שאלה

1someone1

New member
שאלה ../images/Emo66.gif

יש לי שאלה קצת טיפשית בטח אבל למה לגברים יש פטמות? מה המטרה של הטבע בזה? הרי הם מעולם הצתרכו ולא יצתרכו ללדת לשמש פטמות אלו למציצת חלב. אז מה הסיבה/הסבר המשוער להיום ע"י המדענים (או שהם לא חשבו על זה?
)?

moran f

New member
אין סיבה ולא צריכה להיות

זה שמשהו קיים לא בהכרח אומר שהוא נחוץ. מה שזה אומר זה שהוא לא פוגע ביכולת להתרבות. פטמות בגברים לא פוגעות בשום צורה ביכולת שלהם להתרבות, לכן אין שום סיבה שהן יעלמו. חוץ מזה, כשחושבים על זה הרבה יותר פשוט שתהיה תוכנית אחת עם וריאציות לכל מין ולא שתי תוכניות שונות לחלוטין - וזה אכן המצב.

יכול להיות שאלוהים לא חשב על זה....

מה שכנראה קורה לפחות לפי מה שהבנתי, זה שעד גיל מסויים העובר מיתפתח באותה צורה בדיוק גם אם הוא זכר וגם אם הוא נקבה, שני המינים נוצרים בתחילה עם פיטמות בדיוק כמו שלשניהם יש ידיים ורגליים, רק בשלב מסויים ברחם מתחיל להיווצר ההבדל בינהם, לדוגמה האיברים שהופכים להיות אשכים אצל התינוק הופכים להיות (אם אני זוכר נכון) שחלות ואיברי מין אצל התינוקת, הפיטמות לא נעלמות אצל התינוק הזכר ואין להן תפקיד מיוחד, הן פשוט שם, למרות שמדיי פעם אני שומע סיפורים מוזרים על גברים שמייצרים חלב ומניקים תינוק שברשותם, כנראה שההבדל הגנטי קטן מאד. משתמש בצלילים.

../images/Emo41.gif ../images/Emo41.gif ../images/Emo41.gif ../images/Emo32.gif ../images/Emo41.gif ../images/Emo41.gif ../images/Emo41.gif

ממחר בסביבות הבוקר/צהריים אני כבר לא אהיה פה
ולא אוכל להמשיך להגיב עד יום שני (בשבוע הבא) לקראת ערב, אשמח מאד אם בינתיים אנשים כאן ירימו את הכפפה בנוגע לניסויי ה"תעופה היוגית", הבנתי שלפחות אחד משני המעופפים היוגיים בפורום הסכים להשתתף בניסויי כזה אם יאורגן. למרות שאתם מדענים הרבה יותר מנוסים ממני, יש לי כמה המלצות בנוגע לניסויי אם תחליטו לבצע אותו - 1. מישקל יציב שעליו אפשר להניח בצורה יציבה קרש שעליו חתיכת מיזרון עליו ישב המודט, צריך להתייעץ עם המודט בקשר לגודל המישטח שהוא זקוק לו כדי לא ליפול חס וחלילה, השאלה היא באיזו מידה יש לו שליטה על כיוון הקפיצה. 2. אמצעי בעזרתו ניתן לימדוד במדוייק את הגובה אליו הוא קופץ. 3. מסרטת ווידאו שתצלם את הקריאה של המחוג ברגע הקפיצה (יכול להיות שתזוזת המחוג תהייה מהירה מדיי כדי לראות מה הקריאה בעין) וניתן יהיה לוודא את הקריאה במעבר פריים אחרי פריים לאחר מכן. 4. אולי מסרטה נוספת שתצלם במקביל את המודט הקפצן על רקע של סרט מדידה כך שבמבט על הפריים המתאים ניתן יהיה לראות באופן מדוייק מה גובה הקפיצה. 5. לפי מיטב הבנתי על פי מישקלו של הניבדק, ה"מישקל המדומה" שהמחוג הראה בזמן הקפיצה, והגובה אליו הוא הגיע, ניתן לדעת בבירור אם הגובה שהושג בקפיצה הושג רק באמצעות דחיפת הקרקע כלפי מטה או ע"י ריחוף ספונטני של הגוף. אלו כמובן רק המלצות, אתם מומחים הרבה יותר גדולים ממני לעריכת ניסויים, ואני מאד אשמח אם ניסויי כזה יתבצע ונוכל סוף סוף לדעת במה מדובר, אני חושב שזו תהייה הוכחה חותכת וניצחת, כבר שנים שאני שומע על נושא התעופה היוגית. בנוסף, שלא שמעתי על שום ניסויי דומה שנערך איפשהו בעולם, ובאופן עקרוני זה ניסויי דיי פשוט שאפשר לבצע בעזרת אמצעים ביתיים דיי פשוטים. אשמח מאד אם זה יצא לפועל
משתמש בצלילים.

UrbanDK

New member
אתה משעשע. לא ברור לך שגם אם תעשו

מחקר כזה והתוצאות ייראו שהמשקל כן מושפע מה"ריחוף" (כלומר שכן יש "דחיפה" כלפי מטה) אז כל החסידים פשוט ייטענו שמה שראית זו הדחיפה של ה"הילה" שלהם כלפי מטה? ואם תנסה להוכיח שזו לא דחיפה של ה"הילה" אלא של השרירים ותחבר מד-זרם לשרירים כדי לראות האם הם מתכווצים או לא (ותגלה שכן, כמובן) - הם פשוט ייטענו שמה שנמדד הוא שטף "אנרגיית החיים" שזורם החוצה דרך הגוף? אי אפשר לנצח אותם. פשוט מתעלמים. כשיהיה שלום עולמי - אני אאמין. בינתיים - הלכתי להרוג נמלים. יום טוב.

