שאלה
!!

intzi

New member
שאלה../images/Emo58.gif!!

איך זה יכול להיות שסנייפ הוא הנסיך חצוי הדם שידוע לנו שהוא למד עם אביו של הארי באותו שנתון או באותם 7 שנים לפחות, וכשהארי בדק את התאריך של ייצור הספר היה כתוב שהוא נוצר לפני 50 שנה ואז הוא הבין שהנסיך חצוי הדם לא יכול להיות ג'יימס כי ג'יימס לא היה זקן סמפיק..... מישהו יכול להסביר לי איך?

Avi potter

New member
../images/Emo58.gif

הספר היה שייך אמא של סנייפ {לפי מה שהבנתי...} והוא רק הוסיף את הלחשים ה"חדשים" ואת כל התוספות בזמנו בביה"ס..! בגלל זה הרמיוני מצאה את השם "איילין פרינס" בתור ה"פרינס" היחידי שהיה חי לפני 50 שנה...! והיא לא עלתה על סנייפ, כי הספר רק הועבר ביד שנייה (ראה תגובה שמעליי
) לבנה של איילין, סנייפ יקירינו..!!

noamjen

New member
נראה לי שמה שיותר בעייתי

זה העובדה שהוא היה בסלית'רן. על הקטע של טום, הוא הרי היורש של סלית'רין אז אפילו אם הוא חצוי-דם הוא צריך להיות בסלית'רן, אבל סנייפ? יכול להיות שהוא הגיע לסלית'רן פשוט כברירת מחדל?

sky44

New member
לא../images/Emo58.gif(נדמה לי)

אני לא זוכרת מי אומר את זה, נראה לי שבשישי, אבל שאוכלי המוות חייבים להיות גם כאלה שהם חצויי דם. אחרת אין מספיק טהורי-דם שנשארו שיהיו כמס' אוכלי המוות. הוא/היא גם אומר/ת שאוכלי המוות לא רודפים את חצויי הדם, אלא רק את ילידי המוגלגים, והמוגלגים עצמם. ואם זה לא היה ככה, אז וולדמורט, למרות שהוא היורש של סלית'רין, לא היה יכול להתמיין לסלית'רין. צריך לזכור שנכון שסלית'רין מעדיף טהורי דם, אבל זאת לא הקטגוריה היחידה לשם "אך באשר אמצא עורמה ושאיפה לכוח..." (א"ח, "מצנפת המיון")

נצל"ש....אם מישהו יודע:::

אני קוראת שוב את הספר הראשון (כבר שכחתי כמה הוא מקסים!) ואני כל הזמן שמה לב לפחדנות הבלתי נסבלת של נוויל., לפי השירים של מצנפת המיון, הדרישות של גודריק גריפינדור כדי להתקבל לבית שלו הם אומץ ותושיה...ולנוויל לא בדיוק יש את הדרישות. אז למה רולינג החליטה לשים אותו בגריפינדור?! היא אמרה על זה משהו פעם? או שמשהו נאמר בספרים 2\3 ואני לא זוכרת? זתומרת, נוויל גילה אומץ רק בספר 5 בערך,לא?

FE PHANTOM

New member
פחדנות????!!!!!!!! לא להעליב!

אם קראת היטב את הראשון אז את בטח זוכרת שנוויל קיבל נקודות בסוף הספר על אומץ ליבו להלחם בחבריו.ויותר רציני- איפה היית כשנוויל כיסח לאוכלי מוות את בצורה בספר החמישי, במשרד הקסמים?! ו
נוויל היה היחיד (מלבד לונה) מקבוצת הDA שחיכו לקריאה מאת הארי כדי להצטרף לאקשן, וברגע האמת הוא הגיע כדי להלחם באוכלי המוות שנכנסו לטירה. נוויל הוא גבר, למרות שאולי בהתחלה זה לא כל כך נראה לעין

עוד לא סיימתי את הראשון (לא קראתי

אותו הרבה זמן)...ולא זכרתי את הנקודות בסוף. אבל יכול להיות באמת שהאומץ היה בפנים והתפרץ בספר החמישי...פשוט בהתחלה זה לא ממש היה נראה שיש לו אומץ בכלל.

2xx

New member
כנראה שהאומץ היה קים

אך רק באופן סמוי, כי כילד הוא חי אצל סבתא שלו בצל האגדה על הוריו המוכשרים, ובצל הבושה וההסתרה של מצבם הנוכחי של ההורים שלו, ולקח לו זמן להתחבר אל האומץ שיש בו, ולהוציא את זה מן הכח אל הפועל. המצנפת שרואה מה טמון בנפש גם מה שעדיין לא בא לידי ביטוי, יכולה לראות את האומץ שיש בו. ולהזכיר לך הארי עצמו לא מרגיש כ"כ אמיץ כשהוא חובש את המצנפת, אבל המצנפת מגלה את האומץ שיש לו.

Pr0NgS

New member
באתר שלה היא אמרה שלנוויל יש סוג

של אומץ פנימי, שבא לידי ביטוי לפעמים גם בספר הראשון, שהוא ניסה לעצור אותם, וגם בחמישי כמובן.

למעלה