שאלה

יוסיMX

New member
שאלה../images/Emo58.gif

בספר השישי, למה דמבלדור שיתק את הארי? (בקטע שדראקו הגיע...) ואיך זה,שכשדמבלדור מת , הקסם שוחרר?

Marth Darunia

New member
../images/Emo58.gif

שאלה מסובכת... יש אומרים שזה בשביל להגן עליו, התומכים בתיאוריית הדמבלדור-וסנייפ-תכננו-הכל אומרים שזה כדי שלא יפריע לתוכנית. בקשר לשאלה השנייה, התשובה בגוף השאלה. אחרי שדמבלדור מת, הקסם שהוא ביצע התפוגג, כי האדם שהטיל אותו הפסיק להתקיים

יוסיMX

New member
אבל ../images/Emo58.gif

איך זה הגיוני שהוא רצה להגן עליו, כי לפני זה הוא ביקש ממנו שיקרא לסנייפ...והארי היה עם הגלימה, ויכל ללכת בלי שמאלפוי יראה אותו....אז משהו פה לא הגיוני...

CigaretteBurn

New member
הממ...../images/Emo58.gif

אני לא חושבת שמישו יכול לענות לך על זה בוודאות, אבל אני חושבת שהוא שיתק אותו כדי שלא ינסה למנוע את המוות שלו, כי הוא ידע שהוא עומד למות... ו... אה, ככה זה בעולם הקוסמים. כשקוסם שהטיל כישוף על מישו מת, הכישוף נעלם.

MuzicMan168

New member
תגידו עכשיו

אם סנייפ ודמבלדור תכננו הכל , הרי היה ברור שהארי ירצה להרוג את סנייפ בתור נקמה !! למה סנייפ ודמלבדור יסכימו לזה? ולמה לדמבלדור לסכן את החיים של הארי שהוא ידע שהארי יוותר על הכל ויצא למסע נקמה , בכך דמבלדור מסכן גם את החיים של הארי וגם של חבריו ! הכל ניגודי כנראה שנצטרך לחכות ולראות

CigaretteBurn

New member
../images/Emo58.gifאע?

הארי לא פוצח במסע נקמה... לפחות לא בזמן הקרוב. המטרה העיקרית שלו היא חיפוש ההורקרוקסים. וכן, ברור שהוא רוצה להרוג את סנייפ... אבל אולי יהיו לזה הסברים אחר כך.

ובכן,

המטרה של הלחש המשתק הייתה למנוע מהארי להגיב- לנסות להגן על דמבלדור. המניע עדיין לא ברור, אבל בטוח שחלקו העיקרי היה להגן על הארי. זה מובן מאליו.

NobleRed

New member
../images/Emo108.gif../images/Emo58.gif אני לא מבינה מה

הבעיה להבין את זה? לי זה היה ברור מעליו! דמבל' ידע שברגע שיתחילו להלחם שם, הארי לא יברח אלא יצטרף להלחם עם דמבל', ולכן, כדי שלא יפגע במהלך הקרב, הוא שיתק אותו (בסוף הוא התכוון לשחרר אותו לאחר הניצחון כמובן..) וכמו שאמרו לפני, בגלל שהמשתק מת, הקסם פג.. זה דוקא מאוד הגיוני..

black robe

New member
מה פתאום?../images/Emo58.gif../images/Emo63.gif

מ"א "והוא התכוון לשחרר אותו לאחר הינצחון כמובן..."? דמבלדור ידע שהוא הולך למות. הוא היה חלש והוא ביקש מסנייפ להרוג אותו בגלל הנדר.

c o n n o r

New member
תאוריה אחרת...../images/Emo58.gif

הארי עמד לצאת מהדלת ודראקו בדיוק נכנס פתח את הדלת והטיל את אקספרליארמוס אם דמבלדור לא היה משתק את הארי אז הארי היה נתקע בדראקו. דראקו יודע שיש להארי גלימת העלמות וראה שהיו במקום שתי מטאטאים הוא היה מבין שהארי שם ומי יודע מה היו עושים לו. או משהו אחר לתאוריית סנייפ ודמבלדור תכננו הכל כדי שהארי יחשוב שהוא מת ואף אחד לא יפקפק בכך.

black robe

New member
../images/Emo58.gif../images/Emo63.gif

לפי דעתי, דמבלדור שיתק את הארי בשביל להגן עליו, ובשביל שלא יפריע לסנייפ לבצע את קללת האבדה קדברה, מי יודע מה היה יכול לעלות להארי באותו הרגע לראש? לרוץ אל דמבלדור ולחטוף את הקללה מסנייפ במקומו? הוא שיתק אותו, וכך הגן עליו. ועכשיו, אחרי שכל קוסם מת, ההשפעה של לחש כלשהו שהוא ביצע לפני מותו, תוסר מיד לאחר מכן.

למעלה