שאלה

CIRCUS CAT

New member
שאלה ../images/Emo6.gif

רציתי לדעת איך יצרים את המראה כמו בתמונה,כלמר הזוויות הכהות בעיניים. התמונה של Tarja Turunen הסולנית המדהימה של נייטוויש.

איך להתאפר ככה

היי ושבת שלום אז לאפר ככה-זה לא מסובך כל כך: את העין מאפרים בשתי גוונים: שנהב בזוית הפנימית של העין,(הקרובה לאף) בתמונה הוסיפו גם ורדרד אבל זה לא חובה ובנוסף,על עצם הגבה. ושחור- בזוית חיצונית של העפעף הפנימי את השחור מטשטשים לכיוון החוצה ולמעלה יש כאן בנוסף עבודה של ריסים מלאכותיות עם משיכה כלפי החוצה( בד"כ הנטיה היא לעגל ריסים כלפי מעלה כאן זה נעשה לכיוון החוצה) עיפרון שחור, איילינ שחור וזהו. אל תשכחי שהיות וזה צילום, יש כאן גם עבודת תאורה וזוית שמאד חשובות לאפקט המוגמר וחוץ מזה יש כאן עבודת פוטושופ (עיבוד מחשב) העצה שלי- להתאמן- והרבה, על מנת להגיע למראה הסופי הכי דומה לתמונה. בהצלחה! אורית המאפרת

little bony

New member
שאלה אורית...

שום דבר אישי... אבל למה מאפרים עורכים במחשב? כאילו הם לא מספיק טובים בשביל להראות עבודה כמו שהם עשו אותה? אם עורכים במחשב אולי כדאי כבר לעבור מקצוע לא..? וזה לא עלייך.. זה ממש בכללי...

לשאלתך יקירתי

עיבוד מחשב בפוטושופ הוא דבר מקובל מאז ומתמיד, פעם קראו לזה במילה אחרת: "ריטוש" והיום בעידן המחשב- זה נקרא פשוט עיבוד מחשב או טיפול בפוטושופ. הפעולה הזו לא שייכת למאפרים בכלל. היא נפוצה בשימוש אצל צלמים (שם זה התחיל) ובתעשיית הדפוס והפרסום. בגדול, זה לא נועד לתקן פשלות של איפור (כי אז באמת את צודקת- אותו מאפר צריך לבחור בקריירה אחרת) אלא לתקן דברים שאיפור (גם אם הוא הכי טוב) או תאורה או צלם- יהיו אלה הטובים ביותר שיהיו- א מצליחים להסתיר. לדוגמה- אם צריך לצלם מישהי לכרזה ענקית של קיר שלם או אפילו עמוד שלם- בעבודה כזו רואים כל פיפס, ולעיתים מה לעשות- לאישה הזו יש קמט בפנים (או לגבר) שגם איפור וגם תאורה, מעולים ומקצועיים ככל שיהיהו לא יצליחו להסתיר, ובגודל של הצילום- זה עלול להיות בולט ומכוער (במיוחד מדובר בצילומי-שער, בצילומי קלוז-אפ לחברות קוסמטיקה ואיפור ובכל קלוז אפ אחר שהפנים חייבות להראות מושלמות) אני אתן לך דוגמה ואני אקדים ואומר שאין בכוונתי להעליב, חלילה: פנינה רוזנבלום- אישה שנראית טוב מאד (לגבי האיפור שלה- זה עניין של טעם וריח אבל אין ספק שהיא מטופחת מאד) - ראית פעם תמונה שלה עם קמט אחד בפנים? לא! עכשיו שאלה- יש לך מושג כמה קמטים יש לאישה הזו? אני פעם נכחתי בצילומים שהיא הופיעה (ושוב- אין בכוונתי להעליב , חלילה) ובצילומי טלויזה כידוע- אין עיבוד, אין שימוש בפילטרים,וזה גם היה שידור חי- כך שהעריכה היא און-ליין ואין עריכה מאוחרת- בקיצור צילמו אותה בקלוז אפ, ופתאום כשהפרצוף שלה מילא מסך שלם ראית בבירור כמה וכמה קמטים על הפנים שלה (מיד כשהם שמו לב- עברו לצילום מדיום שוט- שזה צילום מרוחק יותר ומחמיא יותר לפנים לא צעירות) בקיצור- זו הדוגמה שלי: בצילומים של סטילס היא תמיד נראית מליון דולר- במציאות: לא בהכרח. וזו בדיוק הסיבה שצלמים עושים ריטושים ועיבודי מחשב לתמונות שלהם- ז"א מזה זה התחיל , היום המחשב והפוטושופ הרבה יותר נגישים ולכן הרבה יותר אנשים משתשמים בזה לשימושים שונים ומגוונים יותר , לצערי, גם על מנת להסתיר פשלות של איפור..... מקווה שעניתי לך... אורית המאפרת

little bony

New member
ענית לי. תודה רבה...

אבל יש נשים (מדונה, חני נחמיאס, פנינה רוזנבלום..) שצריכות להשלים אם הגיל.. לפנות את הבמה לדור הצעיר...

hadar_1

New member
מממ

דבר ראשון התפקיד של מדונה הוא זמרת, וזה שיש לה קמטים לא אומר שהיא צריכה לפנות את מקומה. בקשר לשאר - הן אמנם כבר לא צעירות אבל אני בטוחה שכל אחת הייתה רוצה להסוות את זה כמה שאפשר ולהראות במיטיבן גם בגיל כזה, גם אם זה דורש ריטושים ותיקונים למיניהם. ואם זה מתאפשר להן אז למה לא ?

little bony

New member
אני לא...

אם כבר יש להם קמטים וזה למה להתאמץ להראות צעירות? שיעשו מה שהן טובות בו אבל בלי מסכה על הפרצוף...

RReuTT

New member
תיראי..

זה שהגיל שלהן דיי מבוגר לא אומר שהן לא יכולות להמשיך עם המקצוע שלהן. ואני מניחה שכל אישה בגיל הזה הייתה מאוד מאוד רוצה להראות ככה.. אז אם הן יכולות, למה לא? חוץ מזה שהן גם נורא כשרוניות ונורא מצליחות. מה יותר טוב מזה?

CIRCUS CAT

New member
תודה רבה רבה לך ../images/Emo23.gif

על ההסבר הנהדר והמובן
וכמובן שיש ליטושים ותיקונים בתמונה,היא יותר מדי מושלמת
אבל אני אנסה להגיע למשהו שהוא הכי דומה
שבוע טוב

למעלה