שאלה

חובשת1

New member
שאלה../images/Emo41.gif

ידוע שאחד הדברים החשובים ביותר במקרה של אדם שאיבד את ההכרה ושוכב מוטל על הקרקע היא לשמור לו על העמש"צ. האם בכל מקרה של אדם ששוכב ללא הכרה עליי לקבע את העמש"צ בצ.פ? תמיד? ואם שאלתי את הנוכחים ואני יודעת שאין סכנה? וובמידה ואין לי צ.פ - מה אני בכל זאת עושה? תודה

תגובה לבת אל

היי בת אל! אם לא ברורה לך סיבת חוסר ההכרה לכי על בטוח - אולי לא תועילי אבל קשה לי לתאר נזק שעשוי לקרות משמירה "מיותרת" על העמש"צ. אם אין צווארון, כבר צוין ע"י מגיב קודם שאפשר לייצב את הראש עם הידיים. בחסר הכרה שידוע לך מעל כל ספק שאינו פצוע אלא חולה (חוץ אולי מחולי אפילפסיה שייתכן ופגעו בעצמם בזמן ההתקף) בעיקרון אין צורך להניח צווארון. וכאן אני אנצל את ההזדמנות לשאלה: עד כמה שאני יודע, מבוגר שנופל מגובה עצמו, לדוגמא איש מבוגר שחטף דום לב בעודו עומד, לא מצוי בסיכון לעמש"צ ולא חייב בצווארון. מישהו יודע (אני מדגיש, יודע, לא חושב או נראה לו הגיוני) אחרת? לסיכום - בכל מקרה של ספק, לכי על חומרה ושמרי על עמש"צ, אלי

mdadan

New member
מחוסר הכרה

למיטב ידיעתי במחוסר הכרה שנחנו שומרים דבר ראשון על airway אם את בדילמה אם היתה חבלת עמש"צ או לא (סיפור מקרה, סימני חבלה) כנראה שרצוי שתקבעי עמש"צ במידת האפשר אבל אני לא רואה מתאר בו את לבד בנפגע מחוסר הכרה מתחילה להתעסק עם צווארון פילדלפיה mdadan

חובשת1

New member
לא קוראים לי בת אל...

אבל תודה על התגובה...
רק לא הבנתי למה אתה מתכוון ב"חולים". וזה לא מסוכן לקבע עם הידיים? מספיקה תזוזה אחת לא נכונה וזה עלול לגרום לנזק, אני חושבת. לגבי איש מבוגר שנפל למשל כתוצאה מדום לב- אם הוא נפל ישירות על הקרקע הוא כן מצוי בסיכון לעמש"צ.

התבלבלתי עם מע"רית 1...

בגדול כל מי שמטפלים בו הם "חולים" אך נהוג להבדיל בין מטופלים שנפגעו מטראומה והם מכונים "פצועים" לעומת מטופלים עקב סיבה שאינה טראומה שהם "חולים". קיבוע עם הידיים דרוש בזמן שמבצעים פעולה הכרחית אחרת בהעדר צווארון. כמובן שרצוי לדעת איך מקבעים עם ידיים אך קשה להסביר זאת בכתב. ולגבי נפילה מגובה עצמי אני לא בטוח שאת צודקת (אך מצד שני, כפי שכתבתי איני בטוח שאני צודק) ואשמח אם מישהו עם תשובה מוסמכת יענה וגם יכתוב על מה הוא מתבסס. לי לפחות לא זכור אי פעם ראיתי התייחסות לעמש"צ בפרוטקולים של ACLS. אלי

v i k u s h

New member
במקרה של מחוסר הכרה

את צריכה קודם כל לבדוק אם הוא נושם ולשמור לו על נתיב אויר פתוח ברגע שאין לך צ.פ תשמרי לו ידנית על נתיב אויר פתוח תוך שמירה על מנח ניטרלי... שלך,

למעלה