שאלה

מצב
הנושא נעול.

stav162

New member
שאלה ../images/Emo53.gif

שאלה

קראתי כאן רבות על כך שלילדיכם המחוננים אין כלל בעיות חברתיות. לבתי בת הארבע אין הגדרה של מחוננות (לא עברה כל מבדק). אך ללא ספק היא מוכשרת יותר (בהיבט התפיסתי) מהממוצע לגילה (הגננת שחה לי שהיא מתאימה לפחות לכיתה ב). אבל, היא אינה יוצרת קשרים עם ילדים בני גילה, אלא רק עם מבוגרים! מסרבת ללכת לגן, ומרבה לבכות שם. האם מי מכם התמודד עם בעיה דומה? אשמח לקבל עצות מכם כיצד להתמודד עם התופעה.

אן

New member
טרום תשובה ...

שאלה

קראתי כאן רבות על כך שלילדיכם המחוננים אין כלל בעיות חברתיות. לבתי בת הארבע אין הגדרה של מחוננות (לא עברה כל מבדק). אך ללא ספק היא מוכשרת יותר (בהיבט התפיסתי) מהממוצע לגילה (הגננת שחה לי שהיא מתאימה לפחות לכיתה ב). אבל, היא אינה יוצרת קשרים עם ילדים בני גילה, אלא רק עם מבוגרים! מסרבת ללכת לגן, ומרבה לבכות שם. האם מי מכם התמודד עם בעיה דומה? אשמח לקבל עצות מכם כיצד להתמודד עם התופעה.
טרום תשובה ...
שלום, אפתח בשאלות נוספות - מהי עמדתך כלפי גן הילדים בו משולבת בתך? האם את שלמה עם ההחלטה לשלוח אותה לגן? האם בתך היא בת יחידה? האם אתן מבלות יחד בגינות שעשועים אחרי הצהריים וגם בהן היא לא מתקרבת לחברת הילדים? באיזה גיל החלה בתך לראשונה ללכת לגן הילדים? עד כאן אן

היה לנו ניסיון דומה

שאלה

היה לנו ניסיון דומה
בלי בכי, אבל עם הרבה עצב ובדידות וחוסר רצון ללכת. זה היה בגיל 5. עברה אבחון רב תחומי מלא (פסיכולוגית, רופא ילדים, דיאטנית ועוד כמה ששכחתי) שהסיקו חד משמעית שהיא נמצאת במקום שלא מתאים לה - אובייקטיבית - ולכן רע לה. לא עזר לנו עד סוף כתה א'.

אין לה בכלל חברים?

שאלה

אין לה בכלל חברים?
היא לא משחקת גם לא עם ילדים (אפילו כאלה שמעט גדולים ממנה) שהיא פוגשת מחוץ לגן? קרובי משפחה, בני דודים, משהו?

stav162

New member
תגובה

שאלה

תגובה
אני חד-הורית לבת יחידה. אין לנו כלל משפחה קרובה. בתי שולבה בגן שפתי בעקבות המלצת פסיכולוגית, כדי לפתח את התקשורתיות שלה. יש שם צוות רחב, אך לדבריהם לא נתקלו עד כה בילד כל כך חכם מחד ומתקשה בהתחברות מאידך. בגן השעשועים היא נוטה לפנות לקטנים ממנה ששם היא חשה כהורה, או לחקות את פעולותיהם של ילדים גדולים (אך ללא השתתפות מלולית). סתו

באמת לא נתקלו?

תגובה
אני חד-הורית לבת יחידה. אין לנו כלל משפחה קרובה. בתי שולבה בגן שפתי בעקבות המלצת פסיכולוגית, כדי לפתח את התקשורתיות שלה. יש שם צוות רחב, אך לדבריהם לא נתקלו עד כה בילד כל כך חכם מחד ומתקשה בהתחברות מאידך. בגן השעשועים היא נוטה לפנות לקטנים ממנה ששם היא חשה כהורה, או לחקות את פעולותיהם של ילדים גדולים (אך ללא השתתפות מלולית). סתו
באמת לא נתקלו?
הילדה הייתה בעבר בגן רגיל? מה הוביל לגן השפתי?

stav162

New member
תגובה

באמת לא נתקלו?
הילדה הייתה בעבר בגן רגיל? מה הוביל לגן השפתי?
תגובה
מגיל 3 חודשים היתה במסגרת. אשתקד, בגן טרום טרום חובה, הגננת לא ידעה כיצד להתמודד עם הילדה (היא אז כבר קראה די טוב, אך המוטריקה שלה היתה מעט חלשה) ובמקום יחס אוהד ומעודד (לא התרבעה כמו הממוצע) , היא קבלה יחס מבדל ואף משפיל. בעקבות בדידותה (שעיתים נכפתה עליה) הומלץ על גן זה כדי לעודד ולחזק את הפן הרגשי שנפגע. תודה

