמים יממנו תחבורה ציבורית בשבת?

tamarhp

New member
תיקו.

חוצמזה מה איכפת לך שהמיסים שלך מממנים מקוואות? זה פוגע בך? אצלנו, למשל, זה עזרה למחללי שבת..

א ו ר בת

New member
אז זהו

שזה לא תיקו. בכדי לא לפגוע בך אני לא אענה למה המיקוואות מפריעות לי. בואי נתרכז בדוגמא מאותו התחום: למה אני צריכה לממן אוטובוסים בהם ישנה הפרדה בין גברים ונשים ? זה מנוגד לכל הערכים שחונכתי על ברכיהם. למה אני צריכה לממן ישיבות של כאלה שיושבים שם במקום לשרת בצבא כאשר בעיני אחד הערכים החשובים הוא שירות בצבא ההגנה לישראל ? ואגב - טכנית יכול להיות אפילו שאת מגדילה את מספר מחללי השבת כשאת לא מאפשרת תחבורה ציבורית.

מיקה2000

New member
.....

בס"ד ודרך אגב, אני לא נוסעת באוטובוסים נפרדים, ואני גם נגד אי שירות בצבא....

selgarat

New member
עזרה?

את לא שולטת לאן הולך הכסף שאת נותנת למיסים. וגם היום קיימים מקומות בהם כספי מיסים ניתנים למקומות או אנשים שמחללים שבת. מעולם לא הייתה דרישה שכספי מיסים ילכו רק לאנשים ששומרים מצוות ואני חושב שתסכימי איתי שאין שום הצדקה לדרישה כזו. את משלמת מיסים כי זו חובה שלך, את כספי המיסים לוקחים ומאחדים ומאותו רגע הם כבר לא הכסף שלך, ומשתמשים בהם כדי למלא צרכים של כלל המדינה ושל אוכלוסיות מסויימות. לא מכל דבר שכספי המיסים הולכים אליו את נהנת וזה רק טיבעי. הרבה מאוד כספים מושקעים עבור אוכלוסיות מסויימות או אפילו אנשים מסויימים ונראה לי שתחבורה ציבורית בשבת למרות שהיא לא לכלל האוכלוסיה היא בהחלט בשביל מספיק ממנה כדי שתיהיה הצדקה לשלם. אבל הויכוח הקטן הזה הוא לא הנקודה, ברור לחלוטין ששני הצדדים מגבילים אחד את השני, השאלה היא אם ההגבלות באמת נחוצות או שאפשר לתת לאנשים לחיות כמו שהם רוצים ולהבין שזה שיש מישהו שונה ממך שחי לידך לא חייב להיות פגיעה.

selgarat

New member
דוגמאות

קשה לאסוף הרבה דוגמאות אבל אני חושב שא תסכלי הרבה חדשות תוכלי למצוא סיפורים בהם הדרישה החילונית לשים את החוקי המדינה (חוקים של בני אדם) מעל הכול מתנגשת עם אמונות דתיות של אנשים מסויימים במקרים מאוד מסויימים. זה נכון שככלל אין בעיה מיידית שלא מצליחים לפתור אבל עצם העובדה שלדתיים יש מערכת חוקים שעומדת מעל חוקי המדינה מציבה בעיה עקרונית שבמקרים קיצוניים יוצרת בעיות מעשיות.

מיקה2000

New member
התחשבות...

בס"ד איזה דרישות יש לחילונים? תן דוגמא? אני חושבת שגם אנחנו משתדלים כמה שיותר להתחשב בכם, מה לעשות שיש דברים שאנחנו פשוט לא יכולים לוותר עליהם?(כמו שבת וכשרות...)

למעלה