שאלה

the ror

New member
לפי הספרים לא נראה שרולינג היא

מהסופרים שנקשרים לדמויות שלהן כל כך...

כה, אה../images/Emo35.gif ../images/Emo9.gif

בהסתמך על האנשים שהיא הרגה בספרים שלה... לא אתפלא אם הארי ימות גם בשביעי...

ToryMaster

New member
לדעתי לא ../images/Emo58.gif

לדעתי זה פשוט אומר ששתי דמויות האב של הארי שמעו את ההסבר (באופן הכי לא מפתיע שיכול להיות), ועכשיו שניהם מתים, כי הגיע הזמן שהארי יהיה עצמאי.

Simbbam

New member
../images/Emo45.gif ולא רק זה ../images/Emo58.gif

אני משער שהוא גם לא יחזור בתור רוח רפאים. קיבלתי רושם חזק שדמבלדור היה מוכן למוות שלו היטב, והשלים עם זה.

Simbbam

New member
../images/Emo58.gif נ.ב

זה ברור שדמבלדור הטיפוס שרואה את טובת הכלל כיותר חשובה מהחיים שלו עצמו, ולכן הוא מוכן להקריב את חייו ומוכן למות. קצת כמו עיקרון ה'פולק' של היטלר. האם רולינג מגלה סימני טוטאליטריות?

ToryMaster

New member
איפה אתה רואה את הקשר?

גם חיילים בצה"ל מקריבים את עצמם למען המדינה.

ציקו2003

New member
עקרון הפולק של היטלר אומר ../images/Emo58.gif

שגרמניה מעל הכל - Deutschland üebr alles זתומרת שהמדינה חשובה יותר מהאנשים שחיים בה שצריכים להקריב עצמם למענה. דמבלדור מקריב עצמו (בהנחה שהמוות שלו היה מתוכנן מרא עם סנייפ) למען אידיאל שהוא מאמין בו של להציל חיים של אנשים אחרים הוא מקדש את חיי האדם, לא מבזה אותם. וגם לומר שחיילים בצבא מקריבים את חייהם למען המדינה זה קשקוש לדעתי

ToryMaster

New member
זה כמובן לא לעניין כאן

אבל איך בדיוק אפשר להגדיר אחרת חייל שמת בשביל להגן על המדינה? אני לא משייכת לזה משמעות שלילית או חיובית, זו החלטה של אדם לעצמו, אבל זה עדיין להקריב את עצמך בשביל המדינה. (טיפ: אף אחד לא אוהב לשמוע שמה שהוא אומר זה קשקוש, אנא הימנע משימוש בביטויים כאלה, זה פוגע ומעליב)

ציקו2003

New member
מצטער אם נעלבת

לכן גם הוספתי את המילה לדעתי ולא קבעתי עובדה . אני, בתור חייל לא הולך להלחם להגן על המדינה אלא מבצע פקודה שניתנת לי. כשאני בשטח אני לא חושב על כך שאני שומר על שלמות א"י וכו' (למרות שאולי חייל בעל דעות ימניות יחשוב ככה מבחינתי זה לגיטימי) אלא על החברים שלי שלצידי ומרגיש שזה הדדי ושוב כמו שאמרתי זה דעתי והרגשתי וחבל שנעלבת מצטער

ToryMaster

New member
דעתך לגיטימית

(אם כי בשרשור החברתי, זה סוטה מהנושא). הבעיה היא דרך ההבעה, אבל אני חושבת שהבנת את זה

נכון מאוד ../images/Emo45.gif../images/Emo58.gif

דמבלדור הרגיש שהוא זקן ושאלו הימים האחרונים שלו. לכן הוא פעל הרבה ובאומץ, כדי לנצל את סוף חייו כראוי ולעשות דברים נועזים יותר. ותשלימו עם זה - דמבלדור מת. כפי שסיריוס מת ולכולם היה קשה להאמין לזה, כך גם עכשיו - אבל שניהם מתו. אולי נראה את דמבלדור בתור דיוקן, אבל בסופו של דבר דמבלדור מת, והוא לא יחזור.

../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif כה, אה../images/Emo35.gif ../images/Emo9.gif

מת, לב... מת..
אין עוד מה לעשות..
חה חה חה, לב עכשיו בת"א [ממקורות סודיים בהחלט
אהמאהמפלאפוןאהמאהמ] והיא לא יכולה לענות...

למעלה