OriIdan

New member
רעיונות יפים, לא חשבתי עליהם

אני דווקא חשבתי בכוון אחר. אם יתברר שאני משתמש בכח השרירים, האמת שזו התוצאה שאני מקווה שיתברר כי אז אוכל להתחרות באולימפיאדה הבאה. לדעתי מה שיקרה הוא תנודות רבות של המשקל למעלה ולמטה, מאחר ומי שראה תעופה יוגית יודע שזה לא סתם עליה באויר, לפני העליה הגוף ממש רועד, רעידות אלו יביאו מן הסתם לרעידות במשקל כך שמה שתראה הוא עלייה במשקל, לאחר מכן ירידה ואז הגוף שוב יפול על המשקל כי לצערי הגוף לא נשאר באויר. מה שיצא מכל הניסוי הזה הוא שלא הצלחנו להוכיח לא את מה שאתם טוענים ולא את מה שאנחנו טוענים.

פיליפ1

New member
בקיצור מדובר בקפיצה...

מאוד מפליא שהגוף לא נשאר באוויר, אולי תנסה לחקור גם למה זה קורה? לפני כן אמרת שאתה לא מפעיל בכלל שרירים, ועכשיו אתה מדבר על רעידות, אולי נחכה עוד קצת ונשמע אותך מודה שמדובר בקפיצת צפרדע. אגב, גם אם מדובר בקפיצה, אני מוכן להתערב איתך שהישבן שלך לא יגיע לגובה של יותר ממטר, כפי שטענת בשרשור אחר, בתנאי שהקפיצה מתבצעת ממצב של ישיבת לוטוס ללא מגע של הידיים ברצפה. מוכן להרים את הכפפה?

OriIdan

New member
כמו שאמרתי, אני מקווה שמדובר בקפיצה

אם מתברר שמדובר בקפיצה ומאחר ובישיבה מזרחית שאז כידוע אין לשרירים אפשרות להפעיל כח למטה אני מגיע לגובה מטר, אז נניח שאעשה את זה בתנוחה אחרת בה יש לשרירים יותר אפשרות להרים את הגוף אז לאיזה גובה אגיע? אבל לצערי לא ממש מדובר בקפיצה. אם זו הייתה קפיצה הייתי יכול להשתמש בזה לספורט... אבל מאחר ולא מדובר בקפיצה אז בנתיים נשאר אם ההשפעות האחרות שיש לזה שהן מדהימות בפני עצמן. אני לא מעסיק את מוחי במודע אני עולה או מדוע לא נשאר, האושר שאני מקבל מספיק לי. אתם מתעסקים בקטנות, אם הייתם חשים את האושר המבעבע בתוך הגוף הייתם מבינים שזו המטרה ולא להתעופף, לקפוץ או כל דבר אחד. ממש לא איכפת לי מה אתם חושבים על זה והאמת אני מצטער שזו לא קפיצה. אתה לא מאמין שאני מגיע לגובה מטר, על תאמין, גם אני לא האמנתי עד שאבא שלי ראה אותי דרך חלון גבוה, אני לא האמנתי כי לא רציתי ממש להתייחס לתחושות שלי במצב מדיטציה שכבר אמרנו שהן אולי מטעות אבל אדם חיצוני שראה זה כבר משהו אחר.

OriIdan

New member
בוודאי שמוכן

אני גם מוכן ואשמח לגלות שמדובר בהפעלת שרירים.

פיליפ1

New member
זה שמדובר בהפעלת שרירים..

אין לי בכלל ספק, ואני אפילו מוותר לך על זה. אם אתה מוכן להתערב איתי שאתה יכול לקפוף ממצב של ישיבת לוטוס מלא למצב בו הישבן שלך יגיע לגובה של מטר ויותר מהרצפה מבלי לגעת עם הידיים ברצפה, אז צור עמי קשר בדואר תפוז. פיליפ.

OriIdan

New member
כן אני יכול אז מה?

האמת ברוב המקרים אני עושה את זה מישיבה מזרחית. כן הגעתי כבר לגובה מטר. אז מה? החלק הפיזי של התעופה היוגית כמו שכבר מזמן אמרתי הוא שולי לחלוטין. לצערי ממש לא מדובר בהפעלת שירירים כי אם כן היו לזה תוצאות מעשיות אבל לא, לחלק הזה של התרוממות באויר אין כל תועלת מעשית מאחר ולא נשארים באויר.

Moridin

New member
אדוני

אם התעופה היוגית כל כך חזקה ומדהימה, מה מונע ממך פשוט להישאר באוויר? טרי פראצ'ט כתב פעם: "אחרי שהצלחת לעשות את הבלתי אפשרי, ולו לשבריר שניה, כל מה שעליך לעשות הוא להמשיך לעשות זאת". אם הצלחת להתנגד לגרביטציה לשבריר שניה, מה מונע ממך לעשות את זה שוב באוויר?

1someone1

New member
אה המממ טוב, תודה לעונים ../images/Emo140.gif

למרות שאני לא הכי מקבלת את הסבר הזה, לא הגיוני לי שנוצרו להם פטמות סתם ככה, אולי פעם הדמות שהיתה אמורה להתפתח לקוף ואז לאדם היתה בהתחלה לא מוגדרת מינית, או דו מינית או משהו..

למעלה