שאלה

hafy1

New member
שאלה../images/Emo58.gif

בספר השישי בפרק "elf tales" יש טעות כתיב: "Dobby will be honored to holp harry poter" האם אני טועה או שכותבים honoured?

hafy1

New member
וגם יש עוד המון טעויות...

כשהארי שואל את דמבלדור באיזשהו עמוד "can i....?" במקום "may i...?

LittleSinner

New member
זה תלוי באיזו גרסא אתה קורא

כי כנראה קראת את הגרסא האנגלית, כפי שאני מבינה מהשאלה שלך. בבריטית היה יכול להיות כתוב "May I?" במקום "Can I?" ובקשר ל- Honored, ככה כותבים את המילה באנגלית-אמריקאית. באנגלית-בריטית כותבים Honoured. יש עוד מלא דוגמאות למצב כזה. Color-Colour. Favorite-Favourite. הבנת? ואם כבר אנחנו בנושא, מצאתי בעצמי טעות בספר שראיתי שלא עלו עליה עדיין באתר של ארתור לווין, המפרסם של הספרים: בפרק 9 - The Half-Blood Prince, עמוד 186 [גרסא אמריקאית]: "Malfoy looked rather as he had done the time Hermione had punched him in the face." ומ"האסיר מאזקבאן", אני מצטטת: "Harry and Ron made furious moves toward Malfoy, but Hermione got there first -- SMACK! She had slapped Malfoy across the face with all the strength she could muster. Malfoy staggered. Harry, Ron, Crabbe, and Goyle stood flabbergasted as Hermione raised her hand again." הטעות היא שהרמיוני סטרה למאלפוי, היא לא נתנה לו בוקס. בסרט של "האסיק מאזקבאן" היא נתנה לו בוקס, אבל לא בספר. ההשערה שלי היא שג'יי קיי רולינג התבלבלה בין מה שקרה בספר לבין מה שקרה בסרט, וכך בטעות כתבה בספר השישי את המילה "punch". מעניין אותי לדעת רק אם זה אותו דבר בגרסא הבריטית. מי שיש לו אותה יכול אולי לבדוק בבקשה ולומר לי?

אין לי כוח לבדוק

אבל לפי מה שאתה אומר, הם מדברים על החתיכת סטירה שהיא נתנה לו 3 שנים קודם, וכשצוחקים על משהו שהיה פעם, הרבה פעמים מגזימים עם זה
.

למעלה