אבל זו מחשבה נוראית
הקטע הבא אמור לבוא בספר החמישי, בשיחה בין דמבלדור להארי אחרי שסיריוס מת: ואז המחשבה נחתה על הארי, בעוצמה כה גדולה שהוא לא יכל לזוז לכמה שניות. "אני - אני יכול להשתמש במחולל הזמן כדי להחזיר את סיריוס לחיים! כן, זה אפשרי! עשינו את זה פעם אחת, ונעשה את זה שוב. אני אמנע מקריצ'ר לשקר לי, ואני לא אלך למשרד. אנחנו יכולים להציל את סיריוס! למה אנחנו מחכים?!" "לא הארי, אני מצטער. אי אפשר להשתמש במחולל זמן כדי להחזיר אנשים לחיים. מחולל הזמן לא משנה את העבר. הרי בקביק מעולם לא מת, מעולם לא חתכו לו את הראש. אתם הצלתם אותו, אבל רק בגלל שהגורל נקבע מראש. אתה מבין הארי, אי אפשר לשנות את הגורל. אין קסם בעולם שמסוגל לעשות את זה." "אז מה בעצם מחולל זמן עושה? הוא כן משנה את הגורל! בלעדיו בקביק כן היה מת!" "זה לא כל כך פשוט. הגורל נקבע מראש. נקבע מראש שאתה והרמיוני תשתמשו במחוללי זמן, וכך בעצם ראית אותך מהעתיד. אם הגורל היה קובע שתשתמשו במחולל זמן בכלל לא היית רואה את סיריוס מת, לא היית חווה את כל זה." הארי לא ידע מה לענות. אחרי כמה רגעים, הוא מצא את יכולת הדיבור שלו שוב. "אז... אז בעצם הגורל קבוע? ואין דבר שאנחנו יכולים לעשות כדי לשנות אותו?" "אמת. אי אפשר לשנות את הגורל." "אז אם נכתב בגורל שאני אביס את הלורד וולדמורט, אז זה מה שיקרה, נכון?" "כן. אבל, כמו שאתה בטח יודע, קשה מאוד לדעת מה יהיה הגורל. מנבאי עתידות אמיתיים הם נדירים מאוד, וגם הם לא יכולים לנבא כל דבר." "אז בעצם אני יכול לא לעשות כלום, לא להתאמץ כדי להילחם נגד וולדמורט, והגורל יעשה את שאר העבודה?" "לא, הארי. אתה מבין, זו כל הנקודה בגורל. אם באמת זה מה שנקבע, אז הגורל מכריח אותך לפעול. אתה לא יכול לא לפעול, כי הגורל אומר שכן תילחם נגדו." "אז מה כל הרעיון של הבחירה? אתה אמרת לי שמה שמבדיל בינינו אלו הבחירות שלנו. אז אלה בעצם הבחירות של הגורל, לא?" -------------------------------