שאלה

ita89

New member
שאלה../images/Emo53.gif

מי היה אמן הFאנק הראשון? ג'יימס בראון? ואם כן באיזו שנה?

dweck2k

New member
אני חושב...

שאפשר להצביע על סליי סטון ב-1968... אבל גם לסאן-רא היו אלבומי Fאנק בשנות ה-60 המוקדמות. דוויק

מה????????????????

הרי דיברנו על זה דואק - אצל סליי סטון ב1968 אפשר לשמוע לראשונה SLAP (אצל הבסיסט שלו - לארי גרהם) אבל סלאפ זה בכלל לא חובה בFאנק. בגלל זה הבילבול. הFאנק אכן הומצא על ידי ג'ימס בראון בסביבות 1966 - יש על זה ויכוחים אבל שירי הFאנק הראשונים בהיסטוריה המוקלטת הם PAPA'S GOT A BRAND NEW BAG COLD SWEAT SAY IT LOUD-IM BLACK AND IM PROUD אני לא מכיר שום דבר Fאנקי של סאן-רא - כל מה ששמעתי היה FREE JAZZ חופר ולא נעים להאזנה או משעמם מוות אז אם אתה מכיר משהו Fאנקי שלו - שתף אותנו...:) FUNK ON! אגב, כמו ששמתם לב שידרתי את קוביאשי בשבת וגם את הטרופרים והחברה ב106 התלהבו וביקשו עותק/עותקים לתחנה - הם מפרגנים לאללה. אז אם בא לכם פשוט תרימו טלפון לקול הקמפוס ותשאלו למי בדיוק כדאי לשלוח מהשדרנים. כל אחד שם יעזור בשמחה. או גם אם אתם סתם אמנים בתחילת הדרך ובא לכם לשלוח חומרים לתחנה - פשוט תעשו את זה. זה כדאי. 03-6903523 ואחר כך ללחוץ 3 ועוד פעם 3 - ככה תעברו את הטלמסר שלהם בזרירות וביעילות:)

zoioz

New member
ג'יימס בראון!!!!

כמובן שג'יימס בראון היה ממציא הFאנק.אין על כך שום ויכוח. סלי אולי היה הראשון ששילב רוק עם סול וFאנק והנהיג להקה מעורבת (לבנים ושחורים).אולי הוא ממציא ההיפי-Fאנק,והוא ללא ספק אומן חשוב והשפעה עצומה על ג'ורג' קלינטון. אבל טרק הFאנק הראשון,השני,השלישי הרביעי... והעשירי הם של הסנדק. ועוד פרט טריוויה: הסלאP בייס הוצג לעולם לראשונה על ידי sly and the family stone בטרק THANK YOU falettin me be mice elf again. הבסיסט הוא לארי גרהאם,שהקים באמצע שנות ה70 את הCENTERAL STATION. לחובבי סלאP רצחני (כמו הג'יראף) מומלץ מאד לחפש דברים שלו.

אלבום גדוללללללללל

זה בעצם אלבום הFאנק הראשון שלו, ממש במעבר בין חברות התקליטים בלו-נוט לוורנר ברדרז שנתנו לו לעבור מהג'אז למחוזות יותר מתקשרים... או יותר מסחריים. זה עדיין לא הסאונד ש"עשה אותו" - רק ב1972 מגיע HEAD HUNTERS המיתולוגי, ציון דרך בג'אז-פאנק-פיוז'ן. אבל באמת - FAT ALBERT RUTINDA - האלבום שאני הכי אוהב של הרבי. איזה ליינים של כלי נשיפה, ובריטון תענוג... FUNK ON!

Head Hunter

New member
אני חייב לציין

שסאן-רא הוא רישמית האמן הראשון וכרגע היחידי שגרם לי לכאב ראש ולכאבי תופת בכל הגוף אחרי האזנה לדקה הראשונה בקטעים שלו.

dweck2k

New member
מה?!?

אני חושב שהוא אקספרימינטלי לגמרי בקטע טוב, ובכלל הפסקול שלו לבאטמן זה אחד הדברים הכי מוצלחים ששמעתי מעודי. .... באט מן!!!!!! ............ באטמן!!!!!!! דוויק

למעלה