שאלה

ליאתיי1

New member
שאלה ../images/Emo7.gif

שלום, אני בת 26 ונמצאת 5 חודשים לאחר לידה ראשונה מאוד קשה. לאחרונה התגלה לי כי אני סובלת מצניחת שלפוחית. אומנם ברמה קלה לדברי הרופא - אבל זה מאוד מפריע לי בעיקר נפשית ומדכא אותי מאוד. לדברי הרופא אפשר לעשות פיזיותרפיה לרצפת אגן - אבל זה לא יכול לרפא את המב ולהחזיר את המצב לקדמותו אלא רק למנוע החמרה - -ועובדה זו יותר מדכאת אותי שלא ניתן לטפל ולרפא את המצב לגמרי. מה הרפואה המשלימה מציעה לבעיה כזו? והאם אצלה ניתן למצוא פתרון? מצבנו הכלכלי לא הכי טוב - כך שלא אוכל לפנות כעת לטיפול ברפואה משלימה, אבל אודה למי שיוכל להדריך אותי. תודה

freearth10

New member
אמנם קצת באיחור...

ובכל זאת המון מזל טוב וכיף והנאה בגידול הילד/ה. במה צניחת השלפוחית מפריעה לך בחייך - פיזית ורגשית ומה היית רוצה שיקרה בעקבות הטיפול?
מאיה

0 אור 0

New member
צניחת שלפוחית

עד כמה הפתרון של רפואה משלימה רלבנטי, קשה לדעת בלי אבחון מדויק. על כל פנים, שיטת פאולה אשר מאמנת את רצפת האגן נוצרה בדיוק בעקבות מקרים כמו שלך - ועושה פלאים. (תרגיל ראשוני שאת יכולה לעשות לבד - כיווצים של הנרתיק וצינור השתן - כאילו שאת מנסה לעצור זרם של שתן - לעשות די הרבה פעמים. לא בטוח שזה עוזר לך בפני עצמו, אבל בטוח שלא מזיק.) אני מאד ממליצה למצוא את הדרך כן להגיע לטיפול רציני - אם זה ברפואה סינית ואם ברפלקסולוגיה ואם בכל שיטה אחרת. הטיפול יעזור לך להתאושש מהלידה, להתאושש מהדכאון וגם להסדיר את האיזון בגוף מעבר לפתרון הבעיה הנקודתית. כדי לקבל טיפול מוזל יותר, את יכולה להיעזר במרפאות הקופה, או לנסות ללכת לקליניקות של בתי ספר לרפואה משלימה, שם מטפלים הסטודנטים בהדרכת המורה.

anti gravity

New member
צניחת שלפוחית

ממש כמו צניחת המצב רוח, המקור של שניהם כנראה דומה! ברפואה סינית, לדוגמא יתכן ומדובר בפגיעה באלמנט האדמה. ניתן לצפות בנוסף לעייפות הנפשית והצניחה של השלפוחית, לצניחה גם באנרגיה, עייפות, צורך עז במתוק, נטיה לשלשולים או יציאות רכות במיוחד, חשיבה מרובה שאינה נותנת מנוח ועוד ועוד.. כמובן שקשה לדעת בלי איבחון מדויק.בכל מקרה,חיזוק של איברים שנפגעו כתוצאה מההריון הקשה (שאולי היו חלשים עוד קודם לו) יחזיר אותם לתפקוד נורמלי וישקם וירים את כל מה שכרגע עייף וחסר כח. אני ממליצה לך בחום לגשת לקבל טיפול שיכול להועיל הן ברמה הפיזית וגם ברמה הרגשית בהצלחה

0 אור 0

New member
עם כל הכבוד לרוח - ויש הרבה כבוד

לפעמים דברים פיזיים הם רק פיזיים, בודאי כשמדובר בהתרופפות של רצפת האגן לאחר לידה קשה.

נכון אבל

אור היקרה, ברפואה הסינית רואים מקור זהה לבעיות גופניות ורגשיות מסויימות. באופן כללי, אפשר לקשר למשל בעיות בכבד לכעסים או תסכול, עצב לאסטמה וכו'. הסינים לא טוענים שמקור האסטמה (לדוגמא) הוא בעצב, אלא שהמקור לאסטמה ולעצב הוא חולשת הריאות או אלמנט המתכת. מה שאני מנסה לומר הוא שלא נראה לי שבתשובה הנ"ל היה נסיון לבטל או להמעיט בערכה של הבעיה הפיזית, אלא לתת דוגמא לאבחנה סינית. לשם המחשה: אם יש צניחה של השלפוחית, יכול להיות שיש חולשה של שלפוחית השתן עצמה, ויכול להיות שיש חולשה של הטחול, שהוא זה שאחראי על כך שכל איבר בגוף נשאר במקומו. תפקוד פיזי לחלוטין. חלק מהאבחנה הוא לצפות בתסמינים האחרים (כפי שצויינו). אני באופן אישי מקשרת חולשה של הטחול לדאגה ומחשבות מרובות, ולאו דווקא לדיכאון, אבל לעיתים קרובות הכל קשור ואי אפשר להפריד בין הדברים. (חולשה של הטחול מובילה לחוסר דם, שהוא ממילא מצב רגיל אצל נשים לאחר לידה. איבוד דם וחוסר דם גורמים לדיכאון. וכמובן שגם הקושי שבלידה והנזקים הגופניים מדכאים). כלומר, כמו ברפואה הוליסטית: רואים את הקשר בין הגוף והנפש, אברי הגוף השונים, הסתמינים הכלליים והבעיה המרכזית שהכי מפריעה, וכך מגיעים לאבחנה ולטיפול המתאים ביותר.

anti gravity

New member
../images/Emo45.gif

עם כל הכבוד לכבוד, השואלת בעצמה העידה שהיא סובלת ממצב רוח ירוד (לא תמיד מצב פיזי חייב להיות מלווה בדיכאון או שפיפות רגשית) כל מה שעשיתי זה להאיר נקודת התבוננות במצבה ע"י ניתוח בכלים של רפואה סינית. וחזרה לשואלת, נראה לי שאם תבקשי כאן בפורום למצוא מטפל שמוכן לעשות את זה במחיר נוח, לא תהיה לך בעיה. תרשמי באיזה אזור את גרה ואיזה טיפול יכול לעניין אותך. תשובות כמובן במסרים

למעלה