שאלה

lady106

New member
שאלה ../images/Emo53.gif

יש לי ילדה בת 15, עד היום הייתה לתלמידה מצטיינת (ממוצע 97). בתקופה האחרונה (חודש אחרון) מופיעים סימנים לקשיים בלמידה. אם זה בהבנת החומר, חוסר ריכוז, בעיות זיכרון וקריאה. היא עלתה לתיכון אך נשארה באותו בית ספר כך שהסביבה לא חדשה לה והיא מאושרת מהמקום בו היא נמצאת. האם ליקוי למידה זה דבר שיכול להופיע סתם כך? ואולי תקופה חולפת? מה אני יכולה לעשות בכדי לעזור לה?

dona flor

New member
היי לך...

אני אמא לילדה בת 14 עם ליקוי למידה שהובחנה כבר מכתה גימל אני לא מבינה גדולה בעיניין אבל מבינה את המצוקה שלך ניראה לי שלא מספיק זמן עבר מתחילת הלימודים כדי להגיעה למסכנה שהיגעת אבל טוב שהבנת שמשהו לא כתמיד הסיבות יכולות להיות רבות הרי האורמונים משתוללים בהפסקה אני אישית היתי בודקת איתה בכיוון החברתי מה מציק לה ויחד עם זה מנסה להבין מהמחנת האם היא גם רואה את זה כבעיה לימודית או חברתית בהצלחה

lady106

New member
תודה ../images/Emo140.gif

חשבתי על זה וכנראה שזה מה שאעשה. שוב תודה.

vered4

New member
כנראה שהיא לא "סתם" מאושרת

אולי העינינים החברתיים מאוד מעסיקים אותה. יש כיתה חדשה, חלק מהתלמידים חדשים. אולי היא סתם בעננים. לדעתי כדאי לדבר איתה על מה יכול לקרות, אם היא תתחיל לפספס חומר, ושיהיה לה קשה להשלים. ולבדוק אם יש אפשרות לארגן את הדברים שלה יותר טוב. כלך שלא תשכח ספרים, מחברות, מערכת שעות מסודרת וכו´. במתמתיקה למשל, אם מפסידים שלבים, זה יכול להתבטא בחוסר הבנה בהמשך.

yalyul

New member
האם בתך "פרפקציוניסטית"?../images/Emo22.gif

אם כן ,זה גורם מספיק בשבילה כדי להכנס למתחים וחרדות למרות שהיא נשארה באותו בי"ס ,יש בוודאי צוות חדש שמלמד אותה חברים חדשים בכיתה וכו´ יכול להיות שיש עליה לחץ גדול שהיא מפעילה על עצמה כדי להוכיח שהיא מצטיינת... ואסור לשכוח גם את הבלבול ההורמונאלי... מה עוד שבתיכון מתחילים נאומי "ההפחדה" על בגרויות, לימודים יותר קשים וכו´. מנסיון עם בת של חברה קרובה - זאת היתה הסיבה למצוקה ולחוסר הריכוז כשהאם והמורים נכנסו לתמונה והבהירו לה שזה בסדר לקבל גם 70 כל זמן שהיא לומדת ברצינות, קצת הוקל לה ,למרות שהתביעה להיות מושלמת באה ממנה. כבר טוב שאת מתענינת ואם תשוחחי איתה ועם מוריה כמו שהמליצו חברותי את בדרך לפתרון. העיקר שהיא לא תרגיש שהיא מאכזבת אותך ושהיא לבד במצוקותיה הבהירי לה חד משמעית שאת לא יורדת מהעניין עד שיוטב לה. בהצלחה

למעלה