שאלה

• פותח הנושא udk
  • פורסם בתאריך

udk

New member
שאלה../images/Emo58.gif

א. מה דמבלדור רואה בספר הראשון בראי של ינפתא? ב. כיצד מוסבר בספר השביעי?

udk

New member
תיקון

הכוונה בשאלה ב. היא כיצד זה מתקשר למה שדמבלדור מסביר להארי בסוף הספר השביעי

The Walrus

New member
../images/Emo58.gifדמבלדור רואה בראי

את משפחות המאוחדת - קנדרה, אריאנה ופרסיבל עדיין בחיים, ואברופת' משלים איתו.

The Walrus

New member
אז מה?

בראיונות שלה\באתר שלה היא אומרת כל מה שהיא לא הכניסה לספרים כי לא היה מקום או כי זה לא היה רלוונטי (מה באמת קרה לאבא של דין תומאס, לדוגמה).

כן...אבל..

יש אנשים שלא קוראים את הראיונות...וזה באמת נראה לך הגיוני שהיא כותבת מידע שהוא מחוץ לספרים שהוא עכשיו כאילו כן חלק מהספרים..!

The Walrus

New member
כן בהחלט

בוודאי, המידע הזה הוא קאנון לכל דבר ויש להתייחס אליו כחלק מסדרת הספרים, כי הוא בא ישירות מהסופרת. ישנם גם גירסאות מוקדמות של הספרים בו המידע הזה נכלל, אבל היא החליטה להוציא אותו מסיבותיה שלה. בכל מקרה, האתר שלה וראיונות איתה הם מקומות שבהם היא יכולה לתת מידע שלא נכנס לספרים בגלל שהוא לא התאים או בגלל חוסר רלוונטיות, כדי לענות על שאלות של המעריצים וכו'...

ממש לא!

המידע הזה הוא לא חלק מהספר בגלל שהוא פשוט לא נמצא בספר!!! היא לא יכולה לכתוב ספר ולספר דברים נוספים אחר-כך....אני לא מקבלת את, אין לי בעיה שזה לא נמצא בספר, אבל כן יש לי בעיה שאנשים ידברו על ויאמרו שזה כן חלק מהספר....כי זה פשוט לא בספר!

The Walrus

New member
טכנית זה לא בספר

אבל הסופרת אמרה את זה, מכאן שזה קאנון, ומכאן שזה חלק מהארי פוטר וניתן להתייחס לזה כעובדה. I rest my case...

ToryMaster

New member
את מצפה שהיא תכניס הכל לספר?

כל פרט קטן ולא חשוב שהיא אי פעם חשבה עליו?

אם אנשים מתעניינים בזה...

סימן שזה כן חשוב.... אין לי בעיה שהיא לא תכניס את זה לספר, יש לי בעיה שהיא תאמר את זה בריאיון ואנשים יגידו שזה כן חלק מהספר! וזה לא! אם כן...באיזה פרק ועמוד וכו'?!? בעוד כמה שנים, כשאנשים חדשים יתחילו לקרוא את הספרים האלה...הם לא ממש ידעו את הדברים שהיא מספרת בראיון, נכון?!?!

Gummy Bears

New member
העולם הוא עולם שנוצר ע"י ג'קר?

הפרטים בראיונות נמסרים ע"י ג'קר? אם כך, מבחינתי זה קאנוני לכל דבר. חוץ מזה, אי אפשר להכניס את *כל* הפרטים האלה לספר, גם אם הם רלוונטים, כי הם היו מאריכים אותו בהרבה ומעיקים על רצף הקריאה. מרוב סיפורי רקע, מתבלגנת העלילה ונקרע חוט המחשבה. אז הם פגשו את דין, נהדר, אף אחד לא באמת רוצה שג'קר תגלוש עכשיו לסיפור ילדותו של דין, לסיפור חיו של אביו, לתיאור התושבים שחיים בעיר שממנה באו ופרטי האדם אשר יסד אותה. או שג'קר רצתה לתת לנו מקום לדמיון, וכשהיא ראתה שאנחנו מעוניינים בתשובה חד משמעית, פרסמה אותה בראיונות.

ToryMaster

New member
זה חלק ממה שנקרא ה"קאנון"

עולם הארי פוטר, על דמויותיו, ספריו, אירועיו והפרטים הקטנים שרולינג לא כתבה בספרים - זה קאנון, להלן: אוסף טקסטים מסוים שכל המידע בו הוא "רשמי" ובלתי ניתן למחלוקת. לזו הכוונה של אנשים כשהם אומרים שזה חלק מהספר, כי זה חלק מהקאנון.

The Walrus

New member
זה לא ספויילר

רולינג פירסמה את התשובה באתרה הרבה לפני יציאת השביעיע. בכל מקרה, אם מישהו לא מעוניין לקרוא שלא ירד למטה. אבא שלו היה קוסם שנרצח בידי אוכלי המוות. הוא מעולם לא סיפר לאשתו על זה כי הוא רצה להגן עליה. אף אחד מבני משפחת תומאס מעולם לא גילה את האמת, ודין תומאס יהיה משוכנע עד סיום חייו שהוא יליד מוגלגים.

למעלה