שאלה

• פותח הנושא GOG1
  • פורסם בתאריך

GOG1

New member
שאלה ../images/Emo53.gif

אני פרודה מבעלי מזה חודש, יש לי בן שנתיים ובת חמש וחצי. השבוע הראשון היה קשה להם מאד, וכעת לי בבית נראה כאילו הכל בסדר, אין שאלות יותר, אין בכי של געגוע. שליו ושקט. אולם בעלי כל פעם כשמחזיר את הילדים, בא בטענות שיש להם מלא שאלות ופחדים ו.... אני לא ממש מצליחה להבין ממנו. שאלתי היא כזו, האם ליזום שיחות עם הבת? היא כנראה באה אליו בשאלות, הוא חסר אונים, ועונה לה תשובות כמו: אמא לא אמרה לך? אמא לא הסבירה לך? תשאלי את אמא... לא ממש מסביר. ואלי היא לא פונה משום מה, למרות שהיחסים ביננו מאוד מאוד פתוחים וטובים... אם כן ליזום, אשמח לטיפים, של איך ומה להגיד. לגבי בן השנתיים, יש טעם לקחת אותו גם לשיחה, לדבר באויר ולתת לו לשמוע? הוא מבין, אבל שיחה של שאלות ותשובות אי אפשר לנהל איתו. המון תודה

ניני5

New member
יש המון ספרי ילדים על הנושא.

כדאי לקרוא לילדה הגדולה ספרים כאלה. כי זה גיל שמזדהים מאוד עם הגיבור שעובר אותן חוויות. לגבי הילד הצעיר, אפשר לבקש מהילדה לספר לו מה שהיא שמעה ממך. כלומר שתספר לו את הסיפור. ככה היא שוב חוזרת על החוויה המתקנת, ויוצרת קשר חזק יותר עם אחיה, במעין שותפות לגורל. לדעתי בגיל הזה עדיף לעלות בעיות דרך גיבור סיפרותי. גם את יכולה להמציא סיפורים בסיגנון לבעיות אחרות שצצות. קוראים לזה ביבליותרפיה. תרפיה דרך סיפרות.

גרא.

New member
GOG1,ילדתך בת החמש וחצי,מגלה

סקרנות בריאה המתאימה לבני גילה, ולא רק..אין בכלל שאלה לגבי הצורך שלך לשוחח עם ביתך, לענות לסקרנותה,וללמד אותה דברים שהיא חפצה לדעת. הרי זה אחרי הכל אחד מהתפקידים המרכזיים בהורות.הדרך הטובה, כפי שכבר הומלץ לך היא שמוש בביליוטראפיה (ספרוטראפיה),כלומר שמוש בסיפורים ובשירים שיש בהם תכנים המענינים את בתך. אם םחדים מכל הסוגים, או דברים אחרים שיעלו בשיחה מדקימה איתך.עקרונית, דרך ההקשבה לספור ושיחה על התכנים לו,ילדים מזדהים עם גיבור או גיבורת הספור, מטמיעים ערכים, ודרכי התמודדות שהוא/היא בחר/ה בהם..ועי"כ גם מקבלים תשובות, גם רוכשים כלים להתמודדות.אחד המחברים הטובים בתחום הוא פרופ' אדיר כהן. שהתמחה בבילוטראפיה.ממליץ במיוחד על האנטלוגיה :להפליג עם ענן" (2 כרכים).לפי שעה בנך בן השנתיים משוחרר מהשיחות הללו..לתת לו להיות נוכח בפגישה,יגרום לצורך לתת לו כל הזמן צומי, אבל זו בדיוק הבעייה של הקשר שלך עם הילדה. היא זקוקה לך בנפרד מאחיה. כנראה שביחד, היא פחות משוחררת.

למעלה