ואת רואה יתרונות כלשהם

תגובה
מגיל 3 חודשים היתה במסגרת. אשתקד, בגן טרום טרום חובה, הגננת לא ידעה כיצד להתמודד עם הילדה (היא אז כבר קראה די טוב, אך המוטריקה שלה היתה מעט חלשה) ובמקום יחס אוהד ומעודד (לא התרבעה כמו הממוצע) , היא קבלה יחס מבדל ואף משפיל. בעקבות בדידותה (שעיתים נכפתה עליה) הומלץ על גן זה כדי לעודד ולחזק את הפן הרגשי שנפגע. תודה
ואת רואה יתרונות כלשהם
לשהותה במסגרת הזאת? מה שאת מספרת על הצוות - שלא נתקלו בילדה כ"כ חכמה שגם מתקשה להתחבר - גורם לי לתהות לגבי המקצועיות והנסיון שלהם והן לגבי ההתאמה של הסביבה בגן לצרכים של הבת שלך. הילדים שם גם סובלים בעצמם מבעיות תקשורת (היא אובחנה כסובלת מכאלה או שנשלחה לשם רק בגלל שנה קשה בגן?) וגם פחות חכמים ממנה, נראה שיש לה קושי אובייקטיבי להתחבר דווקא בגן הזה.

stav162

New member
תגובה

ואת רואה יתרונות כלשהם
לשהותה במסגרת הזאת? מה שאת מספרת על הצוות - שלא נתקלו בילדה כ"כ חכמה שגם מתקשה להתחבר - גורם לי לתהות לגבי המקצועיות והנסיון שלהם והן לגבי ההתאמה של הסביבה בגן לצרכים של הבת שלך. הילדים שם גם סובלים בעצמם מבעיות תקשורת (היא אובחנה כסובלת מכאלה או שנשלחה לשם רק בגלל שנה קשה בגן?) וגם פחות חכמים ממנה, נראה שיש לה קושי אובייקטיבי להתחבר דווקא בגן הזה.
תגובה
אין ספק שאיני שבעת רצון מהמקום בו היא נמצאת. אך היות ויש שם צוות טיפולי מגוון נאמר לי שיהיה ביכולתם לחזק את החלק הרגשי שנפגע. היות וחובה עליה לבקר בגן טרום חובה, העדפתי גן בו תקבל יחס אישי. כמובן שהילדה כל הזמן מביעה רצון עז ללכת לבית הספר ומתקשה להפנים את העובדה שיש לה עוד שנתיים של גן, ובכך מקשה עלי את ההתמודדות עמה. תודה

ואת מאמינה שזה באמת ביכולתם?

תגובה
אין ספק שאיני שבעת רצון מהמקום בו היא נמצאת. אך היות ויש שם צוות טיפולי מגוון נאמר לי שיהיה ביכולתם לחזק את החלק הרגשי שנפגע. היות וחובה עליה לבקר בגן טרום חובה, העדפתי גן בו תקבל יחס אישי. כמובן שהילדה כל הזמן מביעה רצון עז ללכת לבית הספר ומתקשה להפנים את העובדה שיש לה עוד שנתיים של גן, ובכך מקשה עלי את ההתמודדות עמה. תודה
ואת מאמינה שזה באמת ביכולתם?
ממה שאת רואה - השהות שם תורמת לה? גן שפתי לא צריך להיות התשובה לשנה קשה בגן רגיל עם גננת שלא תפקדה כמו שצריך. בגן שפתי יש ככל הנראה ילדים מילוליים הרבה פחות מהילדה שלך ובשל כך כנראה מצטיירים הרבה פחות כ"חכמים" בעיני הצוות המקצועי של הגן, והצוות לא מבין מה הבעיה של הילדה כי אין לה את הבעיות איתן הם רגילים לעבוד - היא מדברת ונשמעת להם חכמה מאוד. נראה לי שכדאי למצוא גן רגיל עם גננת שנראית לך ולהלחם על להכניס את הילדה לשם. אם הילדה בת 4 אפשר להכניס לטרום חובה-חובה.

../images/Emo45.gif

ואת רואה יתרונות כלשהם

מצב
הנושא נעול.
למעלה