לשאלתך יקירתי
עיבוד מחשב בפוטושופ הוא דבר מקובל מאז ומתמיד, פעם קראו לזה במילה אחרת: "ריטוש" והיום בעידן המחשב- זה נקרא פשוט עיבוד מחשב או טיפול בפוטושופ. הפעולה הזו לא שייכת למאפרים בכלל. היא נפוצה בשימוש אצל צלמים (שם זה התחיל) ובתעשיית הדפוס והפרסום. בגדול, זה לא נועד לתקן פשלות של איפור (כי אז באמת את צודקת- אותו מאפר צריך לבחור בקריירה אחרת) אלא לתקן דברים שאיפור (גם אם הוא הכי טוב) או תאורה או צלם- יהיו אלה הטובים ביותר שיהיו- א מצליחים להסתיר. לדוגמה- אם צריך לצלם מישהי לכרזה ענקית של קיר שלם או אפילו עמוד שלם- בעבודה כזו רואים כל פיפס, ולעיתים מה לעשות- לאישה הזו יש קמט בפנים (או לגבר) שגם איפור וגם תאורה, מעולים ומקצועיים ככל שיהיהו לא יצליחו להסתיר, ובגודל של הצילום- זה עלול להיות בולט ומכוער (במיוחד מדובר בצילומי-שער, בצילומי קלוז-אפ לחברות קוסמטיקה ואיפור ובכל קלוז אפ אחר שהפנים חייבות להראות מושלמות) אני אתן לך דוגמה ואני אקדים ואומר שאין בכוונתי להעליב, חלילה: פנינה רוזנבלום- אישה שנראית טוב מאד (לגבי האיפור שלה- זה עניין של טעם וריח אבל אין ספק שהיא מטופחת מאד) - ראית פעם תמונה שלה עם קמט אחד בפנים? לא! עכשיו שאלה- יש לך מושג כמה קמטים יש לאישה הזו? אני פעם נכחתי בצילומים שהיא הופיעה (ושוב- אין בכוונתי להעליב , חלילה) ובצילומי טלויזה כידוע- אין עיבוד, אין שימוש בפילטרים,וזה גם היה שידור חי- כך שהעריכה היא און-ליין ואין עריכה מאוחרת- בקיצור צילמו אותה בקלוז אפ, ופתאום כשהפרצוף שלה מילא מסך שלם ראית בבירור כמה וכמה קמטים על הפנים שלה (מיד כשהם שמו לב- עברו לצילום מדיום שוט- שזה צילום מרוחק יותר ומחמיא יותר לפנים לא צעירות) בקיצור- זו הדוגמה שלי: בצילומים של סטילס היא תמיד נראית מליון דולר- במציאות: לא בהכרח. וזו בדיוק הסיבה שצלמים עושים ריטושים ועיבודי מחשב לתמונות שלהם- ז"א מזה זה התחיל , היום המחשב והפוטושופ הרבה יותר נגישים ולכן הרבה יותר אנשים משתשמים בזה לשימושים שונים ומגוונים יותר , לצערי, גם על מנת להסתיר פשלות של איפור..... מקווה שעניתי לך... אורית המאפרת