אני ממליצה לך
דבר ראשון לקנות תערובת שמכילה עוד סוגים של זרעונים חוץ מאשר גרעיני חמניה. לא ציינת כמה זמן הקוקוטיל נמצא אצלך - אם הוא צעיר ולא נמצא הרבה זמן סביר להניח שבבית הגידול שלו הוא קיבל תערובת מגוונת של זרעונים ולא תהיה לך בעיה להעביר אותו מגרעינים שחורים למגוון. אם הוא נמצא אצלך כבר הרבה זמן והוא רגיל לאכול רק גרעינים שחורים את צריכה לעשות את המעבר בצורה הדרגתית. בהתחלה לשים תערובת שרובה מורכבת מגרעינים שחורים ומעט זרעונים אחרים ולאט לאט עם הזמן להקטין את החלק של הגרעינים השחורים, עד שתהי בטוחה שהוא אוכל גם זרעים אחרים. בתערובת טובה יש בין 10% ל-20% גרעינים שחורים והשאר הם סוגים שונים של זרעונים (לויטה קרפאט יש תערובת מצוינת שמיועדת לקוקוטלים). בטבע, קוקוטלים בניגוד לשאר התוכים לא אוכלים פירות וירקות אלא רק זרעונים ועלים. למרות שיש הרבה קוקוטלים שבתנאי שבי כן אוכלים פירות וירקות עדין, יחסית קשה להרגיל אותם לזה, ובטח יהיה לך קשה להרגיל אותו אחרי שהוא אוכל רק גרעינים שחורים (שהם כמו ממתקים לתוכים). לכן, בנוסף לשינוי התערובת (ההדרגתי) אני ממליצה לך לשים לו עלי חסה חתוכים דק, עלי בזיליקום, פטרוזליה, כוסברה, שמיר שהם מאוד מאוד אוהבים "לנשנש". לאט לאט תלמדי מה התוכי שלך מעדיף מכל אלה. אני גם משרה במשך כמה שעות מעט עדשים ונותנת להם והם מאוד אוהבים את זה. והכי חשוב, בלי קשר לתזונה (וגם עם קשר) כדאי לשים לו בכלוב ענף יפה של עץ אקליפטוס עם העלים הירוקים (ואם יש עם הפריחה והפרחים של אקליפטוס) הם מאוד מאוד אוהבים לכרסם ולשחק עם זה והוטרינר שלי אומר שזה גם מאוד בריא להם.